CHATA KOVÁRNA - Rychnov nad Kněžnou

Více o chatě

Popis ubytování

​Chata Kovárna  nabízí ubytování v obklopení lesů a klidné přírody.

Ubytování na horské chatě na samotě ve skromně vybavených pokojích - v roubené části jsou klasické ložnice, v suterénu a podkroví pokoje turistické s kapacitou 20 lůžek. Ubytování je se sdíleným sociálním zařízením.   Ideální základna pro poznávání Orlických hor. Příjemné vycházky po okolí pro ty, kdo touží po naprostém klidu.   Součástí ubytování jsou vydatné snídaně. Večeře skýtají možnost ochutnat šťavnatý steak či jiné hovězí (sezonně též kůzlečí a jehněčí) speciality z naší farmy. Různé diety nejsou problém, vycházíme vstříc všem požadavkům. V sezoně máme bohatou nabídku vlastní zeleniny.   Vhodné pro jednotlivce, páry, turistické skupiny, partu přátel či rodiny s nenáročnými dětmi. Nemáme zde trampolíny ani prolézačky, avšak děti se můžou zabavit se zvířaty či v okolní přírodě. Vhodné rovněž pro školní výlety, školení či různé exkurze do přírody nebo na farmu.   Obnovili jsme tradici původního hostince z 19. století. Hostinec má historický ráz a jeho kapacita je 45 osob.     Digitální detox - běžnou televizi u nás nenajdete, avšak film či pohádku pro děti je možné si na televizní obrazovce pustit v salónku.   Jsme ekologičtí chovatelé masného skotu, plemene Galloway. Nabízíme speciality z vyzrálého hovězího masa. Zájemcům nabízíme prodej vyzrálého hovězího masa ve vakuovém balení (pokud je zrovna období prodeje, tzn. kolem 20. dne v měsíci).     Agroturistika - na chatě chováme stádo koz a krávu švýcarského mléčného plemene brown-swiss.   V létě možnost využití ohniště na louce před chatou či zapůjčení grilu.   Veliká přírodní nádrž s možností koupání v létě či bruslení v zimě.   Možnost pobytů se psy.   Finská sauna.   Wi-Fi po celém objektu (s výjimkou hostince).     Parkoviště pro cca 15 osobních vozů před chatou.

CHATA KOVÁRNA ubytování v chatě

​V našem ubytovacím zařízení jsou sdílená sociální zařízení.
Vybavení: kuchyňka s posezením pro 10 osob, historický hostinec s krbem pro 40 osob, salónek s posezením pro 6 osob (s knihovnou a televizí), Wi-Fi po celém objektu (s výjimkou hostince), WC na každém podlaží, koupelna a sprchy, pračka a sušička (po domluvě), ohniště s posezením, gril, sauna.
Stravování: Snídaně je zahrnuta v ceně ubytování (viz sekci Naše kuchyně). Večeře skýtají možnost vyzkoušet něco z našich hovězích a jiných specialit. Pro hosty je také k dispozici základně vybavená kuchyňka, kde si mohou něco sami uvařit.
Sauna: 500 Kč / 90 minut (doporučujeme pro 1-5 osob).

Gastronomie

​Rádi bychom vám představili kuchyni na Chatě Kovárně.
Nejsme zcela typickou restaurací, neboť vaříme zejména z lokálních surovin, které máme zrovna k dispozici. Nemáme proto stálý jídelní lístek a naše nabídka se neustále mění. Na Farmě Rampuše se věnujeme chovu masného skotu, dále pak chovu ovcí, koz a drůbeže. Sbíráme a v kuchyni rovněž využíváme to, co nám poskytuje nejbližší okolí - ovoce, zeleninu, ořechy, lesní plody či byliny z ekologických luk. Nabídka většiny jídel je založena na dostupnosti surovin v závislosti na ročním období. K přípravě pokrmů přistupujeme pomalu a šetrně - vyznáváme tzv. kuchyni slow food (což je opakem fast foodu).
Plemeno Galloway, které chováme, je velice odolné, zvyklé na drsné skotské podmínky, a tak zvířata chováme celoročně venku na pastvinách. V létě se pasou na svazích a loukách plných bylin a v zimě jsou krmena senem a senáží výhradně naší vlastní ekologické produkce. Můžeme vám tak nabídnout naše vyzrálé hovězí maso v bio kvalitě. Můžete u nás vyzkoušet různé druhy steaků z vyzrálého masa (maso prochází suchým zráním po dobu 21 dní), burgery s domácími máslovými houskami nebo také hovězí líčka na víně, delikatesy v podobě pečených morkových kostí, srdcí, jazyků a mnoho dalších specialit... Sezónně máme k dispozici taky speciality kůzlečí či jehněčí a skopové. Konzumaci kvalitního masa si však vážíme a nic by se nemělo přehánět, a tak u nás také naleznete bohatou nabídku jídel bezmasých.

Rezervovat ubytování v CHATA KOVÁRNA - Rychnov nad Kněžnou

Nejbližší ubytování v Rychnově nad Kněžnou a okolí

Ubytování Rychnov nad Kněžnou

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah