ABERTAMSKÁ CHATA - Abertamy

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o chatě

Popis ubytování

Abertamská chata se nachází přibližně 250m od centra města Abertamy v nadmořské výšce 940m. n. m. v Krušných horách, 2km od nového Ski areálu Plešivec a cca 10km od Ski areálu Klínovec. Chata má ideální polohu hned u hlavní silnice směrem na Hřebečnou. Je velmi vhodná pro skupinové pobyty, sportovní kluby, školní výlety, školy v přírodě a školní lyžařské kurzy. Objekt má vlastní parkoviště (cca 10 osobních automobilů- podle velikosti) a velkou zahradu, kde je možné v letních měsících posedět a opékat buřty. Chata je také vhodná pro rodinné oslavy, podnikové a sportovní akce. Rodiče s dětmi uvítají dětský koutek a v podkroví objektu hernu (která je v přípravách). Chata čítá 12 pokojů a poskytuje ubytování pro 40 osob. Chata se otevírá chytrými klikami, kdy při příjezdu Vám bude vygenerován kód, kterým si dveře otevřete a je k dispozici po celou dobu Vašeho pobytu.

Abertamská chata má celkem 4podlaží, v suterénu je lyžárna a sušárna (z bývalé lyžárny), společenská místnost s barem, proti myčkou, SMART TV a dětským koutkem. K zapůjčení je výčepní zařízení. V prvním, druhém patře a podkroví jsou pokoje k pronajímání vč sociálního zařízení. V prvním patřeme k dispozici hostům proti kuchyň s konvektomatrm, s dvěmi proti indukčními plotýnkami, větší lednicí a veškerým vybavením pro skupinové vaření. V podkroví je herna pro větší děti (ve výstavbě). Chata k pronajmutí poskytuje ubytování pro 4 až 40 osob v 12 ložnicích.

Ložnice a pokoje:

Chata disponuje 40ti lůžky ve 2, 3, 4, 5, lůžkových pokojích o rozloze od 12m2 do 24m2. Ložní prádlo je v ceně ubytování, s sebou je nutné vzít pouze ručníky.

Sociální zařízení:
V prvním patře se nachází kompletně zrekonstruované sociální zařízení. Jedná se o dvě oddělené koupelny Muži / Ženy, kde každá z koupelen disponuje srchovými kouty, toaletami a umyvadly.

V druhém patře naleznete po rekonstrukci další koupelnu (společnou) a po jedné toaletě pro muže a ženy.

Po celkové rekonstrukci v roce 2018 naše chata disponuje celkem osmi sprchami a šesti toaletami_viz fotogalerie.

Vytápění:
Vytápění: Vytápění je centrální plynové etážové, řízené prostorovým termostatem s dálkovým ovládáním. Oddělené koupelny jsou napojeny na centrální systém s akumulační nádobou na teplou vodu.

Teplá voda společné koupelny v druhém patře je zajištěna bojlerem, nebo akumulační nádobou.

ABERTAMSKÁ CHATA ubytování v chatě

Pokoje prošly v roce 2022 rekonstrukcí. Vybavené jsou dřevěnými postelemi s rošty a kvalitní matrací, lůžkovinami s vyšší výhřevností. Oblečení si můžete odložit do dřevěných regálů a nebo pověsit na nástěnné věšáky.

Rozdělení pokojů:

1. NP - 13lůžek - 1×5 lůžek, 2×2 lůžka, 1×4 lůžka

2. NP - 21lůžek - 1×5 lůžek, 2×2 lůžka, 2×4 lůžka, 1×3 lůžka

Podkroví - 7 lůžek - 1×4 lůžka, 1×3 lůžka

V domě je možnost připojení k internetu přes WIFI.

Recepce

Recepce na chatě není k dispozici.

Gastronomie

Součástí prvního patra je plně vybavená profesionální kuchyně k vaření pro plně obsazenou chatu. V druhém patře je kuchyně s lavicí a stolem v selském stylu vybavená plynovým sporákem, mikrovlnnou troubou, lednicí, mrazákem a rychlovarnou konvicí.

Pro skupinové pobyty, sportovní soustředění, školy v přírodě, lyžařské kurzy: Na dotaz zajistíme individuální stravování (snídaně, obědy, večeře, pitný režim), Veškeré informace poskytneme dle specifikace pobytu a požadavků klienta.

Okolí chaty a Abertamy

Tato lokalita je ideální pro letní a zimní sporty - zvlášť výborné jsou terény pro běžkaře (Krušnohorská magistrála a další menší upravované tratě). V letních měsících je Abertamsko velmi vyhledávanou lokalitou cyklistů a také pěších turistů. V okolí na Vás čeká velký výběr značených turistických i cyklistických stezek různé délky. Mezi nejoblíbenější trasy patří Karlova stezka I a II, naučná stezka Blatenský příkop nebo Božídarské rašeliniště. Přijeďte si projít Abertamské naučné stezky, více podrobností nalezne zde http: style="margin: 0px 100px 8px 0px; padding: 0px; font-size: 14px; font-family: Arial; line-height: 20px; ">V zimě je zdejším největším lákadlem pro běžkaře nedaleká Krušnohorská magistrála, která vede po celé délce hřebenů Krušných hor. V letošním roce můžete již upravování stop sledovat na novém webu http: Na několika místech umožňuje přechod do Německa, kde se na ni napojují tamější běžecké stopy. Dáváte - li přednost sjezdovému lyžování, můžete využít lyžařské areály v Abertamech v Perninku či na Neklidu v Božím Daru, kde si přijdou na své sjezdaři i snowboardisté a milovníci adrenalínu - snowtubing a snowkiting, velmi populární také poslední roky je skiareál v Potůčkách. V létě nabízí okolí Abertam i Hřebečné mnoho dalších příležitostí pro aktivní dovolenou - houbaření v lesích plných hub, sbírání borůvek a brusinek, poznávání zajímavé a pohnuté historie pohraničí (v poslední době byla vybudována řada naučných stezek). Lze navšívít také důl Muritus, který je zapsán na listinu světového dědictví UNESCO.

Možnosti koupání: aquapark Jáchymov, koupaliště Horní Blatná, Velký rybník Hroznětín, Děpoltovický rybník, vodní nádrž Lesík, zatopený lom Podlesí, lom Otovice, zatopený kaolinový lom Jimlíkov, vodní nádrž Přebuz, přírodní koupaliště Bílá voda, přehrada Tatrovice, rybník Šindelová - Tajch, bazén Alžbětiny Lázně, rybník Velká Anna, Koupaliště Perštejn.

V Německém Eibenstocku naleznete aquapark pro malé i velké se saunou a nebo můžete využít celodenní sunování v soulovém světě s rituály. Informace naleznete na style="margin: 0px 100px 8px 0px; padding: 0px; font-size: 14px; font-family: Arial; line-height: 20px; ">Blízká lyžařská střediska: Plešivec, Abertamy, Pernink Velflink, Pernink - Pod nádražím, Merklín, Jáchymov - Náprava, Nové Hamry, Nové Hamry - U řeky, Skipot - Potůčky, Novako - Boží Dar, Hranice - Boží Dar, Neklid - Boží Dar.

Turistické cíle v okolí: Plešivec.

Abertamy - tipy na výlet

Rezervovat ubytování v ABERTAMSKÁ CHATA - Abertamy

Nejbližší ubytování v Abertamech a okolí

Ubytování Abertamy


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah