HOSTINEC A PENZION NA STATKU - Vojkovice

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Statek Jakubov je prostorná kamenná usedlost z 16. století a nachází se v klidné obci obklopené přírodou v podhůří Krušných a Doupovských hor nedaleko Karlových Varů. Nabízíme příjemné ubytování s několika útulnými pokoji. Pro hosty připravujeme pokrmy v naší rodinné restauraci v přízemí hlavní budovy. V letní sezóně provozujeme malé bistro. Pokrmy tvoříme z vlastní produkce a dalších lokálních zdrojů. Půjčujeme elektrokola a skútr Vespa.

Náš Statek Jakubov se nachází v malé klidné obci Jakubov nedaleko Karlových Varů. V těsné blízkosti vede cyklostezka Ohře. Objekt je uzavřená kamenná usedlost na okraji obce obklopená panenskou přírodou. Hosté zde mají absolutní soukromí. Uprostřed usedlosti je travnatý dvůr s možností posezení či relaxace. Objekt se skládá z hlavní budovy a dvou stodol. Jedna ze stodol slouží k pořádání různých eventů. Součástí této stodoly je velký nápojový bar, rautový bar, prostor k sezení, taneční pódium a sociální zařízení. Kapacita stodoly je až 100 osob. V přízemí hlavní budovy se nachází restaurace pro cca 50 osob. V prvním patře a podkroví se nacházejí ubytovací jednotky. Kapacita ubytování je 40 osob v převážně dvoulůžkových a čtyřlůžkových pokojích. Všechny pokoje mají k dispozici několik společenských místností. Součástí každého pokoje je vlastní sociální zařízení se sprchou. V areálu je v provozu restaurace, která nabízí možnost celodenního stravování pro ubytované hosty. Hosté si mohou zapůjčit knížky z naší knihovny. V letním období je hostům k dispozici venkovní gril, stolní tenis, šipky, petang, míčové hry. V blízkosti našeho objektu se nachází obecní dětské hřiště a hřiště na volejbal. Statek disponuje přilehlým parkovištěm pro cca 15 aut a dalším prostorem v blízkosti k parkování přibližně 20 aut a problém není ani parkování autobusu.

HOSTINEC A PENZION NA STATKU ubytování v pensionu

Všechny pokoje mají vlastní sociální zařízení se sprchou. Pokoje mají k dispozici společenské místnosti ve dvou patrech. Součástí společenských místností je také lednice a mikrovlnná trouba. Ve větších pokojích jsou sedací soupravy s konferenčním stolkem, psací stůl se židlí, skříň, komoda.

Recepce

Recepce není součástí objektu, ale k dispozici jsme hostům od 8:00 do 20:00 hodin. Na základě domluvy i mimo tuto dobu.

Gastronomie

Gastronomie je srdcem naší činnosti a na kvalitě pokrmů si zakládáme. Snídaně pro ubytované hosty mají formu rautu nebo a la carte (při menším počtu hostů) a z bohatého sortimentu si vybere a pochutná každý. Pečeme si vlastní kváskový chléb i ostatní slané a sladké pečivo. Restaurace není běžně otevřená. Pořádáme pouze gastronomické akce na objednávku a několik tradičních gastronomických akcí pro veřejnost. Pro ubytované hosty je možné zajistit plnou penzi.

Od května do září máme otevřené přilehlé bistro. Provozní doba je pátek - neděle od 11:00 do 18:00 hodin. Aktuálně na našem webu.

Okolí pensionu a Vojkovice

Statek je ideálním místem pro relaxaci či nenáročné i náročnější procházky okolní přírodou, kterou je obec obklopená ze všech stran. Blízkým turistickým cílem může být Horní Hrad z druhé poloviny 13. století, který je kulturní památkou ČR. Pěší túra na hrad vám zabere 2 hodiny (9 km), autem cesta trvá 15 minut. Dalším blízkým turistickým cílem mohou být lázně Kyselka (8 km) s muzeem Mattoni. V blízkosti stojí za návštěvu rozhledna Bučina, Skalky skřítků, Radošovský most, Šemnická skála. Směrem na Chomutov stojí za návštěvu zámek Klášterec nad Ohří nebo město Kadaň. V Chomutově stojí za návštěvu Podkrušnohorský zoopark (33 km)

Statek je vhodný pro všechny, kdo jsou sportovně založeni. Polohu hostince ocení v zimě lyžaři, v ostatním období cyklisté, rodiny s dětmi. Přímo podél statku vede cyklostezka Ohře, která kopíruje Doupovské hory a poskytuje nádherný pohled na Krušné hory, které jsou v těsné blízkosti. Do nejbližšího lyžařského střediska v Jáchymově trvá cesta autem 20 minut. Ostatní skiareály jako je Plešivec, Boží dar, Klínovec, Fichtelberg jsou dostupné za 30 minut jízdy autem. Stejná nebo podobná vzdálenost je i k běžeckým (běžkařským) trasám, jako je Krušnohorská magistrála. Pro rodiny s dětmi jsou vhodné aquaparky: Aquacentrum Jáchymov - 16 km (celoročně), Aquapark Klášterec nad Ohří - 23 km, koupaliště Michal Sokolov - 30 km, Aquasvět Chomutov - 44 km (celoročně), Aquaforum Františkovy Lázně 65 km (celoročně).

Statek má dobrou polohu k návštěvě západočeských lázní: Karlových Varů, kde se každoročně pořádá Mezinárodní filmový festival, Mariánských Lázní, Lázní Jáchymov či Františkových Lázní.

Nejčastěji je objekt využíván ke svatebním hostinám či firemním akcím. Pokud probíhá svatební hostina, není objekt k dispozici jiným hostům.

Rezervovat ubytování v HOSTINEC A PENZION NA STATKU - Vojkovice

Nejbližší ubytování ve Vojkovicích a okolí

Ubytování Vojkovice

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah