PENZION A HOSTINEC U ČESKÉ KORUNY - Lipnice nad Sázavou

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Penzion U České koruny leží přímo pod Lipnickým hradem v malebném kraji českomoravské vrchoviny a je využíván k rekreačním pobytům, oslavám, svatbám, seminářům a firemním jednáním. Sál umožňuje konání firemních, společenských, kulturních akcí a svatebních hostin či rodinných oslav.

Majitelé jsou potomci spisovatele Jaroslava Haška, který zde napsal druhou, třetí a čtvrtou část osudů dobrého vojáka Švejka. .

Vynikající kuchyně s personál, čisté a útulné pokojíčky Vám zajistí příjemnou dovolenou. .

Letní terasa a vlastní Hašův pivní ležák, výlety po okolí a zatopených lomech, kde se můžete vykoupat

Právě v tomto hostinci „ U České koruny „ napsal Hašek podstatnou část díla během svého pobytu na Lipnici. Penzion je díky rekonstrukci Haškovým vnukem se svou rodinou využíván k rekreačním pobytům spojeným s poznáním tohoto místa a k příjemnému prožití volných chvil. Dále je též využíván k různým oslavám, svatbám, seminářům a jednáním.

Penzion U České Koruny má pro Vaše pohodlí připraveno ubytování v 9 pokojích o celkové kapacitě 26 lůžek a vedeljší moderní přístavby o 12 pokojích s kapacitou 35 lůžek a sálem ke konání společenských akcí, školení a seminářů.

Kapacita sálu 60-100osob

Salonek 25osob

Parkování pro hosty na vlastním parkovišti před penzionem U České Koruny. K relaxaci je vhodné využít saunu suchou nebo pára, wellnes masážní vanu pro pět osob.

PENZION A HOSTINEC U ČESKÉ KORUNY ubytování v pensionu

Složení pokojů: 1× Haškův apartmán - dvoulůžkový pokoj (místo kde spal J. Hašek), 5× dvoulůkžový pokoj s vlastním soc. zařízením, TV, 2× čtyřlůžkový pokoj s vlastnm soc. zařízením, TV, 1× vícelůžkový s vlastním soc. zařízením, TV.

Nová přístavba 13× pokoj - dvojlůžko ve standartu ***

Recepce

Otevřeno 8-22hodin, nebo tel

Gastronomie

Stylová restaurace s kachlovými kamny, pianem, řadou rekvizit z doby působení J. Haška a letní terasa s posezením Vám nabízí tradiční českou kuchyni.

Vaří přímo pan majitel Hašek a jeho kolektiv. . Největší specialitou je zdejší Haškův hovězí guláš s knedlíkem, nebo bramboráčky. Líčka ze selátek na kořenové zelěnině a víně se zauzenou kaší na třešnovém dřevě, tradiční svíčková

na smetaně s karlovarským knedlíkem. .

Jako kraj brambor zde nabízí speciality jako jsou smažené bramborové pecíny na husím sádle s teplým povidlím a šlehačkou. . určitě nesmíte vymechat! ! !

Na jídelním lístku nechybí ani speciální výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem, jako třeba tradiční smažený sýr s naší tatarkou, který je nejem hitem letních turistických sezon.

Restaurace je velice populární pro tradiční Husí hody, Zvěřinové hody a Zabíjačky... . a co by to bylo také za rhostinec bez domácího uzeného a vlastní vepřovou paštikou? :)

Snídaně jsou formou bufetu se zdejšími specialitami a vynikajícími křupavými houstičkami ze zdejší pekárny Brokl. .

Pokud chcete zažít poctivé kuchyňské řemeslo, zavítejte k nám, popijte náš Haškův Ležák a objednejte si třeba pečené kolínko z přeštických prasat, nebo tatarák z čerstvého masa zdejších podlipnických býků... na jídelníčku

naleznete i filety z čerstvých pstruhů na bylinkovém másle. .

Okolí pensionu a Lipnice nad Sázavou

Hrad Lipnice nad hostincem s prohlídkou každou hodinu (60minut), zatopené lomy na koupání v létě... zimní běžecké stopy.

Okruh po lomech a v nich vytesaé skulptury (45 minut) a větší okruh 2hodiny. .

Památník Jaroslava Haška, památeční hřbitov, památník J. Wolkera

8Km Muzeum skla a zámek ve Světlé nad Sázavou - vlaková zastávka/autobus

Pelhřimov, muzeum rekordů a Havlíčkova Borová (místo, kde se narodil Havlíček Borovský). . .

15 minut dojezd Havlíčkův Brod

Všude jsou autobusová spojení...

Rezervovat ubytování v PENZION A HOSTINEC U ČESKÉ KORUNY - Lipnice nad Sázavou

Nejbližší ubytování v Lipnici nad Sázavou a okolí

Ubytování Lipnice nad Sázavou

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah