KATEŘINSKÝ MLÝN - Zdíkov

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Penzion nabízí ubytování v 7 pokojích. Pokoje mají společné sociální zázemí - sprchy a WC. Součástí je rodinný kemp s možností karavanového stání a stanů.

Penzion je v objektu bývalého mlýna, který byl bohužel během komunistické éry zcela přestavěn a jeho duch zdevastován. Citlivou rekonstrukcí, kterou plánujeme na příští rok se budeme snažit o jeho obnovu. Mlýn byl založen byl založen v roce 1837 Josefem Rodem. Snažili jsme se objekt trochu vylepšit, než půjde do rekonstrukce, ale přece jen na tuto sezónu zůstavá v původním lehce upraveném stavu. Součástí areálu je rodinný kemp, kde vám poskytneme klid a odpočinek. Je možné zde pobýt s karavanem, kempingovým vozem nebo ve stanu. Kateřinský mlýn je na samotě u rybníka, obklopený horskými loukami na dosah vonícího lesa. Blízkost a síla přírody je znát na každém kroku. Věříme, že jsme součastí přírody a snažíme se toto obnovit v nás i v našich dětech. Prosíme pročtěte si naše zaměření, aby jste nebyli zklamaní, že u nás není mobilní signál a v kempu není dosah Wi-Fi sítě. Toto poskytujeme pouze ve společné místnosti. Ať jste pomalu kdekoliv, jste pod neustálým zářením všech možných signálů a vln. Jsem ráda, že toto je zde velmi omezené, protože nám to dává možnost si od virtuálního světa odpočinout a navázat kontakt s přírodou. Popovídat si s lidmi ze sousedního stanu, zahrát si karty, nebo jen koukat na hvězdy. Co u nás můžete dělat? Rozdělat si oheň a posedět pod hvězdnou oblohou, upéct si v něm brambory, brodit se potokem, válet sudy v trávě, pouštět v potoce lodičky z kůry, stavět domečky pro skřítky, postavit si opravdický bunkr na hraní, vyšplhat na strom, objevit místní studánku, nebo vodní mlýnek uprostěd pohádkových bytostí, najít různá tajná místa, třeba kde rostou hřiby nebo borůvky, pozorovat zvířatka, jejich chování, stopy, skládat mandaly z přírodnin, umazat se od bláta, udělat si piknik v lese nebo louce, natrhat si bylinky a uvařit si vlastní léčivý čaj. Jít úplně tiše lesem, pozorovat bouřku, zacvičit si na čerstvém vzduchu, vyrobit si náhrdelník z lesních jahod, tančit v dešti, koupat se v noci v rybníku, vnímat západ a východ slunce, ochutnat čerstvě nadojené kozí mléko, seznámit se zvířátky, které máme k tomu Vám můžeme půjčit z naší knihovny spoustu zajímavých inspirativních knih, které vás provedou světem poznávání přírody, ale i sebesamých.

KATEŘINSKÝ MLÝN ubytování v pensionu

V penzionu je 7 pokojů 2 rodinné s dvoulůžkem a palandou pro dvě děti. Pokoj je celkově větší. 3 pokoje jsou dvoulůžkové - bez možnosti přistýlky 2 pokoje jsou dvoulůžkové s přistýlkou - vhodné pro rodinu s jedním dítětem Sprchy a toalety jsou společné na chodbě. Jsou však vzlášť pro ženy a muže s dostatečnou kapacitou teplé vody 4 spchovacích boxů 8 WC Pračka a sušička k dispozici Ubytování se nachází v 1. patře budovy V přízemí je malá kuchyň, kde vám po dohodě připravíme snídani, popř. večeři. Snažíme se jít ekologickou cestou a cestou, která je dobrá pro naše tělo. Suroviny pečlivě vybíráme a většína z nich je lokální nebo Bio. Není pro nás problém připravit veganské, vegetariánské, raw, nebo bezlepkové jídlo. U společenské místnosti je bar, kde si můžete dát pivo, domácí limonádu nebo zmrzlinu. Při horším počasí si tu můžete posedět u krbových kamen a zatopit si Dětem je dispozici malá herna a společenské hry Venku je gril na dřevěné uhlí Venku je možné: Vykoupat se v rybníce, posedět na sluneční louce Jsou pro Vás připravená opalovací lehátka Venkovní kryté sezení a grilem a občerstvením

Recepce

červen-září

Gastronomie

Na objednávku připravujeme snídaně a večeře. Snažíme se o maximální kvalitu potravin, většina zdrojů je v bio kvalitě, nebo z lokálních zdrojů. V baru je možné zakoupit limonády z Tátova sadu, točené pivo, nanuky Rawito

Okolí pensionu a Zdíkov

Kateřinský mlýn je na samotě, obklopený nádhernými horskými loukami na hranici voňavého lesa. V jeho středu je rybník, kde je možné přírodní koupání. Kolem zurčí potůček. Nedaleko cca 8 km je Zadov - Churáňov s množstvím cyklistických tras v zimě běžkařských. Zhruba 20 jizdy autem je Národní park, srdce Šumavy.  

Rezervovat ubytování v KATEŘINSKÝ MLÝN - Zdíkov

Nejbližší ubytování v Zdíkově a okolí

Ubytování Zdíkov

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah