APARTHOTEL & WELLNESS KNÍŽECÍ CESTA - Horní Planá

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o aparthotelu

Popis ubytování

V Bližší Lhotě v historické budově schwarzenberské lesní správy se nachází Aparthotel & Wellness Knížecí cesta s plně vybavenými rodinnými apartmány. Unikátní poloha objektu u břehu Lipenského jezera, na prahu národního parku Šumava a pod masivem hory Smrčina (Hochficht), nabízí ideální možnost k odpočinku, mnoha sportovním aktivitám či toulkám do všudypřítomné mystické přírody.

Areál poskytne kvalitní a kreativní ubytovací a wellness. V areálu aparthotelu Knížecí cesta se nachází parkoviště, dětské hřiště, společenská místnost s počítačem a internetem, minibarem a knihovnou, venkovní terasa a také přírodní rybník k zaplavání a osvěžení se. Rybník je napájen potokem ze šumavských strání, v jehož korytu naleznou děti zábavné vodní prvky.

APARTHOTEL & WELLNESS KNÍŽECÍ CESTA ubytování v aparthotelu

Nabízíme ubytování v plně vybavených stylových apartmánech pro 2 až 7 osob. Každý apartmán má vlastní koupelnu a toaletu, vanu nebo sprchový kout, SAT-TV, tefofon, trezor, vysoušeč vlasů. Kuchyňky jsou vybavené ledničkou s mrazákem, mikrovlnou troubou, indukční varnou deskou, rychlovarnou konvicí, tousterem, myčkou nádobí, umyvadlem s dřezem a základním inventářem k vaření a konzumaci nápojů a pokrmů. Kvalitní povlečení, ručníky, osušky a hotelová kosmetika jsou samozřejmostí.

Recepce

8:00 - 20:00 h

Okolí aparthotelu a Horní Planá

Rovnou z hotelu Knížecí cesta můžete vyrazit na příjemné procházky po okolí stejně jako na náročnější celodenní túry po horách. V širším okolí pak najdete nespočet turistických cílů, historických a přírodních zajímavostí i atrakce určené především dětem. Hranice národního parku Šumava se nachází 3 km od hotelu, příroda zde má hlavní slovo a nabízí mnoho míst k návštěvě. Obdivovat můžete krásy Plešného jezera nebo důmyslnost Schwarzenberského kanálu. Náročnější výstup na Smrčinu (Hochficht) 1 333 m n. m. s převýšením asi 700 metrů je srovnatelný s leckterou alpskou horskou túrou. V okolí Horní Plané je naučná stezka Adalberta Stiftera pojmenovaná po místním rodákovi, spisovateli světového věhlasu. Nenáročný pětikilometrový okruh nabízí pěkné výhledy a seznámí Vás s historií města i osobností Adalberta Stiftera. Jeho rodný dům můžete v Horní Plané také navštívit. Nejvýznamnějším turistickým cílem v okolí je rozhodně historický Český Krumlov zapsaný v seznamu UNESCO. Naše tipy na ubytování a stravování v Českém Krumlově najdete na těchto stránkách. Z mnoha dalších turistických cílů v okolí doporučíme rozhledny Moldaublick a Alpenblick na rakouské straně hranice, Stezku v korunách stromů u Lipna nad Vltavou, hrady Vítkův kámen, Rožmberk, cisterstiánský klášter Vyšší Brod, premonstrátský klášter Schägl a samozřejmě návštěvu sousedního Českého Krumlova zapsaného v UNESCO. Pokud si chcete užít Lipna z lodní paluby, můžete vyrazit na plavbu parníkem ze zastávky v Horní Plané nebo podniknout výlet na kánoích na Teplé Vltavě (úsek Pěkná - Nová Pec).

Hochficht Vám nabízí atraktivní lyžování srovnatelné s některými alpskými středisky bez dlouhého cestování a placení rakouských dálničních poplatků. Celkem 20,8 km atraktivních sjezdovek od lehkých po náročné je kompletně technicky zasněžováno. K dispozici jsou 3 komfortní čtyřsedačky, 5 kotev, 1 pojízdný pás v Sunny Kids parku, boarder& ski-crossová dráha i nejdelší zastřešený pojízdný pás v Horním Rakousku. Každý si tu může vybrat – od pohodových rodinných sjezdovek až po závodní trať FIS, na které se jel Evropský pohár.

Hned za hraničním přechodem Zadní Zvonková – Schöneben se nachází jeden z nejkvalitnějších běžeckých areálů na Šumavě s vynikající sněhovou jistotou od prosince do konce března a takřka denní úpravou běžeckých stop. V běžeckém areálu Schöneben-Hochficht Vás čeká 78 km dlouhá síť běžeckých stop pro klasický styl a bruslení. Běžecké stopy na Schönebenu nabízejí nenáročné okruhy vhodné pro rekreační běžkaře i kopcovitější tratě, které uspokojí zdatnější běžkaře. Obzvlášť pro bruslařský styl jsou běžecké stopy na Schönebenu opravdovým rájem, který jen tak někde nenajdete.

Rezervovat ubytování v APARTHOTEL & WELLNESS KNÍŽECÍ CESTA - Horní Planá

Nejbližší ubytování v Horní Plané a okolí

Ubytování Horní Planá

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah