ÁBELŮV MLÝN - Turnov

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Ábelův Mlýn se nachází nedaleko zámku Hrubý Rohozec, v oblíbené lokalitě Dolánky u Turnova.

Ábelův mlýn je malý, tak říkajíc skoro rodinný penzion s restaurací. Jde o velmi pěknou historickou, památkově chráněnou budovu, která se nachází v krásné přírodě chráněného území. V blízkosti protéká řeka Jizera, na pozemku se vine Vazovecký potok a najdete zde malý rybníček a hned vedle zahrádky začíná cyklo-turistická stezka. Ze zápraží mlýna se autem dostanete do centra Turnova během 6 minut, na kole po cyklostezce do 10 minut, pěší chůzí do 30 minut. V zimě můžete vyrazit na procházku klidnou okolní přírodou. Ábelův mlýn ocení lidé, kteří mají rádi přírodu, historii a dobré jídlo:)
Pokoje, které nabízí, jsou menší, ale útulné a světlé a každý z nich má svou koupelnu. Některý z pokojů má výhled na rybníček pod mlýnem, některý na louku za domem a další na terásku u restaurace. V celém mlýně nenajdete televizor a kromě wifi zde nenajdete mnoho elektronických zařízení. Ábelův mlýn má dlouhou historii sahající až do 16. století a je vhodný pro hosty, kteří si chtějí odpočinout v přírodě, nebo využít převážně letních sportů, jako je cyklistika, plavání, beach volejbal, kolečkové brusle. Ani na hory z mlýna není daleko, první větší sjezdovka je Špičák nedaleko Tanvaldu (25 min autem), při dostatečné pokrývce sněhu si můžete vyrazit po okolí na běžkách, stopy bývají k dispozici v blízkém okolí mlýna, třeba směrem na Malou Skálu.

ÁBELŮV MLÝN ubytování v pensionu

Nabízené pokoje jsou menší a světlé. Jeden z pokojů je unikátní zrekonstruovaná původní roubená místnost a je pronajímán jako apartmán. Dále Ábelův mlýn nabízí tři dvoulůžkové pokoje a jeden třílůžkový a jeden čtyřlůžkový pokoj. Ze všech pokojů je výhled do krásného okolí mlýna. V penzionu nenajdete televizi a je zaměřen převážně na hosty, kteří si rádi odpočinou od technologií, mají rádi dobré jídlo, procházky nebo sport.

Recepce

Otevírací doba je od 10:00 do 20:00 od pátku do neděle. V případě příjezdu v pondělí, kdy je restaurace zavřena, prosíme volejte na: +420 602 21 21 42.

Gastronomie

V přízemí Ábelova mlýna se nachází restaurace, která je od května do září otevřena - úterý až neděle. Mimosezóní provozní doba - pátek-neděle. Ledn a únor je restaurace i penzion pro veřejnost uzavřen. Ochutnejte zde moderní, ale i tradiční českou kuchyni s ohledem na sezónní potraviny.

Okolí pensionu a Turnov

Mlýn se nachází v údolí řeky Jizery, nedaleko Dlaskova statku a Domu přírody. K mlýnu patří louka, jejíž okraj lemuje Vazovecký potok, který vyvěrá několik kilometrů proti proudu s podzemních jeskyní. Můžete se zastavit u rybníčku, který naleznete přímo u mlýna. K mlýnu patří KIOSEK, který je otevřen pouze sezónně. Nedaleko proti proudu milovníci procházek a vody naleznou oblíbenou vodáckou zastávku kemp a restauraci Zrcadlová koza. Do centra Turnova dorazíte po cyklo-turistické stezce do 30 minut, nebo autem za 5-7 minut. Nad mlýnem, u Domu přírody, cca 500 m je vlaková zastávka.

Rezervovat ubytování v ÁBELŮV MLÝN - Turnov

Nejbližší ubytování v Turnově a okolí

Ubytování Turnov

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah