PENZION BEČVÁŘŮV SRUB - Železná Ruda

Více o pensionu

Popis ubytování

Penzion restaurant Bečvářův srub se nachází v západní části CHKO Šumava, v oblasti horského střediska Železná Ruda, v poklidné lokalitě při státní silnici II tř. cca 700 m od obce Hojsova Stráž ve směru na Železnou Rudu. Má vlastní restauraci zaměřenou na českou kuchyni a wellness studio. Parkování v objektu zdarma (hlídané kamerami). Široké možnosti lyžování v zimě, mimo zimní sezónu pěší turistika a cykloturistika.

Penzion restaurant Bečvářův srub nabízí svým hostům ubytování v klidné části šumavské přírody, v příjemném stylovém prostředí srubového penzionu v podkrovní části objektu o celkové kapacitě 24 lůžek a 14 přistýlek. V celém areálu se nekouří, což výrazně zvyšuje kulturnost celého prostředí. Penzion taktéž nabízí možnost celodenního stravování ve stylové restauraci s venkovní terasou s krásným výhledem na šumavské hvozdy. Každý pokoj je vybaven televizorem s množstvím televizních programů, koupelnou se sprchovým koutem, toaletou a WIFI připojením (přístupové heslo sdělí obsluha).

Milovníci sjezdového lyžování ocení nedaleké lyžařské areály Špičák a Železná Ruda (cca 20 minut autem) a běžkaři upravené běžecké stopy v okolí. Mimo zimní sezónu je Šumava ideálním místem pro pěší turistiku a cykloturistiku po obou stranách hranice. Penzion má uzamykatelnou lyžárnu a kolárnu.

Pro ty, kteří chtějí jen příjemně relaxovat, je tu wellness studio (za příplatek) a venkovní posezení na zahradě s grilem.

Parkování v areálu zdarma; parkoviště je střežené kamerovým systémem.

PENZION BEČVÁŘŮV SRUB ubytování v pensionu

Pension disponuje celkem 11 pokoji, z toho je 9 pokojů dvoulůžkových a 2 čtyřlůžkové mezonetové apartmány.

Dvoulůžkové pokoje mohou mít přistýlku pro 1 - 2 osoby, obvykle ve formě rozkládacího gauče. Některé pokoje jsou s balkonem.

Pokoje jsou zařízeny v pohodlném venkovském stylu, vybaveny posezením, vlastní koupelnou se sprchou + WC, TV + satelit, WIFI

Gastronomie

Vlastní restaurace zaměřená na českou kuchyni, s venkovní terasou a grilem (kapacita 40 míst uvnitř + 20 míst terasa).

Okolí pensionu a Železná Ruda

Možnosti rekreace
Železnorudsko patří mezi nejznámější turistická střediska na Šumavě. Nabízí se zde výborné podmínky pro letní i zimní sporty a rekreaci. Vysoká nadmořská výška je zárukou dobrých sněhových podmínek pro příznivce zimních sportů

Léto
Na jaře, v létě, i na podzim můžete vychutnávat krásy šumavské krajiny jako pěší turisté, nebo cyklisté. Hustá síť cyklostezek na Šumavě nabízí ideální podmínky. V létě za teplého počasí najdete v blízkém okolí i místa na koupání. Za tímto účelem můžete navštívit komplexy krytých i venkovních bazénů v sousedním Německu a to ve městě Zwiesel (25km) a Lam (40km). V druhé polovině léta je pak velkým lákadlem sběr hub a borůvek.

Zima
V zimě můžete pro méně náročné sjezdové lyžování využít lyžařských vleků přímo na Hojsově Stráži cca 1km. V okruhu 10 km se nachází dalších 7 lyžařských svahů různé náročnosti a délky. Pro vyznavače běhu na lyžích se nabízejí upravované běžecké tratě navazující na celou oblast Železné Rudy. V okolí penzionu jsou dobré podmínky pro celoroční rekreaci nebo aktivní sportovní dovolenou.

Výlety, turistika - doporučujeme Vám navštívit:

Přírodní rezervace Černé a Čertovo jezero Sedačková lanovka na Pancíř 1214mnm (rozhledna) Sedačková lanovka na vrchol Špičáku Přírodní rezervace Bílá strž Antýgl - výbalý královácký dvorec v údolí Vydry Polední hora Prášilské jezero Jezero Laka Hrad Klenová s galerii obrazů Sklářské muzeum na Železné Rudě Muzeum Šumavy v Sušici a Kašperkých Horách (40 km) Nýrská vodní nádrž (6 km) Klatovské Katakomby (30 km) šumavské slatě u Borové Lady Možnost koupání na přírodním koupališti v Žel. Rudě (12km) Venkovní a krytý bazén v SRN (Zwiesel 25km, Lam 40km) Moto muzeum v Železné Rudě (10 km) Velký Javor (SRN) nejvyšší hora Šumavy 1456mnm, javorská jezera (20km) Hrad Kašperk Hrad Rabí Dobrá Voda u Hartmanic - kostel sv. Vintíře Velký a malý Ostrý (1293mnm, 1266mnm) Velký a Malý Prenet (1070mnm) Špičák na Šumavě A

Rezervovat ubytování v PENZION BEČVÁŘŮV SRUB - Železná Ruda

Nejbližší ubytování v Železné Rudě a okolí

Ubytování Železná Ruda

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah