HOUSŮV MLÝN - Tábor

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Příjemné ubytování v údolí Tismenického potoka v rustikálních prostorách Hosouva mlýna, kde historie ožívá. Multifunkční areál Housova mlýna se nachází hodinu jízdy autem od Prahy a pět minut pěšky z centra Tábora, pod městskými hradbami uprostřed zeleně. Pojme od malé skupinky k jednomu stolu po 1200 lidí v období letních akcí a Táborských setkání. Ve čtyřech patrech najdete lidovou krčmu, panskou krčmu, hlavní sál, zbrojnici, muzeum tortury, šermírnu, podkrovní sál, kostymérnu a sklady rekvizit a dekorací. Program se neustále mění. Nikdy se nebudete nudit.

Housův mlýn nabízí 2 typy ubytování. Hostel - 2 pokoje po osmi a devíti lůžkách se samostatnou sprchou a toaletou. Apartmány - od května 2016 nabízíme 2 pokoje po čtyřech lůžkách se samostatnou koupelnou a toaletou. Apartmány jsou vhodné pro rodiny s dětmi a páry.

V období od května do června se v prostorách Housova mlýna koná mnoho kulturních akcí: koncerty, divadla, hodokvasy, rituály, festivaly, dny pro děti a další. Nachází se zde stálé expozice: Unikátní Filmová zbrojnice, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet zbraně, zbroje a vyfotit se v nich. Chcete vidět přilbu, kterou měl na sobě Brad Pitt? Tak to jedině u nás. Dále pro Vás máme výstavu Strašidelných táborských legend. To vše v jedné budově, na HOUSOVĚ MLÝNĚ.

Areálem prochází moderní cyklostezka. Parkoviště je přímo u objektu. Objekt je přístupný i pro handicapované.

HOUSŮV MLÝN ubytování v pensionu

Husitský hostel má dva pokoje po osmi a devíti lůžkách. Postele jsou palandového typu a jsou vyrobeny z masivu. Každý pokoj má vlastní sprchový kout a toaletu. Součástí pokojů jsou skříňky a poličky pro snadné uložení věcí. Pokoje je možné propojit. Na pokoje navazuje veranda, kde je připraveno posezení a je zde možné i kouřit.

Od května 2016 jsou k dispozici 2 nové apartmány. Apartmán Steampunk má 4 lůžka, apartmán Mlynář 6 lůžek, vlastní koupelnu a toaletu. Vybaveny jsou postelemi, policemi, stoly a židlemi. Ubytování v nich je vhodné pro rodiny s dětmi a pro páry.

Recepce

Recepce je otevřena dle telefonické domluvy.

Gastronomie

Snídaně a polopenze v místě pobytu.

Okolí pensionu a Tábor

V blízkosti Housova mlýna můžete navštívit například Muzeum čokolády a marcipánu, Muzeum lega, ZOO Větrovy, Chýnovské jeskyně, Templářský můstek nebo Historické podzemí.

Rezervovat ubytování v HOUSŮV MLÝN - Tábor

Nejbližší ubytování v Táboře a okolí

Ubytování Tábor

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah