PENZION KŘÍŽKY - Malá Skála

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Penzion Křížky nabízí svým hostům velmi příjemné ubytování v obci Křížky v Českém ráji mezi Turnovem a Malou Skálou.
Umístění našeho penzionu je tím, na co jsme právem hrdí. Jsme v klidné části malebné obce Malá Skála a přitom v centru dění. Penzion totiž stojí přímo u nové cyklostezky Greenway Jizera. Pěšky, na kole či na koloběžce se snadno dostanete do centra Malé Skály a do obce Líšný. Opačným směrem, po proudu řeky Jizery, zase můžete splout do obcí Rakousy a Dolánky - oblíbených turistických cílů Českého ráje.
Naše velká zahrada vedoucí až k řece Jizeře poskytuje dostatečný prostor pro všechny naše návštěvníky. Na jedné straně v ní najdete místo pro odpočinek nebo večerní posezení u ohniště, na druhé straně zahrady je obří dětské pískoviště, domeček se skluzavkou, prostor pro petanque, stůl na stolní tenis či síť na badminton.
Součástí penzionu je samostatná sezónní restaurace s moderně vybavenou kuchyní a společenská místnost pro 40 osob.  
Penzion byl vybudován také jako posílení infrastruktury u cyklostezky Greenway Jizera - najdete zde bezplatné toalety, včetně toalet pro invalidy, sprchu a také malý servis pro kola a koloběžky.
Parkování máme v zahradě nebo za penzionem.  
Jsme součástí sítě služeb SUNDISK Family a Žluté plovárny a díky tomu můžete využívat slevy na všechny sportovní aktivity, které náš sportovně-rekreační areál nabízí. Patří sem největší půjčovna lodí na Jizeře (kanoe, rafty, kajaky, paddleboardy), půjčovna koloběžek, lanové centrum a mnoho dalšího.

PENZION KŘÍŽKY ubytování v pensionu

Apartmán 1Pro vás i vaše děti. Kapacita až 6 osobPředsíň, koupelna, ložnice s dvěma spojenými lůžky a patrovou postelí, samostatný pokoj s kuchyňským koutem TV a rozkládacím lůžkem. Z ložnice vidíte do zahrady i na Greenway Jizera.
Apartmán 4Moc hezký mezonet s výhledem na řeku a s kapacitou 6 osob. Koupelnu, kuchyňský kout, TV a dvě křesla, která se dají rozložit na lůžka, najdete ve spodní části. V podkrovní části jsou dvě spojená lůžka a dvě samostatná lůžka.
Pokoj 2Když je vás víc a chcete bydlet spolu. Tady najdete místo až pro 8 osob. Hezký pokoj se vstupem na balkon a s krásným výhledem do zahrady i na řeku. Jsou zde dvě spojené postele, dvě patrové postele a jedno rozkládací lůžko. Koupelna je naproti pokoje.
Pokoj 3Útulný pokoj s výhledem do zahrady i na řeku. Dvě spojená lůžka a patrová postel nabízí místo pro 4 osoby. Koupelna je naproti pokoje.
Ubytování v podkroví
Pro naše tři podkrovní pokoje jsme vybudovali dvě společné koupelny. Jedna s vanou a druhá se sprchovým koutem.
Pokoj 5Místo pro 4 osoby v útulném podkrovním pokoji. Jedno rozkládací lůžko a dvě samostatná lůžka.
Pokoj 6Pro početnější skupinu. 7 samostatných lůžek.
Pokoj 7Menší pokoj, který má jednu patrovou postel a dvě samostatné postele. Pokoj nabízí místo pro 4 osoby.
 

Gastronomie

Pochutnejte si a osvěžte se na vaší cestě po Greenway JizeraStylově zařízená sezónní restaurace Křížky je příjemnou zastávkou pro všechny vodáky nebo ty, kteří zamířili na Greenway Jizera. Račte zaparkovat vaše kanoe nebo rafty, vstupte na naši zahradu a pokračujte rovnou za nosem. Pohodlně se usaďte na zahrádce nebo uvnitř hospůdky a ochutnejte něco z naší domácí kuchyně.
Nabídneme vám jídla z denní nabídky, alkoholické i nealkoholické nápoje, domácí limonádu nebo točenou zmrzlinu.
Celou hospůdku i společenskou místnost si můžete rezervovat pro vaši soukromou akci. Rádi vám poskytneme zázemí pro vaši rodinnou oslavu, svatbu, firemní školení nebo pracovní poradu.
Party stan, výzdobu, catering, fotografa, kameramana i hudbu podle vašeho přání můžeme zajistit také.

Okolí pensionu a Malá Skála

Cykloturistická stezka Greenway Jizera, resp. její část v úseku Dolánky - Rakousy - Malá Skála - Líšný, byla dokončena a slavnostně otevřena v roce 2013. I přes počáteční skepsi si stezka po svém otevření získala velkou oblibu hlavně u cyklistů a in-line bruslařů. Trasa tohoto úseku propojuje dvě nádherné lokality Dolánky u Turnova a Malou Skálu. Obě jsou hojně navštěvovány turisty pěšími i vodními. Cílem stezky bylo mimo jiné vytvořit pohodlnou a nenáročnou trasu procházející malebným údolím Jizery a navázat na historickou funkci řeky jako spojnice mezi osadami a městy. Krásu tohoto místa znala většina turistů pouze z lodi. Nyní mohou pěší i cyklisté obdivovat tento nádherný kout, který odolal dnešnímu modernímu světu. Cestou kolem lučních pastvin, na kterých se opět pasou stáda oveček, a kvetoucích luk plných pracovitých včel, potkáte i památku na ty, kteří zde hospodařili před dávnou dobou. Stará stavení, která opět dostávají důstojnou podobu, i ta nově vznikající, věrně dodržujíc zdejší typ lidové architektury, dávají tomuto údolí poetický nádech a příslib toho, že tradice a tradiční řemeslná výroba jsou i v dnešní době stále živé.  
Podél stezky jsme pro návštěvníky zdejšího regionu připravili několik základen, kde si návštěvník může vybrat z pestré nabídky aktivit a služeb. Na všech našich základnách je i samozřejmostí občerstvení a možnost využít sociální zařízení. Rozhodnete-li se pro cestu lodí z Líšného nebo Malé Skály směrem do Dolánek, doporučujeme využít možnosti zapůjčení koloběžek a celé údolí si projet po souši a dojet zpět do místa startu.
Pro své toulky okolím můžete využít našeho nově zrekonstruovaného penzionu Křížky. Může být dobrým výchozím místem i pro pěší výlety na Suché Skály, Besedice, Vranovský hřeben nebo Frýdštejn, nebo jako zázemí pro další aktivity. Jen necelé 2km od penzionu (proti proudu řeky) se nachází náš outdoorový areál Žlutá Plovárna u které je vybudováno i největší lanové centrum v Libereckém kraji.
Žlutá plovárna poskytuje nejen služby půjčovny lodí, paddleboardů, koloběžek a programu v lanovém centru, ale můžete ji využít pro relaxaci a zábavu. Návštěvníkům jsou k dispozici hřiště na volejbal/nohejbal, beach volejbal, stolní tenis, pískoviště a dětské atrakce (nafukovací skákací hrad, prolézačky...). V horkých letních dnech je pobyt u osvěžující Jizery příjemný a o zábavu zde není nouze.

Rezervovat ubytování v PENZION KŘÍŽKY - Malá Skála

Nejbližší ubytování v Malé Skále a okolí

Ubytování Malá Skála

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah