PENZION U ČÁPA - Příbor

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Penzion U Čápa se nachází v městečku Příbor, které je nejstarším městem okresu Nový Jičín. Penzion je ideálním místem pro návštěvů Dnů NATO či Freudových dnů a jiných akcí v okolí.

Ať už hledáte ubytování, místo pro rodinnou oslavu, nebo zdroj dobrého piva a vína, vše naleznete U Čápa.   Penzion je součástí projektu do kterého patří i nedaleká stylová Restaurace U Čápa a Vinopivotéka U Čápa. Jedná se o zcela nově rekonstrouvaný bývalý rodinný dům (rekonstrukce v roce 2018) se zahradou o velikosti 875 m2.

Penzion má k dispozici 4 apartmány s vybavenou kuchyní a 2 apartmány s možností využití plně vybavené společné kuchyně. Celková kapacita penzionu je 22 míst včetně přistýlek. Všechny apartmány jsou zcela nově zrekonstruovány v roce 2018 a vybaveny novým nábytkem i technikou. Apartmány č. 4, 5 a 6 nacházející se v prvním patře mají k dispozici klimatizací, apartmány v přízení č. 1, 2 a 3 ji nepotřebují - díky silným stěnám je zde příjemný chládek. V celém objektu zdarma dostupné wifi připojení k internetu.

Společné prostory - velká kuchyň  se nachází v podkroví penzionu, je prosvětlena střešními okny se zatemňovacími roletami. Místo, kde se mohou scházet a potkávat obyvatelé jednotlivých apartmánů a jejich děti.   V této místnosti je podávána snídaně v dle požadavků a objednávky hostů.

Na zahradě penzionu je zdarma k využití zahradní altán, zahradní gril, venkovní ruské kuželky, pískoviště a zahradní houpačka. Zdarma je možnost zapůjčit badminton, koule na petanque, míče atd.   Za poplatek je možnost zapůjčit jízdní kola.

Též navštivte i naše Wellness, které  se nachází na nádvoří penzionu a má samostatný vchod (5 metrů po chodníku). Za poplatek máte možnost  pronajmutí finské sauny a vířivky až pro pět osob. Dále wellness disponuje oschlazovací kádí, minibarem, sociálním zařízením se sprchou, odpočinkovým posezením, reprodukovanou hudbou, osuškami a župany.   Pronájem je nutné objednat 1 den dopředu, minimální doba pronájmu jsou dvě hodiny a maximální počet osob je 6.

V Restauraci U Čápa je možnost si pronajmout oficiální petanquové hřiště. Kdispozici jsou profesionální i dětské koule, tabule k zapisování skóre a pravidla. Na hřiště si můžete objednat v restauraci nápoje dle vlastního výběru a odnést si je zde. Hřiště je bez obsluhy. Hned vedle se poté nachází dětské hřiště, kde se Vaše děti zabaví na  skluzavce, houpačce, pískovišti či malém domečku.

V areálu firmy Skarab se nachází malý rybníček s nasazenými kapry, líny, amury a dalšími druhy ryb. Součástí je stavba se skromným vnitřním posezením a venkovním altánem s grilem. Na vypůjčení jsou k dispozici udice a co si chytíte, můžete si ihned ugrilovat. V případě neúspěchu můžete být zachráněni objednáním rybí speciality z nedaleké Restaurace U Čápa, kdy rybu (a další nutné doplňky - přílohy, pivo, víno, nealko) vám obsluha donese až k rybníčku.   Areál na 3 hod. za 500, - Kč, hodina navíc 150, - Kč.   Chycené ryby jsou zdarma, v případě neúspěchu lze zakoupit dle ceníku v restauraci.

Též si nenechte ujít  možnost výstupu na střechy budov firmy Skarab s průvodcem s půlhodinovým pozorováním hnízda čápů na komíně budovy Restaurace U Čápa.

Penzion svým hostům realizuje odvoz a dovoz na letiště či nádraží za poplatek. Také je Vám v restauraci U Čápa k dispozici pronájmutí místnosti vhodné k provádění rodinných i firemních oslav, školních srazů, konferencí a školení (CD a USB přehrávač s  reprodukovaným zvukem, projektor, plátno na promítání, popisovací tabule a  občerstvení jak servírovaným tak rautovým způsobem).   Kapacita místnosti je 35 osob.

 

PENZION U ČÁPA ubytování v pensionu

Apartmán pro 4 osoby s možností 2 přistýlek:   Rodinný apartmán o velikosti 54m2  se dvěma samostatnými ložnicemi, obývací kuchyňkou s pohodlnou sedačkou a sociálním zařízením.   Pokoj s výhledem na příjezdovou cestu a monitorované parkoviště a současně i do udržované zahrady s pergolou a krbem.

Apartmán pro 2 osoby s možností 1 přistýlky:   Útulný apartmán velikosti 35 m2  o jedné místností s dvojpostelí a kuchyňskou linkou.   Pokoj s restaurovanými funkčními kachlovými kamny a s výhledem na monitorované parkoviště.

Apartmán  pro 2 osoby: Je momentálně nedostupný.

Apartmán pro 3 osoby s možností 2 přistýlek:   Velký podkrovní apartmán o velikosti 44 m2  s plně vybavenou kuchyní pro 5 osob.   Ve všech podkrovních apartmánech je k dispozici klimatizace.

Apartmán pro 3 osoby s možností 1 přistýlky:   Moderní podkrovní apartmán s restaurovaným trámovím a klimatizací o velikosti 40 m2.

Apartmán pro 2 osoby:   Moderní podkrovní pokoj o velikosti 14 m2  s restaurovaným trámovím a klimatizací.   Tento apartmán nemá vlastní kuchyňku, možnost využít plně vybavenou kuchyň v patře.

 

 

Recepce

 

Gastronomie

Restaurace se nachází v rekonstruovaných sklepních prostorách Reiserovy vily z počátku 20. stol. Stylové prostředí a příjemná atmosféra vybízí k pořádání rodinných oslav, svateb, firemních večírků, školních srazů a jiných významných událostí.   Ochutnat u nás můžete českou kuchyni i speciality šéfkuchaře. Nabízíme běžně až 8 druhů netradičního točeného piva a bohatý výběr vín, převážně moravské a balkánské produkce.

Dle Vašich požadavků Vám kuchaři Restaurace U Čápa připraví a naloží maso s rautovými přílohami a vy sami na zahradním grilu u penzionu si maso připravíte a zkonzumujete.  

Pracovnice Vinopivoteky U Čápa Vám po domluvě zajistí pro vaší párty na zahradě penzionu sud piva dle aktuální nabídky, V ceně je zapůčení chladícího zařízení a pivního skla, zároveň je možnost dodání čepovaného vína - výběr z osmi druhů.

Okolí pensionu a Příbor

Příbor byl od prvopočátku významným správním, hospodářským a kulturním centrem celého okolí. Již v roce 1292 je jmenován jako městečko a v roce 1294 jako město.   Za shlédnutí zde stojí městská památková rezervace, která zahrnuje téměř šedesát staveb na náměstí a jeho bezprostřebím okolí, piaristickou kolej s muzeem a rodný dům  Sigmunda Freuda, světoznámého zakladatele psychoanalýzy, se stálou expozicí.

Příborem a v jeho blízkém okolí vede několik cyklostezek, jedna dokonce kolem penzionu a nedaleké Restaurace u Čápa. Přímo v restauraci pak poskytujeme cyklistům služby infocentra s nabídkou map, cyklopříslušenství a občerstvení.

V okolí můžete poté navštívit  mladé a dynamické město Kopřivnice, historicky spojené s výrobou slavné značky Tatra. Nachází se mezi Štramberkem, Příborem a Hukvaldy a vytvářejí pomyslnou Lašskou bránu Beskyd. Ačkoli je to území rozlohou malé, svou nabídkou je velmi pestré a bohaté. Vyznačuje se půvabnou přírodou, vzácnými památkami a turistickými zajímavostmi.   Horské městečko Štramberk v centru Štramberské vrchoviny na svazích Zámeckého kopce, Kotouče, Bílé hory, Libotínských vrchů a Červeného kamene v předhůří Beskyd, pro svou malebnost zvané „Moravský Betlém“. Štramberk založil 4. prosince 1359 syn českého krále Jana Lucemburského (1296-1346), moravský markrabě Jan Jindřich Lucemburský (1322-1375), mladší bratr římského císaře a českého krále Karla IV. (1316-1378), povýšením podhradí na město. Dále můžete navštívit např.   obci Hukvaldy, které vévodí jeden  z nejmohutnějších hradů na Moravě, který byl založen v první polovině 13. století, tedy za panování krále Přemysla Otakara I. (1197 - 1230). Je to obec, kterou proslavil hudební skladatel Leoš Janáček (1854 - 1928). Ten se v posledním roce svého života o svém rodišti vyjádřil v článku "Moje Lašsko" slovy: "Kraj krásný, lid tichý, nářečí měkké, jak by máslo krájel. "

Rezervovat ubytování v PENZION U ČÁPA - Příbor

Nejbližší ubytování v Příboru a okolí

Ubytování Příbor

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah