PENZION ČERTOVY KAMENY - Jeseník

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Chata Čertovy kameny s restaurací a ubytováním se nachází ve výšce 694 m n. m. na úbočí jedné z dominant Jesenicka – vrcholu Zlatého chlumu (kamenné rozhledny z roku 1899.)

Chata Čertovy kameny je postavená v krajině, která přímo vybízí ke strávení klidného rodinného pobytu spojeného s poznáváním přírodních krás, s turistikou, cyklistikou a dalšími sporty, je i vhodná pro strávení letní a zimní dovolené. Svojí nadmořskou výškou, zdravým čistým vzduchem a klidným prostředím se chata hodí i pro ozdravné pobyty dětí.

U chaty je zastřešené posezení s kamenným venkovním krbem i táborákové ohniště, které je k dispozici ubytovaným i turistům. Pořádají se zde firemní i rodiné oslavy spojené s grilováním a pečením masa, klobás, uzeniny…

Po celý rok mohou děti využívat dětský koutek, houpačky a průlezky.
Ke sportovnímu vyžití Vám nabízíme volejbalové hřiště, kde si mohou děti i dospělí zahrát míčové hry, (fotbal, nohejbal, volejbal, soft tenis, badminton) a také nově zařízenou posilovnu. Vedle jídelny je herna s kulečníkem a šipkami.

Stejně jako pro turisty, tak i pro cyklisty má chata Čertovy kameny velmi vhodnou startovací polohu do celého okolí Jesenický hor.

Celková ubytovací kapacita je 38 lůžek (možnost přistýlek).

U chaty je osvětlené parkoviště.

PENZION ČERTOVY KAMENY ubytování v pensionu

Nabízíme 1× dvoulůžkový, 1× třílůžkový a 1× čtyřlůžkový pokoj s přistýlkou a se sociálním zařízením (sprcha, WC, bidet).

Zbývající pokoje jsou standardně vybaveny, teplá a studená voda na pokoji, společné sociální zařízení (sprchy, WC).

Okolí pensionu a Jeseník

Rychlebské stezky

Jste milovníci horských kol? Tak právě pro vás jsou rychlebské stezky jako dělané! Stezky jsou dělané jak pro velké tak i pro malé bikery a jsou sjízdné i v případě deště. Všechny stezky začínají a končí v obci Černá Voda u Základny – Informačního centra RS.

Priessnitzovy lázně – Jeseník

Krásná krajina, parádní výhled, sportovní vyžití, kavárny, bazény, sauny a mnohem více můžete nalézt v chloubě Jeseníků v Priessnitzových lázní. Ve svém názvu nesou jméno svého zakladatele Vincenze Priessnitze a jsou vůbec prvním vodoléčebným ústavem světa. Vřele doporučujeme toto místo navštívit, každý si tu najde to své.

Za zvířátky

Tygr, papoušek, klokan, puma, leguán, mýval či opice? Ano i to je možné vidět v Jeseníkách. Pokud jste milovníci zvířat a zároveň „domácí“ atmosféry, neváhejte navštívit Fauna park v Lipové-Lázních. Často zde probíhá i krmení a ukázka zvířat.

Lesní bar

Nenápadný lesní srub u jedné z mnoha cest vinoucích se po svazích Rychlebských hor. Přes léto bývá tato atrakce hojně navštěvována turisty. Máte zde možnost se občerstvit studeným pivem nebo limonádou, která se chladí v místní pramenité vodě. Pokud vás zastihne hlad můžete si opéct špekáček. Co je na tomto srubu tak zajímavé? Není zde nikdo, kdo by po vás za jídlo či pití chtěl peníze. Je jen na vás kolik zaplatíte při odchodu do kasičky uvnitř srubu.

Za jeleny

V nedalekém Dětřichově, je možné navštívit jelení farmu. Kromě kocháním se výběhu, kde je více, jak 100 jelenů, laní a kolouchů, je možné si je i pohladit či dokonce nakrmit. Farma se pyšní zejména jelenem „osmnácterákem“, který je nejvzácnějším kusem v oboře.

Bílá Opava
Velmi atraktivní trasa vedoucí z Karlovy Studánky přes vodopády Bílé Opavy k hotelu Figura a pak dále na nejvyšší horu Moravy Praděd. Trasa podél Bílé Opavy chráněna lesem před přímým slunečným světlem. Vodopády překonáváte přes dřevěné schůdky a mosty. V případě deštivého počasí lze zvolit trasu modrou.

Petrovy Kameny
Petrovy kameny sehrály velkou roli v sedmnáctém století při obviňování lidí z čarodějnictví. Inkvizitor využil pověr a vynucoval krutým mučením z obviněných přiznání, že se sem slétali a pořádaly zde orgie s ďáblem. Kvůli ochraně vzácných a ohrožených rostlin nejsou Petrovy kameny z blízka přístupné.

Praděd
Praděd je s výškou 1491 metrů nejvyšší horou Moravy. Další metry přidává telekomunikační věž vysoká 154 metrů. Za poplatek je přístupná vyhlídková plošina ve výšce 40 metrů, která ještě umocňuje výhled do krajiny.

Jeskyně na Pomezí
Jeskyně Na Pomezí leží 2 km severně od obce Lipová-lázně. Výklad průvodců je velmi dobře zpracován. Uslyšíte tak fakta zkombinována s historkami o trpaslících a zvířátkách, které zaujmou a pobaví nejen děti. V jeskyni je udržována stálá teplota 7 °C a prohlídka trvá 40 minut. Doporučujeme proto teplé oblečení s sebou.

Přírodní rezervace Rejvíz
Přírodní rezervace Rejvíz leží 7,5 km jihozápadně od Zlatých Hor, v romantické krajině uprostřed lesů a je nejvýše položenou obcí ve Slezsku. Největší místní atrakce v rezervaci je zcela určitě tajemné mechové jezírko na Rejvízu, kde je podle pověsti potopena celá osada.

Údolí Ztracených štol a Zlatorudné Mlýny na Olejnici
Vyrazíte-li ze Zlatých Hor do Dolního Údolí, nezapomeňte se cestou zastavit v údolí Ztracených štol. Říčka Olešnice zde opouští úzce zaříznutý úsek údolí a po milióny let ukládá zlato do náplavů. V provozu jsou dva sruby se stoupou na drcení zlaté rudy a se zlatorudnými mlýny.

Biskupská kupa
K významnému turistickému místu Zlatých Hor patří rozhledna na Biskupské kupě. Je postavena na české straně česko – polských hranic. Při dobré viditelnosti lze z věže dohlédnout do Vratislavi (Wroclavi – PL), anebo spatřit nejvyšší vrcholky Vysokých Tater. Biskupská kupa slouží jako pěší turistický přechod mezi Českem a Polskem a je zde nutno mít platný cestovní pas. Dostaneme se k ní pěšky z náměstí Svobody ve Zlatých Horách po zelené značce anebo opět po zelené značce ze sedla silnice Zlaté Hory – Petrovice.

Jeskyně na Špičáku
Podzemní bludiště jeskyní je svérázné; leží téměř v jedné rovině, prostory jsou poměrně suché a typicky formované. Celý homolovitý kopec spolu s krasovým podzemím je dnes chráněným územím. Nejstarší písemné zmínky se datují k roku 1430 (Antonius Walle) ze starých pokynů pro hledače zlata; s tím souvisí také skutečnost, že byly mylně pokládány za rudné opuštěné štoly. O žádné jiné jeskyni v ČR se nezachovala starší písemná zmínka a tak jeskyně Na Špičáku jsou vlastně nejstaršími doloženými jeskyněmi u nás.

Vodopády Stříbrného potoka
Jak už název napovídá Nýznerovské vodopády se nacházejí v osadě Nýznerov u Žulové v údolí Stříbrného potoka. Jedná se o soustavu malých vodopádů a kaskád, kde se vlivem vymílání skály výřivým proudem vody vytvářejí jámy, mísy a tzv. obří hrnce různých tvarů a až několikametrových rozměrů. Vodopády Stříbrného potoka byly v roce 1968 vyhlášeny chráněným přírodním výtvorem s výměrou 1, 24 ha a jsou pod dohledem orgánů státní ochrany přírody.

Zámek Jánský vrch
Zámek Jánský Vrch, staleté sídlo vratislavských biskupů, stojí na místě středověkého hradu nad městečkem Javorníkem v nejsevernějším cípu Severomoravského kraje. Až do současnosti byl zámek neustále obýván, proto zde zavedením elektřiny a plynu došlo k modernizaci. Veřejnosti je dnes zámek zpřístupněn dvěma okruhy.

Vodní tvrz Jeseník
Významnou stavební památkou Jeseníku je středověká Vodní tvrz. Dodnes je obklopena vodním příkopem, jež byl v minulosti napájen z řeky Bělé. Vstup vede přes kamenný most. Gotická stavba hradu z přelomu 13. a 14. století byla do dnešní podoby upravena 1738-1745. Dnes je ve Vodní tvrzi vlastivědné muzeum v němž se připravují rozsáhlé expozice živé a neživé přírody Jeseníků.

Venušiny misky
V okolí obce Žulová na Jesenicku se nachází mnoho žulových útvarů, z nichž nejpozoruhodnější jsou tzv. skalní mísy. Lokalit s těmito útvary je třicet, mezi nejznámější patří Smolný, Borový vrch, Píšťala a skalka u žulovského nádraží. Skalní mísy mají většinou pravidelný mísovitý tvar, u něhož převládá šířka nad hloubkou. Tyto útvary vznikly přirozeně, vyskytují i v jiných horninách, nejen v žule.

Rozhledna Zlatý Chlum
Zlatý chlum je oblíbeným vyhlídkovým místem jak místních, tak návštěvníků už odedávna. Lidé se z něj chodili dívat na tzv. “pruskou vyhlídku” – do údolí říčky Bělé směrem k Mikulovicím a dále do pruských (polských) nížin. V roce 1896 byla vybudována nová značená cesta na vrchol Zlatého chlumu (dnes červená). Současně byl zrekonstruován Řecký pramen a nově postaven Turistický pramen. Rozhledna byla oficiálně otevřena 3. září 1899. Stavba je 26 metrů vysoká a je celá z kamene – až na prvních asi pět metrů, které jsou z cihel.

Hrad a zámek – Kolštejn v Branné
Vysoko nad údolím říčky Branné, na skalním ostrohu, který vybíhá od obce Branné (dříve Kolštejn) do údolí, ční dosud poměrně dobře zachované zbytky kolštejnského hradu. Od severu je hrad zakryt rozsáhlým objektem renesančního zámku, jednoho z nejvýše položených v českých zemích vůbec. První zpráva o hradu pochází z roku 1325. Prohlídka zahrnuje renesanční zámecké budovy dolního a středního hradu (rozsáhlé prostory s původní štukovou výzdobou a fragmenty nástěnných maleb) a zříceninu gotického horního hradu s nádhernými výhledy do okolí. Možno dojet autem nebo vlakem. Parkování před zámkem.

Poutní kostel Panny Marie Pomocné (Mariahilf)
Poutní kostel Panny Marie Pomocné se nachází nedaleko města Zlatých Hor. Doba vzniku se váže k období 30-ti leté války. Kostel sloužil jako poutní místo pro tisíce poutníku z okolí i ciziny. V roce 1955 byl státní správou zakázán na poutní místo přístup z důvodů důlních prací a rudného průzkumu, čímž postupně došlo k devastaci a roku 1973 byl kostel zbourán. V roce 1993 bylo vydáno stavební povolení ke stavbě nového kostela, na kterou byly získány prostředky se sbírek a darů jak z Česka, tak ze zahraničí. Ke kostelu je možno se dostat buď autem po silnici ze Zlatých Hor do Heřmanovic (odbočka je značena) nebo pěšky. Ze Zlatých Hor vede Hornická naučná stezka a od areálu Bohema křížová cesta. Ta vede lesní cestou cca 4 km a končí adorací před monstrancí v poutním kostele. Ke kostelu vede i modrá turistická značka rovněž ze Zlatých Hor, tentokrát kolem zříceniny hradu Edelštejn.

Dlouhé stráně – přečerpávací vodní elektrárna
Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně se nachází na říčce Divoká Desná v pohoří Jeseníky, u obce Loučná nad Desnou v okrese Šumperk. Vjezd do areálu PVE Dlouhé stráně není povolen. Pokud chcete shlédnout všechny výše popsané objekty PVE, je možno se zúčastnit pravidelných exkurzí, pořádaných firmou ENERGOTIS. Informační středisko se nachází na čerpací stanici v Loučné nad Desnou, telefon.

Aquacentrum Česká Ves
Aquacentrum Česká Ves se nachází v obci Česká Ves což je obec v oblasti Jeseníků, 5 km od okresního města Jeseníku. Nachází se na hlavním tahu na Polsko, jehož hranice jsou vzdálené 15 km. Délka bazénu je 25 m, šířka 10 m a hloubka 90 – 210 cm. Návštěvníkům je k dispozici občerstvení z automatů, soukromé masáže a v letním období pak také hřiště, volejbal a ruské kuželky.

Aquacentrum Bruntál
Aquacentrum v Bruntále a je určeno široké veřejnosti. K dispozici je plavecký bazén, ještě jeden bazén s řekou a masážními proudy, dětské brouzdaliště, tobogán, finská sauna, horká pára, 2× whirlpool vana, perličková lázeň, odpočívárna a restaurace. více na:

Rezervovat ubytování v PENZION ČERTOVY KAMENY - Jeseník

Nejbližší ubytování v Jeseníku a okolí

Ubytování Jeseník

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah