CHALUPA U DUCHA - Úštěk

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o chalupě

Popis ubytování

Chalupa se nachází na konci vesnice na rozhraní dvou CHKO - Českého středohoří a Kokořínska. Roubená a kamenná stavba s obytnou plochou 700 m2 je situována okny a terasou do lesa. Chalupa se skládá ze dvou samostatných části, pozemek je pro tyto části společný.

Zrekonstruovaná roubená část má plochu cca 300 m2, v přízemí velká světnice s obytnou kuchyní, kamenná předsíň, koupelna a z bývalé konírny je útulná vinárna. V patře je velká hala s knihovnou, 2 čtyřlůžkové pokoje a pavlač. Vybavenost: kuchyně: el. sporák a trouba, mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice, nádobí, ... koupelna: vana, wc, sprchový kout světnice: krb, TV, DVD (možnost 2 přistýlek) horní hala: knihovna, stereo venku: ohniště, grill, zahradní nábytek 120 m2 přírodní bazén 130 m2 a hloubka 150 cm vhodné ke koupání - biočistička.

Okolí chalupy a Úštěk

Kraj protíná řada cyklostezek, přímo obcí vede cyklomagistrála Drážďany - Máchovo jezero. Tůry jsou jak nenáročné po malých okreskách víceméně po rovině údolími, ale i tvrdé výšlapy s převýšením, které bere dech i vítězům triatlonu. V okolí je řada rybníků, ale doporučuji buď jezero Chmelař (70 ha) v Úštěku (8 km po rovince) nebo nádherné Holanské rybníky (cca 15 km). No a na Mácháč je to asi tak 20 km. V okolních lesích jsou metráky borůvek a hub (poradím kam na ně, jistota je jistota), jahody, maliny a bobule co ani neznám, na loukách léčivé byliny, v hospodách kolem Březňák. Pokud zatoužíte po památkách je tu kousek hrad Helfenburg, památková rezervace Úštěk, Kokořín, hrad Houska, skanzen v Zubrnici atd. Chybí-li Vám adrenalin, vyzkoušejte lezení po skalách. Na chalupě jsou k dispozici mapy se zakreslením všech doporučených lokalit, jedno horské kolo, dalekohled, obvazy a dlahy. 30 m od chalupy je v kopci velká louka, kolem níž jsou ještě původní sady jabloní, švestek a hrušek. V okolí záplavy borůvek a hub, na jižních loukách chráněná stepní květena a léčivé byliny, obcí protéká pstruhový potok.

Rezervovat ubytování v CHALUPA U DUCHA - Úštěk

Nejbližší ubytování v Úštěku a okolí

Ubytování Úštěk

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah