VILLA AURELIE - Velké Losiny

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více ve vile

Popis ubytování

Villa Aurelie se nachází v podhůří Hrubého Jeseníku v lázeňské obci Velké Losiny. Jde o stylovou vilu z 19. století, kde můžete strávit relaxační dovolenou podle Vašich přání a požadavků. Ubytujte se u nás a nechte se hýčkat vířivou vanou, masážemi nebo zrelaxujte ve finské nebo parní sauně. Pokud dáváte přednost soukromí, osobnímu přístupu, budete na tom správném místě.

Villa poskytuje:

V přízemí – společenskou místnost s barem, krbem, letní zahradou. Vhodné pro společenské akce a večírky, svatby, oslavy, školení (kapacita 30 osob).

Parkoviště na vlastním oploceném pozemku.

VILLA AURELIE ubytování ve vile

Dvoulůžkový pokoj s pohodlnou manželskou postelí a sedací soupravou s možností přistýlky pro dvě osoby. V každém pokoji je koupelna se sprchovým koutem nebo i vanou a WC. K zapůjčení je také dětská postýlka. V pokoji je wi-fi, šatní skříň. Všechny pokoje mají asi 20 m2.

Recepce

7 - 10 hod. Prosíme Vás o sdělení přibližného času příjezdu na tel. . Nástup ny ubytování je možný mezi 14:00 až 19:00. Pozdější příjezd je možný pouze po předchozí domluvě. Opuštění ubytování do 11:00.

Gastronomie

Ubytování je v včetně bohaté snídaně.

Okolí vily a Velké Losiny

Obec

Lázeňská obec Velké Losiny patří k nejstarším obcím šumperského okresu. Byla založena v údolí říčky Losinky německými kolonisty v průběhu 13. století.

Lázně

Na území Velkých Losin vyvěrá 5 minerálních pramenů. Výnamné léčivé prvky řadí minerální vody termálních lázní mezi nejkvalitnější v České republice. Lázně jsou vhodné pro nemoci pohybového aparátu, nervová onemocnění, dýchací a kožní onemocnění. Kolem lázeňských budov se rozprostírá rozlehlý park se vzácnými stromy rododendrony a azalkami, rybníčky a bazének s fontánou. V areálu lázní je vybudováno a nově zrekonstruováno unikátní venkovní veřejně přístupné koupaliště.

Farní kostel sv. Jana Křtitele

V obci můžeme navštívit farní chrám sv. Jana Křtitele včetně kaple sv. Kříže s ochozem obsahujícím pohřebiště žerotínského rodu. Kostel patří mezi největší vesnické kostelní architektury na Moravě.

Ruční papírna Velké Losiny

Ruční papírna je národní kulturní památkou. V objektu papírny je v provozu Muzeum papíru, při jehož návštěvě jsou zpřístupněny i autentické výrobní prostory manufaktury. V objektu papírny se dále nachází Galerie, prodejna ručního papíru a stylová restaurace Losín.

Zámek Velké Losiny

Zámek je národní kulturní památkou, kterou vybudoval jan mladší z Žerotínu. Objekt je jednou z nejlépe zachovaných renesančních staveb na Moravě, podobně jako jeho interiér. Byl vybudován v 16. století jako sídlo moravských šlechtických rodin.

Přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně - sedmý div ČR

Návštěva přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně se již několik let drží v první desítce hitparády nejnavštěvovanějších turistických cílů nejen v rámci Jesenicka a Olomouckého kraje, ale i České republiky. Edukativní část exkurze s náhlédnutím do útrob dolní části elektrárny se snoubí s horskou galerií masívu Hrubého Jeseníku v oblasti horní nádrže elektrárny. Přidanou hodnotou jsou celosezonní půjčovny inlinových bruslí, kol a koloběžek pro aktívní vyžití v horském prostředí, občerstvení u horní nádrže a kyvadlová přeprava moderními minibusy na trase horní stanice lanovky - horní nádrž elektrárny.

Dřevěné kostelíky v Žárové, Maršíkově a Klepáčově

Za návštěvu stojí tři významné dřevěné kostelíky v blízkém okolí Velkých Losin. Kostelík sv. Martina v Žárové pochází již z roku 1611 a podoba této roubené, rustikální, renesanční architektury zůstala dodnes nezměněna. Velmi známý a ceněný dřevěný kostelík sv. archanděla Michaela v Maršíkově pochází z počátku 17. století a je prakticky celý dochovaný. Kromě roubené stavby mohou návštěvníci obdivovat i krásné obrazy. Kaplička sv. Jana Nepomuckého v Klepáčově z roku 1783 byla nákladně rekonstruován v nedávných letech. Dnes již opět slouží církevnímu životu a výrazně obohacuje nádhernou podhorskou krajinu.

V obci najdete vše potřebné:

pošta, bankomat, kino, potraviny, restaurace, cukrárna, autoservis, cykloservis, minigolf, fotbalové hřiště, benzina.

Rezervovat ubytování v VILLA AURELIE - Velké Losiny

Nejbližší ubytování ve Velkých Losinách a okolí

Ubytování Velké Losiny

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah