PENZION A RESTAURACE U HROZNU - Velké Bílovice

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Penzion U Hroznu se nachází v centru města Velké Bílovice. Vzdálenost 8 km od Lednicko – Valtického areálu a 3 km od dálnice Brno – Bratislava. Penzion poskytuje vhodné podmínky pro ubytování při rodinné dovolené, služebních cestách i cestách za vínem a jihomoravskými tradicemi.

Penzion U Hroznu se nachází v centru města Velké Bílovice, největší vinařské obce v České republice. Leží v jedné z nejatraktivnějších oblastí Jižní Moravy, kde můžete objevovat krásy našeho kraje, at už jde o tradiční folklór, přírodní biosferickou rezervaci Pálava či památky unikátního LVA, který je zařazen na seznam světového dědictví UNESCO. Penzion poskytuje vhodné ubytování jak při rodinných dovolených, služebních cestách, pouhé 3km od dalnice Brno-Bratislava, tak i při cestách za vínem. Okolní terén je zvláště vhodný pro milovníky cykloturistiky.

Hostům našeho penzionu nabízíme tyto služby: uzamčené parkoviště, klimatizace na všech pokojích, wifi připojení, bezbarierový přístup, letní terasa s grilem, úschovna kol, možnost posezení ve vinném sklípku, zajištění tenisových kurtů v nedalekém sportovním arealu, restauraci, salonek a mnohé další…

PENZION A RESTAURACE U HROZNU ubytování v pensionu

Převážná část pokojů se nachází v prvním patře a to polovina s výhledem na náměstí, který obzvlášt ocení návštěvníci folklorních oslav konaných přímo na náměstí, a druhá polovina jsou pokoje se střešním oknem situovány do klidné části dvora. Všechny pokoje jsou standardně vybaveny vlastní koupelnou se soc. zař. , Tv, klimatizací, většina pokojů má možnost wifi připojení. Můžete si vybrat pokoj který Vám bude vyhovovat, jednolůžkový, dvoulůžkový, třílůžkový nebo čtyřlůžkový s manželskou postelí nebo oddělenými postelemi, na všechny pokoje v případě potřeby je možné přidat kvalitní rozkládací přistýlku.

Gastronomie

Restaurace vedle objektu.

Okolí pensionu a Velké Bílovice

Starý Poddvorov (6. 3 km) Větrný mlýn stojí na návrší zvaném Na Zahájkách v nadmořské výšce 255 m. , uprostřed dnes oploceného sadu. Jedná se o nejrozšířenější typ patrové dřevěného mlýna německého typu, jehož celé tělo se otáčí podle potřeby proti větru.

Janohrad, Janův hrad, Lednicko – valtický areál (6. 6 km) zřícenina hradu Romantická napodobenina hradní zříceniny z r. 1807, jeden z letohrádků postavený jako první v Lednicko – Valtickém areálu pro J. I. Lichtenštejna.

Minaret, Lednicko-valtický areál (6. 8 km) věž Dominanta lednického parku vznikla 1797-1802 dle projektu arch. Hardtmutha jako jedna z prvních čistě vyhlídkových staveb v českých zemích. Údajně nejvyšší minaret v neislámské zemi, doklad počátků orientálních inspirací ve střední Evropě.

Lednice (8. 1 km) zámek Zámecký areál na seznamu UNESCO. Gotická tvrz byla po r. 1632 přestavěna Liechtensteiny na rozsáhlý barokní zámecký areál. Další barokní přestavby před r. 1698 a před r. 1730, empírové po r. 1812. Po r. 1846 přestavěn v novogoticky do dnešní podoby.

Apollonův chrám, Břeclav – Charvátská Nová Ves (Lednicko-valtický areál) (8. 8 km) zámek Lovecký zámeček s vyhlídkou postavený v letech 1817-9 ve formě antického chrámu. Projekt J. Kornhäusel, stavba Franz Engel. Sochy Josefa Kliebera, původně z pavilonu Múz v zámeckém parku. K zadní straně dodatečně přistavěno obydlí správce.

Břeclav (10 km) zámek Starší hrad nechal r. 1570 přestavit Jan mladší ze Žerotína na renesanční zámek s arkádovým nádvořím. Od r. 1636 patří Lichtenštejnům. Počátkem 19. stol. byl upraven novogoticky a byla k němu přistavěna zkosená věž připomínající zříceninu.

Pohansko, Břeclav (13. 6 km) zámek Empírový lovecký zámek byl postaven Lichtenštejny v letech 1810-1812. V dnešní době je zámek majetkem Krajského střediska státní památkové péče a je v něm umístěno muzeum památek z doby velkomoravské, získaných při výzkumu hradiště na Pohansku.

Boleradice (13. 7 km) zaniklý hrad Poprvé dnes již neexistující hrad byl zmíněn roku 1373, ale jeho původ je starší a nejasný. V případě ohrožení se bránil pasivně svou hmotou. Zakladatel byl Lev z Klobouk. Po r. 1471 byl asi 10 let v rukách Uhrů. Po r. 1536 jej zřejmě zničili Turci.

Kostel sv. Jana Křtitele, Kurdějov (14. 9 km) sakrální památky Gotický kostel z 1. pol. 14 století. Před r. 1465 vzniklo obranné patro s ochozem. Kolem r. 1500 postavena zvonice a kostel obklopen hradbami Další úpravy následovaly kolem roku 1718. Z kněžiště vedou unikátní únikové podzemní chodby.

Valtice (15. 6 km) zámek Rozsáhlé sídlo Lichtenštejnů v barokním stylu na místě renesančního zámku a gotického hradu. Do r. 1726 demolován. Zřízením dvora, dostavbou kaple, divadla a teras vznikla rezidence v dnešní podobě – součást památkové a biosférické rezervace UNESCO.

Rezervovat ubytování v PENZION A RESTAURACE U HROZNU - Velké Bílovice

Nejbližší ubytování ve Velkých Bílovicích a okolí

Ubytování Velké Bílovice

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah