PENZION - AQUA - Pasohlávky

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Penzion AQUA se nachází na břehu horní nádrže Nové mlýny, naproti Pálavským vrchům. Hned vedle nejmodernějšího aquaparku v ČR Aqualandu Moravia a kempu AC Merkur.

Penzion AQUA se nachází na břehu horní nádrže Nové Mlýny na území obce Pasohlávky. Patrový penzion je součásti vilkové osady na severním břehu nádrže. Velké parkoviště se nachází v bezprostřední blízkosti objektu.
V těsné blízkosti se nachází krom nádrže, aquapark AQUALAND MORAVIA a areál kempu, ve kterém je možné si zapůjčit člun či šlapadlo a vydat se objevovat zákoutí nádrže. Nachází se zde i Windsurf škola a půjčovna, půjčovna elektrokol, areál pro paintball, sportovní trampolíny, kiteboarding a mnoho dalších atrakcí.

V okolí se nachází spousta vinic a vinných sklípků, CHKO Pálava se svou jedinečnou krajinou a památkami.

Na oběd či večeři můžete zajít do blízké Restaurace Hotelu Termal; Pizzerie u Římana, Reastaurace Kančí Bašta, U Laguny či Grill Mušov v areálu kempu, Imperium Reastaurant v areálu aquaparku.
Nejbližší obchod se nachází v obci Pasohlávky, dále v Pohořelicích či Mikulově.

PENZION - AQUA ubytování v pensionu

V naší nabídce jsou dva typy pokojů, Standart - vetší, bez balkonu a Deluxe - menší s balkonem. Na pokojích je vždy umístěna jedna manželská a jedna patrová postel.

Pokoj je vybaven televizí, wifi, lednicí, varnou konvicí a poháry.
Na každém pokoji se nachází sociální zařízení tedy umyvadlo, záchod a sprchový kout.

Stravovací zařízení či kuchyňský kout není součástí.

Uvnitř budovy je kouření zakázáno (krom balkonů).

Recepce

Po telefonické domluvě.

Okolí pensionu a Pasohlávky

Aqualand Moravia - zábavné aquacentrum s více než 20 tobogány a skluzavkami s délkou více než 1,7 km. Venkovní vodní atrakce Abbys a Boomerango, tobogány U-Wave, Supercrater, Wild River nebo Yellow Crash. Pro děti dětské bazény a skluzavky, bazén s atrakcemi (skákadla, šplhací sítě nad vodou, bublinkovače nebo chrliče)

NOvomlýnské nádrže jsou další hlavní atrakcí regionu, nachází se zde mnoho časových využití od pujčovny lodí/šlapadel, windsurf školy a pujčovny, vodního lyžování, a mnoho dalšího!

Chráněná krajinná oblast (CHKO) Pálava, vyhlášená v roce 1976, je krajinou s charakteristickou dominantou Pavlovských vrchů, významným podílem přirozených nebo málo ovlivněných stepních ekosystémů a s dochovanými památkami historického osídlení. Není v české republice mnoho míst, která by se mohla pochlubit tak krásnou a rozmanitou přírodou a nevšední krajinou jako Pálava s jejími bělostnými skalami, vinohrady na sluncem ozářených stráních, Milovickým lesem a se zbytkem podpálavských luhů s letitými duby na břehu slepého ramene Dyje. Pálava leží uprostřed prastaré kulturní krajiny jižní Moravy, která patří k nejdéle osídleným místům českých zemí. Mezi dnešními Dolními Věstonicemi a Pavlovem existovala pravěká tábořiště lovců mamutů, po nichž zbyly nejen skládky mamutích kostí a pozůstatky ohnišť, ale i světoznámá soška Věstonické venuše. Právě v této oblasti se objevili i první zemědělci, naopak ve středověku patřil zase Mikulov k nejvýznamnějším moravským městům a dodnes zůstává střediskem moravského vinařství.

Věstonická venuše je keramická soška nahé ženy vyrobená z pálené hlíny pocházející z mladého paleolitu a datovaná do období 29 000 – 25 000 př. n. l. Tato figurka (spolu s několika dalšími z okolních lokalit) je nejstarší známá keramická soška na světě. Její objev vyvrátil dosavadní domněnku, že keramika nebyla v době paleolitu ještě známá. Soška je k vidění v Archeologickém muzeu v centru obce Dolní Věstonice.

V okolí Dolních Věstonic se dá nejenom koupat a rybařit, ale také chodit po turistických cestách nebo jezdit na kole. Ideální túru se můžete udělat na nejvyšší zdejší kopec, který je vysoký 549 metrů. Tento kopec se jmenuje Děvín a je z něj překrásný výhled na celou Pálavu. Dalším turistickým lákadlem je zřícenina gotického hradu Dívčí hrady, kterému se také říká Děvičky. Pokud se vydáte na malou projížďku na kole, můžete ze sedla bicyklu obdivovat nádherné vinohrady, které se táhnou od Dolních Věstonic až po Horní Věstonice. Dolními Věstonicemi také procházejí dálkové cyklotrasy, jedná se především o cyklotrasu Moravská vinná a cyklostezku Mikulovskou.

Lednicko-valtický areál – rozsáhlý přírodně-krajinářský celek, budovaný v 18. a 19. století rodem Lichtenštejnů, se nachází mezi Valticemi a Lednicí. Zahrnuje mnoho významných památek: Janův hrad, Tři Grácie, Svatý Hubert, Kolonáda aj. Nejunikátnější z nich je Minaret, nejhonosnější zámky Lednice a Valtice. Součástí areálu je mnoho parků, rybníků a přírodních zajímavostí. Od roku 1996 je na seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

MIKULOV – Někdejší významné sídlo církve i Židovské komunity je dnes díky své kouzlné atmosféře a zachovalému historickému jádru památkovou rezervací. Navštívit můžete barokní zámek s regionálním muzeem, expozicí vinařství s obřím sudem. Dále gotickou městskou věž, u ní barokní kostel sv. Václava. Na náměstí a v okolí řadu malebných renesančních a barokních domů, zrekonstruovanou Ditrichštejnskou hrobku. V přístupné hrobní kapli ostatky mikulovských Ditrichštejnů. Barokní piaristické gymnázium bylo první svého druhu v českých zemích. Židovská čtvrť, synagoga, jeden z největších židovských hřbitovů ve střední Evropě, nad městem Svatý kopeček a dělostřelecká tvrz Kozí Hrádek.

Rezervovat ubytování v PENZION - AQUA - Pasohlávky

Nejbližší ubytování v Pasohlávkách a okolí

Ubytování Pasohlávky

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah