PENZION U HÁJOVNY - Vlkov

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Penzion U Hájovny rodinný penzion nabízí od roku 2012 ideální dovolenou nejenom pro rodiny s dětmi. Penzion se nachází na samém konci obce Vlkov obklopen lesy, necelý kilometr od proslulých vlkovských pískoven, které nabízejí krásné koupání v čisté vodě i rybolov. Ideální místo na rodinné cykloturistické výlety v rovinatém terénu a navíc v oboře, kde nejezdí žádná auta.

Penzion U Hájovny rodinný penzion nabízí od roku 2012 ideální dovolenou nejenom pro rodiny s dětmi. Penzion se nachází na samém konci obce Vlkov obklopen lesy, necelý kilometr od proslulých vlkovských pískoven, které nabízejí krásné koupání v čisté vodě i rybolov.

V obytné části máme pro vás připraveny tři pokoje s vlastním sociálním zázemím a jeden apartmánový pokoj. Celková kapacita objektu je 13 lůžek s možností dalších přistýlek až do počtu 18 lůžek. Příplatek za přistýlku nad rámec základní kapacity pokoje je 400 Kč/noc. Pokud by vám ani toto množství nestačilo, lze část skupiny ubytovat v sesterské chalupě U Hovorků, která je vzdálena pouhých 750 m, s kapacitou až 15 hostů.

K dispozici je půjčovna sportovních potřeb a rekreačního vybavení, kde nabízíme za zvýhodněné ceny pro hosty penzionu kvalitní treková a horská kola, dětská kola, vozík za kolo pro děti, dětská sedačka na kolo, koloběžka, ping-pongový stůl, velké nafukovací čluny, kruhy, vesty, rukávky, nafukovací bazény, in-line brusle, mapy a další vybavení. Rovněž půjčujeme stany, spacáky, karimatky, míče.

PENZION U HÁJOVNY ubytování v pensionu

Apartmán Víra

V přízemí se nachází dvoulůžkový bezbariérový pokoj s kompletně vybaveným kuchyňským koutem, s koupelnou a s malou předsíňkou s vestavnou skříní. Celý apartmán je bezbariérový. Apartmán, nazvaný Víra, je orientován na východ s výhledem do lesa a na jih s výhledem do dvora. Jeho podlahová plocha je 26 m2. Uprostřed pokoje je jídelní stůl z masivního smrku se židlemi. Postellze z manželské rozložit i na dvě samostatná lůžka. Okno na dvůr jevybaveno okenicí, která brání dopadu silných slunečních paprsků v parném létě. Okna jsou v letním období osazena sítěmi proti hmyzu, takže jemožné větrat kdykoliv bez obav z komárů. V koupelně nejenom rodiče s dětmi ocení u sprchy termostatickou baterii, která zajistí každému příjemnou teplotu vody a pojistka zabrání opaření. V pokoji je k dispozici přistýlka, vhodná pro dítě.

Pokoj Horusický

Velký luxusní čtyřlůžkový pokoj Horusický je situován na jih s výhledem do dvora a na západ s výhledem do lesa a na zahradu penzionu včetně dětského hřiště. Dřevěné trámy jsou přiznané a absence stropu zajišťuje vzdušnost podkrovního pokoje nejen pocitově. Ve středu pokoje je jídelní stůl z masivní borovice. Nechybí pohovka, kterou lze rozložit a použít jako přistýlku. Vzhledem k nadstandardní ploše pokoje (28 m2) je možné do pokoje umístit celkem až čtyři přistýlky. Palandové lůžko lze lehce rozebrat na dvě plnohodnotné postele. Okna jsou vybavena roletami, které brání dopadu silných slunečních paprsků v parném létě. Okno je v letním období osazeno sítí proti hmyzu, takže je možné větrat kdykoliv bez obav z nechtěných vetřelců. V zimním období si lze v každém pokoji nastavit příjemnou teplotu pomocí termostatických ventilů na radiátorech, protože každému vyhovuje jiná teplota. V pokoji jsou čtyři různé světelné okruhy, které lze libovolně kombinovat. Součástí pokoje jsou přípojky na TV, SAT či internet. Na přání hosta můžeme na pokoj zapůjčit minikuchyňku s varnou konvicí, aby si hosté mohli uvařit čaj a podobně. Z předsíně, ve které je velká vestavná skříň, je vstup také do koupelny, opět luxusních rozměrů (7,5 m2). Koupelna je vybavena sprchovým koutem se sedací lavicí, umyvadlem a WC. Koupelna má střešní okno a je zde i možnost nuceného odvětrávání ventilátorem. Nejen rodiče s dětmi ocení u sprchy termostatickou baterii, která zajistí každému příjemnou teplotu vody a pojistka zabrání opaření. Do koupelny lze (na přání hosta) umožnit vstup i přímo z chodby, což lze využít u větších skupin, kdy část hostů stanuje na zahradě. Dlažba podlahy je přirozeně vyhřívána díky umístění koupelny nad kotelnou.

Pokoj Naděje

Čtyřlůžkový podkrovní pokoj, nazvaný Naděje, je orientován na východ s výhledem do lesa a na jih s výhledem na dvůr. Jeho plocha pokoje je 18 m2. Uprostřed pokoje je jídelní stůl z masivního smrku se židlemi. Střešní okno je vybavena roletou, která brání dopadu silných slunečních paprsků v parném létě. Okno je v letním období osazeno sítí proti hmyzu, takže je možné větrat kdykoliv bez obav z komárů. V zimním období si lze v pokoji nastavit příjemnou teplotu pomocí termostatických ventilů na radiátorech, protože každému vyhovuje jiná teplota. Lze si také přitopit elektrickým olejovým radiátorem. Do pokoje lze umístit jednu přistýlku. Palandové lůžko lze lehce rozebrat na dvě plnohodnotné postele. Součástí pokoje jsou přípojky na TV, SAT či internet. Na přání hosta můžeme na pokoj zapůjčit minikuchyňku s varnou konvicí, aby si hosté mohli uvařit čaj a podobně. Z předsíně, ve které je vestavná skříň, je vstup také do koupelny o velikosti 3,3 m2. Koupelna je vybavena sprchovým koutem se sedací lavicí, umyvadlem a WC. Koupelna má střešní okno a je zde i možnost nuceného odvětrávání ventilátorem. Topný žebřík v koupelně je opatřen i elektrickou patronou, takže je možné si přitopit i mimo topnou sezónu.

Pokoj Láska

Třílůžkový pokoj Láska s možností přistýlky je opět podkrovní a je orientován na východ a na sever s výhledem do lesa. Díky tomu do pokoje nedopadá ostré jižní a západní slunce a je v něm v létě příjemný chládek. Jeho plocha je 16,5 m2. V pokoji je jídelní stůl z masivu se židlemi. U postelí nechybí stolky s lampičkami. Okno je v letním období osazeno sítí proti hmyzu, takže je možné větrat kdykoliv bez obav z komárů. V zimním období si lze v pokoji nastavit příjemnou teplotu pomocí termostatických ventilů na radiátorech, protože každému vyhovuje jiná teplota. Lze si také přitopit elektrickým olejovým radiátorem. Do pokoje lze umístit přistýlku. Součástí pokoje jsou přípojky na TV, SAT či internet. Na přání hosta můžeme na pokoj zapůjčit minikuchyňku s varnou konvicí, aby si hosté mohli uvařit čaj a podobně. Z předsíně, ve které je vestavná skříň, je vstup také do koupelny o velikosti 4 m2. Koupelna je vybavena sprchovým koutem se sedací lavicí, umyvadlem a WC. Koupelna má střešní okno a je zde i možnost nuceného odvětrávání ventilátorem s vysokým výkonem. Nejen rodiče s dětmi ocení u sprchy termostatickou baterii, která zajistí každému příjemnou teplotu vody a pojistka zabrání opaření. Topný žebřík v koupelně je opatřen i elektrickou patronou, takže je možné si přitopit i mimo topnou sezónu.

Okolí pensionu a Vlkov

Celý areál má rozlohu přes 6000 m2 a sahá od příjezdové cesty až po přírodní památku Kozí vršek. Na pozemku se rozprostírá louka, jehličnatý les, malý ovocný sad, dětské hřiště, příjezdová cesta, předzahrádka, sklípek na potraviny (od roku 2014), terasa, obytná budova a hospodářská budova, mezi nimiž je uzavřený dvůr. Zhruba jedna třetina celého pozemku je oplocena, zbytek je v otevřeném prostoru. Vedle penzionu je hájovna, která mu dala název. Původně to byl jen název pracovní (na odlišení od naší původní Chalupy U Hovorků), ale nakonec se zažil tak, že jsme se rozhodli ho již nechat.

Střecha penzionu svým přesahem vytváří po celé straně budovy metr a půl široké klasické zápraží, které chrání hosty v létě před prudkým sluncem či případnými srážkami. Naopak na jaře a na podzim umožní slunečním paprskům dopadat i do vnitřku budovy. Ale i takovéto drobné detaily dokáží zpříjemnit pobyt. Rozhodně to není šťastná náhoda. Ještě v době přípravy projektu jsme obě budovy vymodelovali i s okolními stromy na počítači v 3D formátu a poté jsme animovali a zkoumali úhly dopadu slunečních paprsků v jednotlivých fázích dne i v závislosti na jednotlivých ročních obdobích. O to více jsme pak byli rádi, když pak skutečnost odpovídala našim představám.

Mezi oběma budovami se rozprostírá dvůr vydlážděný z placáků. Plocha je přes 230 m2, šířka skoro 9 metrů, takže dost místa nejen pro auta, posezení i hraní her.

V hospodářské části stavení je hostům k dispozici kolárna, ve které jsou stojany na kola s možností zavěšení či zasunutí kol, celková kapacita je 20 kol.

Rezervovat ubytování v PENZION U HÁJOVNY - Vlkov

Nejbližší ubytování ve Vlkově a okolí

Ubytování Vlkov

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah