HOTEL, RESTAURACE & PENZION BETA - Bzenec

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o hotelu

Popis ubytování

Hotel Beta situovaný v centru malebného, historického centra Bzence vám nabídne komfortní ubytování, kde se budete cítit jako doma.

Hotel Beta, který se nachází ve starobylém městě Bzenci, v srdci Strážnicka, vám poskytne špičkové ubytování a gastronomické služby tak, abyste v tomto kraji zapomněli na starosti všedních dnů. V srdci vinařského ráje jižní Moravy ochutnáte kvalitní vína z místních vinohradů.

V hotelu jsme pro vás připravili moderní, plně vybavené pokoje. Při jejich zařizování jsme si kladli za cíl vytvořit harmonické prostředí ve kterém se vám bude líbit a bude vás inspirovat k poznávání zdejšího kraje. Celým interiérem se již od vstupu do hotelu prolíná láska k vínu a zdejším vinicím, kterou můžete spatřit i ve výzdobě pokojů.

Hotel Beta nabízí ubytování v moderně zařízených pokojích. Hotel disponuje 19ti pokoji s celkovou kapacitou 42 lůžek.

Hotel Beta vám nabízí jedinečný a moderně zařízený salonek s kapacitou 70 míst, který je vhodný k uspořádání narozeninových oslav, svatebních tabulí, firemních akcí a večírků.

Součástí salonku je bar s posezením a možností servírování rautů nebo občerstvení. Dále je salonek vybaven projektorem, audio a video technikou.

HOTEL, RESTAURACE & PENZION BETA ubytování v hotelu

Hotel

Všechny pokoje jsou vybaveny LCD televizorem se satelitním příjmem, ledničkou a sprchovým koutem. Ve druhém podlaží hotelu jsou pokoje navíc vybaveny klimatizací. Bezdrátový internet je bezplatně dostupný ve všech prostorách hotelu.

Apartmány jsou navíc vybaveny vanou a jsou rozměrově prostornější.

Recepce

Check in v restauraci Beta od 14:00 do 21:00

Okolí hotelu a Bzenec

Jedinečná oblast moravského Slovácka skýtá nepřeberné množství zážitků. Hotel Beta, který se nachází ve starobylém městě Bzenci, v srdci Strážnicka, vám poskytne špičkové ubytování a gastronomické služby tak, abyste v tomto kraji zapomněli na starosti všedních dnů. V srdci vinařského ráje jižní Moravy ochutnáte kvalitní vína z místních vinohradů.

Starý Hrad

Královský hrad ve Bzenci prokazatelně stával dle nálezů úlomků keramiky již v polovině 13. století na kopci „Starý hrad” nyní s pozůstatky barokní kaple sv. Floriána. Hrad byl dozajista kamenný a o jeho důležitostí svědčí i fakt že byl střediskem hradských úřadů, které dříve byly v Břeclavi, poté se přesunuli do Vracova, a pak roku 1315 do Bzence.

Bzenecká lípa

V zámeckém parku stojí prastará lípa. Na kamené dvojjazyčně psané desce u lípy čteme, že podle záznamu z roku 1771 byla tato lípa již v roce 1604 přes 500 let stará. Opodál stávala druhá stará lípa. měla vyhnilé kořeny, a tak ji silný vichr před mnoha lety s kořenů vyvrátil. Pod ní je vinný sklep a tak zřejmě velmi živořila.

Bzenecký zámek

Dnešní podoba zámku je již třetí v jeho historii. Původně zde stávala tvrz, která po zániku bzeneckého hradu měla šlechtě vytvořit šlechtě důstojné panské obydlí. Jiří z Kravař, majitel bzeneckého panství, dal v roce 1450 postavit v místech dnešního zámku tvrz. Po jeho smrti roku 1466 koupil bzenecké panství Mikuláš Kropáč z Nevědomí. Od roku 1510 do roku 1588 se na panství vystřídalo několik majitelů. Patřili k nim i Žerotínové. V roce 1588 vyženil bzenecké panství pan kašpar Pruskovský, jehož rod (později se psali Proskovští) vlastnil Bzenec až do roku 1769. Kolem roku 1600 byla tvrz zbourána a na jejím místě byl postaven zámek ve slohu renesance.

Rezervovat ubytování v HOTEL, RESTAURACE & PENZION BETA - Bzenec

Nejbližší ubytování v Bzenci a okolí

Ubytování Bzenec

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah