PENZION BOŘETÍNSKÝ STATEK - Kamenice nad Lipou

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o hotelu

Popis ubytování

Vítáme vás na stránkách penzionu Bořetínský Statek a doufáme, že vás v našem ubytování brzy pozdravíme také osobně. Najdete nás ve vesnici Bořetín, blízko Jindřichova Hradce, na bývalé poutní cestě ke kapli sv. Anny. Vybrat si můžete z šesti dvou až třílůžkových pokojů s koupelnou a tří prostorných apartmánů. Pro děti je připravena herna, pro rodiče bar nejen s moravskými víny ale i točeným pivem. Pro všechny hosty je kdykoliv k dispozici prostorná vybavená kuchyně. Ráno servírujeme snídani v podobě švédského stolu. Na večer si od nás můžete objednat polopenzi, případně místní maso nebo ryby na gril. Cyklisté u nás najdou vše, co potřebují ke své maximální spokojenosti a pohodlí.

Najdete nás ve vesnici Bořetín, blízko Jindřichova Hradce, na bývalé poutní cestě ke kapli sv. Anny. Vybrat si můžete z šesti dvou až třílůžkových pokojů s koupelnou a tří prostorných apartmánů. Pro děti je připravena herna, pro rodiče bar nejen s moravskými víny ale i točeným pivem. Pro všechny hosty je kdykoliv k dispozici prostorná vybavená kuchyně. Ráno servírujeme snídani v podobě švédského stolu. Na večer si od nás můžete objednat polopenzi, případně místní maso nebo ryby na gril. Cyklisté u nás najdou vše, co potřebují ke své maximální spokojenosti a pohodlí.

Penzion Bořetínský Statek byl velmi citlivě zrekonstruován pod taktovkou paní architektky Moniky Kirby, a to z původního statku pocházejícího z 18. století. Během rekonstrukce byl kladen důraz na pohodlí, funkčnost a čisté detaily. Celé stavení je propojené s prostorným dvorem a jednoduchou vesnickou zahradou.

V přízemí penzionu jsme pro vás zařídili útulné lobby s kamny a časopisy ke čtení, případně se dřevem na podpal. Z lobby vedou dveře do prostorné kuchyně, která je vám k dispozici po celou dobu pobytu. Je vybavena ledničkou, menším mrazákem, mikrovlnou troubou, toasterem, varnou konvicí a veškerým nádobím. Za poplatek si u nás můžete sami natočit pivo, uvařit kávu nebo si vybrat ze široké nabídky našich bio limonád, džusů a tuzemských i zahraničních vín. Děti můžete odložit v čisté herně s výběrem hraček, pastelek a dětských knih. V případě potřeby můžeme před vchod do herny umístit trampolínu. Pro ostatní je připravena prostorná jídelna s kamny a dveřmi přímo na zápraží a do dvora.

Všechny pokoje jsou vybaveny koupelnou s WC, novým nábytkem a dekoracemi v anglickém stylu.

Bořetín leží v kraji Vysočina, na hranici s Jihočeským krajem, ve vzdálenosti 12 km od městečka Kamenice. Ve středu obce je návesní rybník, kaplička, hostinec, tenisové hřiště a park s vydlážděnými chodníky. Na okraji vesnice leží rybník ke koupání a statek s koňmi. V okolí je řada cyklistických tras všech obtížností, pestrá nabídka turistických atrakcí, množství kulturních památek, vhodné podmínky pro aktivní a rodinnou dovolenou a především pak čisté ovzduší, zdravá voda a lesy nezasažené emisemi.

PENZION BOŘETÍNSKÝ STATEK ubytování v hotelu

Penzion Bořetínský Statek byl velmi citlivě zrekonstruován pod taktovkou paní architektky Moniky Kirby, a to z původního statku pocházejícího z 18. století. Během rekonstrukce byl kladen důraz na pohodlí, funkčnost a čisté detaily. Celé stavení je propojené s prostorným dvorem a jednoduchou vesnickou zahradou.

V přízemí penzionu jsme pro vás zařídili útulné lobby s kamny a časopisy ke čtení, případně se dřevem na podpal. Z lobby vedou dveře do prostorné kuchyně, která je vám k dispozici po celou dobu pobytu. Je vybavena ledničkou, menším mrazákem, mikrovlnou troubou, toasterem, varnou konvicí a veškerým nádobím. Za poplatek si u nás můžete sami natočit pivo, uvařit kávu nebo si vybrat ze široké nabídky našich bio limonád, džusů a tuzemských i zahraničních vín. Děti můžete odložit v čisté herně s výběrem hraček, pastelek a dětských knih. V případě potřeby můžeme před vchod do herny umístit trampolínu. Pro ostatní je připravena prostorná jídelna s kamny a dveřmi přímo na zápraží a do dvora.

Všechny pokoje jsou vybaveny koupelnou s WC, novým nábytkem a dekoracemi v anglickém stylu.

Recepce

10:00 -16:00, po domluvě kdykoliv

Gastronomie

snídaně formou bufetu v ceně, večeře a obědy po domluvě

Okolí hotelu a Kamenice nad Lipou

Jindřichův Hradec

Jindřichův Hradec je okresním městem s rozsáhlou městskou památkovou rezervací. Státní zámek tvoří rozlehlý komplexe budov kolem tří nádvoří na ostrohu mezi Nežárkou a rybníkem Vajgar. V zámku je umístěna obrazová galerie a dobová instalace. Váže se k němu známá pověst o "Bílé paní". Nejen děti potěší místní bazén s aqua parkem a venkovní koupaliště. Více informací o městě najdete na

Kamenice nad Lipou

Kamenice nad Lipou byla založena asi v polovině 13. stol. Podle pověsti se pojmenování váže k staré lípě v zámeckém parku, jejíž stáří se odhaduje na více než 700 let. Zámek pochází z 15. stol. Dobré klimatické podmínky určují Kamenici za vhodné letovisko, svědčí o tom množství ozdravoven a letních táborů v okolí. Více informací najdete zde.

Úzkokolejná dráha

Více než století neodmyslitelně patří ke koloritu Jindřichohradecka dvě lokálky s rozchodem kolejí pouhých 760 mm, zato s délkou úctyhodných 79 km. Jsou významnou technickou památkou a jednou z nejnavštěvovanějších turistických zajímavostí regionu. Jízda stoletým historickým parním vlakem do půvabných zákoutí České Kanady je nejen jedinečným výletem do minulosti, ale i zážitkem, který si prostě nelze nechat ujít. Více informací najdete na

Červená Lhota

Červená Lhota je státní zámek na skalním ostrůvku obklopeném vodou s pouze jedním přístupem po mostě. O popularitě tohoto renesančního skvostu vypovídá také jeho návštěvnost, která každoročně atakuje 100 tisíc návštěvníku nejen z Čech. Objevuje se ve filmech jako Zlatovláska (1973), Princezna na hrášku a nebo Svatby podle Voka. Více informací najdete

Hrad Choustník

Hrad Choustník z pol. 13. stol. byl založen Benešem z Choustníka a v letech 1322 - 1597 byl v majetku Rožmberků. Dnes je z něj zřícenina a jedna z jeho věží je upravena na rozhlednu. Více informací najdete zde.

Chýnovská jeskyně

Chýnovská jeskyně byla objevena roku 1863 při práci v lomu, o pět let později se stala první turisticky zpřístupněnou jeskyní na území České republiky. Dodnes jsou zachována původní kamenná schodiště a prohlídka jeskyně je malou romantickou exkurzí do historie. Doba prohlídky je čtyřicet minut. Více informací najdete zde.

Telč

Pohádkové město Telč se pyšní historickým jádrem, které bylo v r. 1992 zapsáno na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Dominantou a také nejvýznamnější architektonickou památkou města je zámek, který patří mezi klenoty moravské renesance. V létě je město dějištěm hudebního festivalu. Prázdiny v Telči. Více informací najdete na

Pelhřimov

Pelhřimov je okresní město v jihočeské části kraje Vysočina. Centrem historického města je Masarykovo náměstí s děkanským kostelem Sv. Bartoloměje, sochou Sv. Václava a radnicí s orlojem. Pelhřimov má dvě stále expozice rekordů a kuriozit, dále pak expozice Muzea strašidel, Síně Lipských, vyhlídkové věže a expozice Muzea Vysočiny. Více o regionu najdete na

Rezervovat ubytování v PENZION BOŘETÍNSKÝ STATEK - Kamenice nad Lipou

Nejbližší ubytování v Kamenici nad Lipou a okolí

Ubytování Kamenice nad Lipou

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah