FRGO UBYTOVÁNÍ - Vracov

Více o pensionu

Popis ubytování

​Ubytujte se ve městečku  Vracov, nedaleko Uherského Hradiště.   Vracov je malé jihomoravské městečko s 4500 obyvateli. V poklidné atmosféře Moravského Slovácka zde stále žijí lidé obdělávající své vinohrady, jejichž úrodu pak zpracovávají v četných vinných sklípcích.  
​Připraven je pro vás apartmán se samostatným vstupem přímo od parkovacího místa. Zabírá celé přízemí rodinného domu. Součástí vybavení jsou i myčka nádobí, minipračka a bezpečná dětská postýlka. Samozřejmostí je WiFi. Při využití přistýlky v jedné z ložnic a rozložení gauče v obývacím pokoji je celková kapacita 7 osob.

FRGO UBYTOVÁNÍ ubytování v pensionu

Apartmán má dvě ložnice o dvou postelích, obývací pokoj s televizí, plně vybavenou kuchyňku s jídelním koutem, samostatné WC a koupelnu se sprchou.

Gastronomie

Apartmán je vybaven vlastní kuchyňkou. V blízkém okolí se nachází několik zařízení, kde je možné se stravovat. Nedaleko na náměstí je obchod s potravinami.    

Okolí pensionu a Vracov

​Město z jižní strany lemuje les Doubrava, rozprostírající se v oblasti zvané Moravská sahara. Je to rozlehlá unikátní oblast, vyznačující se rovinatým terénem, písčitou půdou, převážně borovým porostem ostem s intenzivní vůní silic, táhnoucí se několik kilometrů až k hluboko zařezaným meandrům řeky Moravy. Její součástí je chráněná ptačí oblast, několik přírodních rezervací a chráněných míst. Les bývá za příznivého počasí bohatý na houby.
Na severním okraji města se terén mírně zvedá a je jemně členěn několika mělkými údolíčky. Na svazích jsou zde roztroušeny prožky sadů a vinohrady. Přibližně za hodinu chůze mezi poli se lze polní cestou dostat na nízký hřeben, z nějž je dobrý výhled. Severu vévodí pohoří Chřiby, na východě je pohraniční hřeben Bílých Karpat a od jihu po západ je výhled na Moravské Slovácko, z nějž v dálce ční Pálava.
Dominantou města je římskokatolický kostel sv. Vavřince ze 13. století, v jehož sousedství se nachází barokní fara a farní zahrada s mozaikovou křížovou cestou. Náměstí vévodí krásná malovaná radnice. Ve městě je k dispozici běžná občanská vybavenost, informační centrum, bowling, kuželna, sportovní stadion s tenisovými kurty, koupaliště a rybník Rašelina, kde lze s příslušným povolením lovit ryby. Děti a hraví dospělí by neměli vynechat návštěvu zahradní železnice "Železnice 600" pana Iše.  
Město si udržuje svůj folklór a tradice. Typický je Vracovský kroj, který se výrazně liší od všech krojů v okolí. Koncem léta se konají tradiční Dožínky a v říjnu pak dvoudenní Císařské hody. Těch se účastní několik set krojovaných, což z nich činí největší hody v České republice.

Rezervovat ubytování v FRGO UBYTOVÁNÍ - Vracov

Nejbližší ubytování ve Vracově a okolí

Ubytování Vracov

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah