CHALUPA U HOVORKŮ - Vlkov

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o chalupě

Popis ubytování

Rekreační chalupa se nalézá přímo v centru vesnice, přesto na klidném místě, neb je obklopena zahradami. Jedná se o klasické hospodářské stavení s dvorem, stodolou a zahradou o rozloze přes 300 m2. Pobyt je realizován formou pronájmu jednotlivých pokojů či celého objektu (4 pokoje).

Rekreační chalupa se nalézá přímo v centru vesnice, přesto na klidném místě, neb je obklopena zahradami. Jedná se o klasické hospodářské stavení s dvorem, stodolou a zahradou o rozloze přes 300 m2.

Celková kapacita chalupy je 12 lůžek (dvou, 2× tří a čtyřlůžkový pokoj) s možností dalších 3 přistýlek (Příplatek za přistýlku nad rámec základní kapacity pokoje je cca 250 Kč/noc.) a variantou dále expandovat do stanů na zahradu, což má také své příznivce. Pan domácí Vám ochotně pomůže se vzniklými problémy a případně může poskytnout cenné rady a doporučení, např. kam vyrazit na pěkný výlet, či kde dobře vaří.

Chalupa pochází z 19. století, ovšem v uplynulých několika letech prošla kompletní rekonstrukcí s cílem umožnit našim hostům příjemný pobyt a přitom zachovat její klasický vesnický ráz. V roce 2003 vybudované podkroví je provedeno ve dřevě a slouží k ubytování hostů. Jeden pokoj je rovněž v přízemí. Na dvoře je možné parkovat v bezpečí auta. Nechybí ani kolárna se speciálními úchyty na kola, které zajistí jejich bezpečné uložení. Na zahradě je malé ohniště a také zde můžete využívat náš gril. Na zahradě je pro nejmenší přichystáno dětské hřiště (pískoviště, houpačka, skluzavka, minihorolezecká stěna a trampolína). Hostům jsou k dispozici rovněž dvě společenské místnosti/jídelny. Sociální zařízení je společné (v patře koupelna s WC a v přízemí samostatné WC a samostatná koupelna).

CHALUPA U HOVORKŮ ubytování v chalupě

Pokoje jsou dvou, tří a čtyř-lůžkové. V chalupě je nově vytvořen rozvod vody z vlastní vodárny (vodu po převaření možné použít i jako kojeneckou), navýšen elektrický příkon apod. , tak abychom byli schopni uspokojit i potřeby náročnějších klientů. Pokud by Vám nestačila koupelna v podkroví, je možné využít i koupelny v přízemí a taktéž WC, které je hned u vchodu do chalupy. Společná kuchyň umožňuje přípravu vlastní stravy a je plně vybavena nádobím. K dispozici je elektrický sporák, mikrovlnná či horkovzdušná trouba, rychlovarná konvice, kávovar, toustovač, topinkovač, lednička, mycí linka, bojler atd. Pivo ovšem nejlépe chutná ze sedmého (popravdě třetího) schodu malého lochu, kde je ovšem třeba dávat si pozor na hlavu. V případě potřeby je možné si přitopit elektrickým přímotopem.

Okolí chalupy a Vlkov

Pro příznivce GPS stačí říci 49° 9& . 039; 3, 6& . 34; SZŠ a 14° 43& . 039; 30, 4& . 34; VZD, ale pro většinu návštěvníků bude jistě mnohem lépe znít: jižní Čechy, nejjižnější část okresu Tábor, na řece Lužnici, v Třeboňské pánvi. Širokodaleko nejvyšší (asi 15 metrů vysoký) „kopec“ Petrák uvidíte hned po vystoupení z vlaku při jízdě z 5 km vzdáleného městečka Veselí nad Lužnicí. Není proto divu, že většina obyvatel i návštěvníků se téměř všude přepravuje & . 34; kolmo& . 34; . Velkou výhodou naší vesnice je, že leží mimo hlavní i vedlejší silniční tahy (je v podstatě slepá) a tak zde jezdí minimálně osobních aut, nákladní téměř vůbec (zejména v okolí našeho penzionu), proto rodiče mohou klidně nechat své děti běhat či jezdit na kole, jak se jim zachce.

Na mapce si nelze nevšimnout, jak je Vlkov ze severu přímo obklopen 5 pískovnami, které vznikly letech 1952 až 1986 těžbou štěrkopísku po obou stranách řeky. Profiltrováním vody vznikla nádherná jezera s čistou vodou, která přímo vybízí k vykoupání (jmenují se Jezero Veselí, Vlkovská pískovna, Veselí I, Jezero Horusice a Jezero Horusice I). Z jihu a východu narazíte zase na všudypřítomné borovicové lesy a na rybníky. Právě ve Vlkově začíná turistická stezka (pro pěší i pro cyklisty), která prochází kolem rybníků, které se honosí názvy jako Krajina, Naděje, Láska, Víra, Dobrá vůle či Potěšil. Fotografie rybníků z Nadějské rybníční soustavy, které se sem nevešly, naleznete v naší externí galerii. Po (cyklo) stezce se dostanete až k největšímu českému rybníku - Rožmberk u - o rozloze 720 ha. Cestou můžete během jednoho dopoledne napočítat na šestatřicet rybníků... Nelze se proto divit, že Vlkov je součástí chráněné krajinné oblasti (CHKO) Třeboňsko.

Rezervovat ubytování v CHALUPA U HOVORKŮ - Vlkov

Nejbližší ubytování ve Vlkově a okolí

Ubytování Vlkov

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah