HOTEL KRÁSNÁ VYHLÍDKA - Stachy

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o hotelu

Popis ubytování

Hotel se nachází nedaleko od vrcholu hory Javorník na turisticky zajímavém místě pro pěší výlety a pro zimní sporty přímo u sjezdovek na Javorníku. Nádherný výhled na dominantu Šumavy Vás okouzlí stejně jako spisovatele K. Klostermanna, který si tento kout Šumavy nesmírně oblíbil.

Dnes již nekuřácký hotel Krásná Vyhlídka (960 m n. m.) se jako jediný na východní straně hory Javorník (1065 m n. m.) může pochlubit jedinečnou polohou umožňující okouzlující pohled do rozlehlé šumavské krajiny. Hotel Krásná Vyhlídka je objektem s bohatou minulostí již mnoho let nabízí hostinské služby poutníkům, turistům, houbařům či cyklistům, zprvu jako zájezdní hostinec U Grobiána, mnoho let jako hotel Vyhlídka a od tohoto jara s novými majiteli jako Nekuřácký rodinný hotel Krásná Vyhlídka. Prostředí hory Javorník je dlouhodobě vyhlášenou lokalitou s velmi čistým vzduchem, klidným a tichým prostředím. Právě pro tyto vlastnosti již mnoho desetiletí je tato oblast vybrána pro ozdravné pobyty dětí i dospělých s problémy horních cest dýchacích. Naším hlavním cílem je poskytovat příjemné a klidné zázemí pro rekreaci rodin s dětmi, školy v přírodě, lyžařské kurzy pro začátečníky, srazy či rauty a v neposlední řadě pro různé oslavy a svatby, kde můžeme nabídnout výjimečné prostory a skvělou domácí kuchyni v naší restauraci. Javorník obdivoval spisovatel Karel Klostermann, který měl rád jeho hluboké lesy a samoty. Velmi rád vystupoval na vrchol Javorníku, aby se pokochal pohledem na milované hory. Učiňte tak i Vy a poznejte okolní krásy, které obdivovali poutníci již mnoho generací před Vámi.

HOTEL KRÁSNÁ VYHLÍDKA ubytování v hotelu

V současné době v hotelu poskytujeme ubytování ve dvou různých kategoriích.
Dvě vícelůžková apartmá s vlastním sociálním zařízením vybaveným umyvadlem, WC a sprchou. Šest dvoulůžkových pokojů s novým společným sociálním zařízením na chodbě Dva 5-ti lůžkové pokoje s novým společným sociálním zařízením na chodbě
Maximální lůžková kapacita hotelu je 34 lůžek.

Gastronomie

Protože sami si rádi potrpíme na dobré a čerstvé domácí stravě bez konzervantů a polotovarů, to samé chceme poskytovat i našim hostům. Vůně kvalitní čerstvé ranní kávy Vás přivede k švédskému stolu, který pamatuje na milovníky vydatné snídaně, ale nezapomíná ani na racionální stravu nebo kakao pro malé děti. Poklidnou snídaňovou atmosféru už jen dokreslí křupavé teplé rohlíky z místní pekárny. Po celodenním výletě či lyžování jistě potěší naše domácí kuchyně s večeřemi připravovanými s láskou a podle osvědčených receptů. A protože dobrou večeří u nás den nekončí, může být posezení s krásným výhledem na noční panorama se sklenkou lahodného velkopavlovického vína z vinařství pana Procházky tou správnou tečkou za příjemně stráveným dnem.

Okolí hotelu a Stachy

K Javorníku se od nepaměti pojilo kouzlo malebných rozhledů do širokého okolí, které za první republiky vedlo k přání zbudovat na vrcholu hory rozhlednu. V roce 1938 vyrostla na vrcholu Javorník rozhledna v podobě symbolické obranné věže. Koncem 80-let bohužel okolní vysazené stromy přerostly rozhlednu a ta pozbyla svůj význam. V roce 2003 se podařilo vybudovat nástavbu původní rozhledny, který umožnil znovu obnovit kruhový výhled na šumavské hřebeny: Pancíř, Ostrý, Velký Javor, Roklan, Libín, Boubín a za krásného počasí třeba i na Alpy. Romantické posezení pod kapličkou svatého Antonína Paduánského je oblíbeným místem zamilovaných dvojic, rodin s dětmi anebo jenom jako příjemný cíl krátké procházky. Okolí: Hrad Kašperk 11 km Zadov, Churáňov 11 km Stachy 5 km Vacov 5 km Turistické zajímavosti v okolí: Královský Kámen (1058 m n. m.) – Klostermannem velmi oblíbené místo, které ještě před 20-ti lety poskytovalo nádherné výhledy do okolní krajiny. Přestože dnes již stromy neumožňují dřívější výhledy stojí toto místo pro svoji atmosféru navštívit. V jednom z velkého množství žulových porfyrických balvanů je vytesaná kaplička. Měsíční Kámen – pozitivní energetické místo Koupání: Aquapark Horažďovice 25 km Přírodní koupaliště Rohanov 4 km V zimě: Hned u hotelu jsou 2 lyžařské vleky vhodné pro a děti a začátečníky, lyžařské lano pro ty nejmenší a v několika posledních letech i snowtubingová dráha a další zimní atrakce. Nedaleká běžecká stopa Vás dovede k upravované trati zvané „Ždánovský okruh“, z něhož lze dojet na běžkách až na zadovský lyžařský areál.

Rezervovat ubytování v HOTEL KRÁSNÁ VYHLÍDKA - Stachy

Nejbližší ubytování ve Stachách a okolí

Ubytování Stachy

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah