PENZION SOUTOK - Lanžhot

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Město

Je nejjižnější obcí na Moravě s rozlehlým katastrem, jehož větší část se rozkládá v nivě při soutoku řek Dyje a Moravy. Zde najdete pravidelně zaplavované lužní lesy a nivní louky – jedinečné a mimořádně zachovalé biotopy středoevropského významu, jejichž rozloha nemá v České republice obdoby. Dodnes lze obdivovat v Lanžhotě typické stavby s malovaným žudrem a podlužáckými ornamenty. Obcí též prochází cyklotrasa Moravská stezka.

Nabízíme ubytování v novém penzionu Soutok.
Penzion disponuje čtyřmi dvojlůžkovými a čtyřmi třílůžkovými pokoji s možností přistýlky. Každý pokoj je vybaven vlastním sociálním zařízením, kuchyňským koutem, televizí a možností bezdrátového připojení k internetu. Na penzionu jsou dvě menší společenské místnosti, možnost posezení venku, parkování u objektu a možnost uschování kol. Po domluvě možnost masáží přímo na pokoji. Nedaleko penzionu jsou tenisové kurty a dětské hřiště.

PENZION SOUTOK ubytování v pensionu

Nabízíme ubytování v novém penzionu Soutok.
Penzion disponuje čtyřmi dvojlůžkovými a čtyřmi třílůžkovými pokoji s možností přistýlky. Každý pokoj je vybaven vlastním sociálním zařízením, kuchyňským koutem, televizí a možností bezdrátového připojení k internetu. Na penzionu jsou dvě menší společenské místnosti, možnost posezení venku, parkování u objektu a možnost uschování kol. Po domluvě možnost masáží přímo na pokoji. Nedaleko penzionu jsou tenisové kurty a dětské hřiště.

Gastronomie

Restaurace a bary Restaurace Podlužan - 500m. Pizzerie Toscana - 500m. Kaca bar - 500m. Restaurace na Šlajsi - 800m. Cukrárna - 50m. Restaurace u zámečku - 600m. Restaurace u Bartošů - 600m. Obchody Potraviny a smíšené zboží - 200m. Potraviny a smíšené zboží - 400m.

Okolí pensionu a Lanžhot

POHANSKO A OBORA SOUTOK

Unikátní lužní krajina v jihovýchodním cípu Lednicko-valtického areálu. Lužní lesy zde prostupují četné vodní kanály, slepá ramena a rozlehlé louky se staletými duby. Počátkem 9. století zde vzniklo největší středověké hradiště ve střední Evropě.
Empírový zámeček Pohansko byl v letech 1810-1811 postaven na valu bývalého velkomoravského hradiska podle návrhu lichtenštejnského stavitele Josefa Hardmutha. Po dokončení oprav v roce 2002 zde je instalována expozice, ve které jsou zpřístupněny výsledky rozsáhlých archeologických výzkumů na velkomoravském hradisku osídleném v 6. a· 10. století a výstava zde žijících živočichů i rostlin. Na území Pohanska byla v roce 1971 zřízena obora zvaná Soutok. Svůj název získala díky soutoku řek Dyje a Moravy, které se stékají na jižní hranici obory a zároveň tvoří přírodní hranici tří států - České republiky, Slovenska a Rakouska. Obora je určena pro chov jelení, daňčí a černé zvěře. Díky svým jedinečným přírodním podmínkám patří k největším zařízením tohoto druhu v České republice.
Po celé oboře je mnoho překrásných cyklotras (většinou asfaltky - bez provozu), kde se může vyřádit opravdu každý - milovníkem historie počínaje, přes obdivovatele přírody až po zarytého milovníka cyklistiky.

LEDNICE A OKOLÍ

Cyklotrasa 1: Lanžhot - Pohansko - Břeclav - Kančí obora - Janohrad - Lednice.
Cyklotrasa 2: Lanžhot - Pohansko - Břeclav - Kančí obora - Charvátská n. ves - sv. Hubert - Nový Dvůr - Lednické rybníky - Lednice.

Tipy pro návštěvu Lednice.

Lednice: Zámek Lednice, Zámek Lednice - jeskyně Grotta, Zámek Lednice - skleník, Zámek Lednice - zahrada, Zámek Lednice - park, Zámecký park - Minaret.
Okolí Lednice: Obelisk, Janohrad, Lednické rybníky, Apollonův chrám, Tři Grácie, Kaple Svatého Huberta.

Odkazy

Stránky s kontakty, otevírací dobou a ceníky památek LVA
Lednicko-Valtický areál - www. lednice. org, , Stručná historie rodu Liechtensteinů, Liechtenštejnové jako "šlechta neznající hranice".

VALTICE A OKOLÍ

Cyklotrasa 1: Lanžhot - Pohansko - hraniční přechod Reinthal - Valtice.
Cyklotrasa 2: Lanžhot - Pohansko - Břeclav - Kančí obora - Charvátská n. ves - sv. Hubert - Rendezvous - Valtice.

Tipy pro návštěvu Valtic.

Zámek Valtice, salety - fotografie, Reistna, Rendezvous, Svatý Hubert, Hraniční zámeček.

Odkazy

Lednicko-Valtický areál - Valtice - radnice, Valtice, hlavní město vína - město Valtice, Stručná historie rodu Liechtensteinů, Liechtenštejnové jako "šlechta neznající hranice".

MIKULČICE

Cyklotrasa 1: Cyklosteska č. - podél břehu Moravy.
Cyklotrasa 2: Kostice - Tvrdonice - Týnec - Moravská Nová Ves - Mikulčice.

Tipy pro návštěvu Mikulčic.

SLOVANSKÉ HRADIŠTĚ V MIKULČICÍCH.

Odkazy

Obec Mikulčice.

MĚSTA A MÍSTA V OKOLÍ Břeclav

Stránky města Břeclav.
Projížďky na lodi po řece Dyji k Janohradu a Pohansku - přístav Břeclav vzdálen 7km.
Letní koupaliště, krytý bazén, Kino Koruna, Lichtenštejnský dům, muzeum a galerie Břeclav.

Hodonín

Stránky města Hodonín.
ZOO Hodonín - 30km
Krytý bazén, letní koupaliště, Červené domky, venkovní hřiště

Mikulov

Stránky města Mikulov.
Zámek Mikulov a regionální muzeum, Dietrichsteinská hrobka, Kozí hrádek, Svatý kopeček, Jeskyně Na Turoldu,

Okolí Mikulova, Pálava, Novomlýnské nádrže

Pěší turistika, Cykloturistika, Jezdectví, Koupání, Lodní doprava, Relaxace a sport.

Rezervovat ubytování v PENZION SOUTOK - Lanžhot

Nejbližší ubytování Lanžhot a okolí

Ubytování Lanžhot

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah