CHATEAU ZBIROH

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o hotelu

Popis ubytování

Chateau Zámek Zbiroh je jediným hotelem, kde můžete strávit noc v komnatách, ve kterých pobývali takoví velikáni jako císař Rudolf II. , Karel IV. , Zikmund nebo osobnosti Alfons Mucha a Ema Destinová.

V Chateau budete přeneseni o několik staletí zpět, do dob knížat, králů, císařů... Stanete se skutečnými šlechtici, budete hýčkáni, rozmazlováni a uctíváni. Najdete zde skvělé místo pro prestižní firemní akce a konference, svatby i běžný odpočinek. K dispozici jsou pokoje či apartmány typu Standard nebo Deluxe. Parkování je možné u objektu.

CHATEAU ZBIROH ubytování v hotelu

Naše komnaty navozují atmosféru jako samotný zámek, který je opředen historií napříč staletími. K dispozici máte výběr z 53 pokojů, každý je originál, prostorem, plochou i orientací výhledů z oken. Můžete se rozhodnout, zda si vyberete pokojík o 20 m2 nebo apartmán královských rozměrů 110m2. Přeneste se o několik staletí zpět, staňte se skutečnými šlechtici v komnatách, kde skutečně pobývali velikáni tvořící historii starého kontinentu. Apartmán I. - Arcibiskupský Zde nocoval arcibiskup při pořádání mší. Dokladem jsou dnes již nepoužívané vstupní dveře z pokoje do hradní kaple. Apartmán II. – Jiří Mucha Za působení Alfonse Muchy na zámku v tomto pokoji spávaly jeho děti Jiří a Jarmila. Apartmán III. - Marie Muchová Pokoj, který obýval Alfons Mucha se svojí ženou Marií. Apartmán IV. – Alfons Mucha Tento pokoj používal Alfons Mucha jako pracovnu po dobu 19 let. Z pokoje bylo možné projít do ateliéru, dnes Muchova sálu, kde vzniklo velkolepé dílo Slovanská epopej. Apartmán V. – Rudolf II. Pokoj v renesanční části hradu, který postavili Lobkowitzové v 16. století má stropy zdobeny hřebínkovou klenbou. Později Rudolf II. nechal přestavět hrad v novorenesanční zámek a přistavěl zámecké křídlo s reprezentačním sálem a komnatami. Apartmán VI. – Ema Destinová Přítelkyně Alfonse Muchy, Ema Destinová zde pobývala v průběhu letních měsíců. Apartmán VII. – Lobkowitz Apartmán VIII. – Rožmberk Dlouhodobě pronajato. Apartmán IX. – Šternberk Dlouhodobě pronajato. Apartmán X. – Colloredo-Mansfeld Zde pobýval se svou rodinou ještě za protektorátu poslední šlechtický majitel Jeroným Colloredo - Mansfeld. Apartmán XI. – Karel IV. Jedná se o nejstarší obytné prostory hradu. Součástí tohoto pokoje byl na svojí dobu ojedinělý původní prevéd (záchod), který je ke shlédnutí na severní straně fasády hradního křídla. Apartmán XII. – Zikmund Nejstarší obytné prostory původního hradu se nacházejí vedle kamenné věže, nejstarší kruhové věže na našem území. Apartmán č. 32 – Kolowrat Atypický mezonetový pokoj vybudovaný v bývalé baště s renesančními krovy a trámy ze 16. století. Pokoj č. 29 – Renesance Atypický podkrovní pokoj s renesančními trámy a krovy ze 16. století. Zámecké pokoje standard Zámecké pokoje Deluxe Zámecké pokoje Deluxe podkrovní

Okolí hotelu a Zbiroh

Zámek Zbiroh se nachází v malebné krajině křivoklátských lesů, pouhých 20 min. od Prahy. Pro svoji výbornou dostupnost z Prahy i z Plzně je ideálním místem pro výlety, firemní a společenské akce, pracovní meetingy, konference nebo pohádkové svatby. Jedná se o první šlechtický hrad v Čechách, zmiňován v církevních kronikách již od konce 12. století. Hrad byl v průběhu staletí přestavěn do současné podoby novorenesančního zámku. Mezi vlastníky patřili například král Přemysl Otakar II. , císařové Karel IV. , Zikmund a Rudolf II. , proto Zámek tří císařů. Zámek Zbiroh obklopený 60 hektarovým anglickým parkem disponuje velkým množstvím salonků a sálů, gotickou hradní kaplí a zámeckými vinnými sklepy. V zámku se nachází středověká krčma U Rudolfovy kratochvíle s dobovou atmosférou, interiérem a nabídkou originálních specialit. Součástí zámeckých salonků a sálů je také velký novorenesanční sál Alfonse Muchy, v němž je umístěn originál opony od tohoto světoznámého malíře, který zde také 18 let pobýval a na zámku namaloval svou slavnou Slovanskou epopej.

Rezervovat ubytování v CHATEAU ZBIROH

Nejbližší ubytování ve Zbirohu a okolí

Ubytování Zbiroh

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah