PENZION BLIŽANOVY - Plánice

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Penzion Bližanovy se nachází v chráněné krajinné oblasti „Plánický hřeben“.

Nabízíme Vám ubytování v chráněné krajinné oblasti „Plánický hřeben“, místo pro relaxaci a odpočinek. Na pokojích je televizor a rádio. Pobyt se psem je možný. Pro všechny klienty je k dispozici zahradní terasa s venkovním krbem a možností grilování. Parkování zajištěno přímo před penzionem, úschovna kol je v objektu. Okolí je vhodné pro turistiku, vodní sporty, houbaření a zejména cykloturistiku - velké množství značených cyklotras.

PENZION BLIŽANOVY ubytování v pensionu

Penzion má kapacitu 18 míst. Jedná se o dvoulůžkové pokoje s možností přistýlky. Každý pokoj má samostatné sociální zařízení.

Recepce

15-20 hod.

Gastronomie

Pro všechny klienty je k dispozici zahradní terasa s venkovním krbem a možností vlastního grilování. Možnost vlastního stravování. Snídaně nejsou nabízeny. Strava není nabízena.

Okolí pensionu a Plánice

HRAD RÁBÍ

Je králem mezi hrady jihozápadních Čech, drží titul největší hradní zříceniny v Čechách. Je místem, kde při husitském obléhání přišel v roce 1421 o druhé oko slavný vojevůdce Jan Žižka z Trocnova.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZÁMEK ŽINKOVY

Zámek, zrcadlící se na hladině rybníka Labuť u obce Žinkovy vypadá jako vystřižený z pohádky. V současné době je v rekonstrukci, za návštěvu ovšem stojí okolní park.

ZÁMEK KOZEL

Kozel je jedním z nejnavštěvovanějších památkových objektů v západních Čechách. Nezvyklé pojmenování zámku mnohé překvapí.

Za svůj název vděčí podle pověsti starému pohanskému zvyku Slovanů.

Právě v těchto místech naši prapředkové obětovali v době rovnodennosti na usmíření bohů a v naději na dobrou úrodu kozla.
Stačí zajet si jen pár kilometrů na jih od Plzně, nedaleko od obce Šťáhlavy.

Jedná se o klasicistní lovecký zámek postavený na konci 18. stol. pod vedením Václava Haberditze. Čtyřkřídlá budova kolem obdélníkového nádvoří byla podle návrhu Ignáce Palliardiho doplněna o dvě dvojice staveb.

HRAD ŠVIHOV

Hrad Švihov nechal zbudovat na konci 15. století královský sudí Půta Švihovský, jeden z nejvýznamnějších mužů rodu Rýzmberků.

Hrad s důmyslným opevňovacím vodním systémem bylo důstojné a půvabné středověké sídlo. Návštěvní okruh představuje historický a stavební vývoj Švihova s reprezentačními sály, kaplí a zbrojnící, Je zde i okruh kuchyně.

Zajímavostí je, že hrad nebyl nikdy při obléhání dobyt.

Rezervovat ubytování v PENZION BLIŽANOVY - Plánice

Nejbližší ubytování v Plánici a okolí

Ubytování Plánice

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah