PENZION U JOHANKY - Kadaň

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Penzion U Johanky se nachází v původně středověkém měšťanském domě na pěší zóně v historickém centru Kadaně. Poskytujeme krátkodobé i dlouhodobé ubytování v komfortně vybavených apartmentech a pokojích.

Penzion U Johanky se nachází v historickém centru královského města Kadaň na ulici Jana Švermy 17 u gotické věže Mikulovické brány, zvané též Svatá. Členitý dům ze 16. století s překrásným sklepením a mnoha zajímavými dispozicemi prošel mnohdy pohnutou historií dodnes sálající z kamenů, vložených do zdí tehdejšími mistry. Po generace patříval rodu Thumseckerů, který dal Kadani několik moudrých primátorů. Oblíbený apartmánový penzion s kavárnou zde v devadesátých letech dvacátého století vybudovala paní RNDr. Klímová, která jej provozovala až do roku 2019, kdy započala čerpat zasloužený odpočinek. Noví majitelé a provozovatelé, manželé Dufkovi, provedli ve spolupráci s renomovanými designéry, výtvarníky a řemeslníky rozsáhlý technologický a stylový refresh tak, aby lépe dokázal vyjít vstříc náročné klientele, která ocení genius loci. Dbáno bylo nejmenších detailů od užití autentických materiálů a řemeslných postupů po vybavení originálním restaurovaným historickým mobiliářem. Nejedná se však o žádné „muzeum“. Vše je citlivě sladěno s moderními prvky a technologiemi poskytujícími požadovaný komfort.

PENZION U JOHANKY ubytování v pensionu

Ubytování je poskytováno v 9 pokojích či apartmánech s různým počtem ložnic s celkovou kapacitou 26  lůžek. Všechny pokoje mají vlastní sociální zařízení a televizi. Apartmenty jsou dvou- a třípokojové (1-2 ložnice, komfortně zařízený obývací prostor se sedací soupravou, vybavená kuchyňka se spotřebiči, samostatná koupelna se sprchovým koutem).   Vysokorychlostní Wi-Fi připojení je standardem.   Kavárna je situována v přízemí domu. Zde jsou podávány snídaně a během dne něco sladkého či slaného k zakousnutí. Zážitek z atmosféry místa dotváří nejen zvuk starého piana, ale také chuť domácího piva a vůně pochoutek z rodinného pekařství.   První venkovní posezení u severovýchodní stěny věže Mikulovické brány je svým výhledem orientováno do parkové úpravy Studentského náměstí s fontánou, letním kulturním prostorem, sochou Josefa II. a mnohým dalším pro trávení příjemných chvil. Druhé venkovní posezení u jihovýchodní stěny věže Mikulovické brány je orientováno do zrekonstruované ulice Jana Švermy s restauracemi, cukrárnou, mnoha dalšími prodejnami a průhledem na Mírové náměstí.   Při recepci si můžete koupit kytici krásných květin z českých farem a lokálních sběrů či drobný dárek na památku.

Recepce

14:00 - 20:00

Gastronomie

Penzion u Johanky přímo sousedí se dvěma kvalitními restauracemi. Z  jedné strany s  restaurací Bílý beránek a z  druhé s  restaurací U Karla IV. Obě, mimo kvalitní gastronomie, nabízejí také venkovní posezení. Vedle již zmíněných je v  ulici Jana Švermy provozována také pekárna s  posezením, či rychlá občerstvení typu pizzerie či kebabu. Na Mírovém náměstí naleznete další podniky, z  nichž za zmínku stojí například Pivní restaurant s dynamicky se měnící nabídkou pivních speciálů. Kavárna je situována v  přízemí domu. Zde jsou podávány snídaně a během dne něco sladkého či slaného k  zakousnutí.

Okolí pensionu a Kadaň

Kadaň je město krásné, ale především královské, oblíbil si ji totiž sám císař Karel IV. s manželkou! Skrývá nejedno tajemství, které můžete u nás v penzionu prozkoumat. Genius loci dotváří magická gotická věž Mikulovické brány, zvaná též Svatá, kde se konají prohlídky s průvodcem. V případě zájmu zjistíme termín nejbližší prohlídky a zajistíme vstupenky.   Celá původní Kadaň je protkána několika patry vzájemně propojených sklepení. Při rekonstrukci a čištění podzemích prostor domu jsme vedle tří takových, prokazatelně zazděných prostupů, narazili i na něco jiného! Postupné odkrývání prokázalo, že se jedná o legendami opředená a dávno ztracená kamna rodu Thumseckerů, ve kterých stále hoří oheň, i když do nich již po staletí nikdo nepřikládal. Sklepení domu s klenutým sálem si svojí gotickou atmosférou a stabilním klimatem přímo řeklo o to, aby se stalo sklepením vinařů. Druhá generace vinařské rodiny Němečků, Lukáš a Kristýna, zde neprovozují pouhou vinotéku. Zde se víno z jejich vinic přímo rodí. Zde leží. Zde se degustuje. Zde se vínem žije. Od nás je to takřka krůček k samotnému srdci Kadaně, ke všem místím zajímavostem, krásám a příběhům.

Rezervovat ubytování v PENZION U JOHANKY - Kadaň

Nejbližší ubytování v Kadani a okolí

Ubytování Kadaň

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah