APARTMÁNY STOŽEC - NELLA

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o apartmánu

Popis ubytování

Apartmán Nella nabízí ubytování v nových apartmánech v obci Stožec, v srdci Národního parku Šumava. Moderní vybavení vám přinese komfort i pocit domova.

Přijeďte si odpočinout od všedních starostí a načerpejte novou energie v krásné přírodě.

Hosté se zde mohou ubytovat v plně vybaveném apartmánu Nella.

Automobily mohou hosté parkovat přímo před objektem.

Připojení k internetu je dostupné prostřednictvím bezdrátové sítě.

V případě obsazenosti, či větší skupiny je možné rezervovat také sousední apartmán Stela.

APARTMÁNY STOŽEC - NELLA ubytování v apartmánu

Centrální místnost apartmánů ubytování pro max. 4 osoby/apartmán, děti do 5 let zdarma /bez přistýlky/ plochý televizor, kvalitní matrace a lůžkoviny FITEX je součástí velké postele 180/200 + rozkládací sofa s integrovanou matrací 160/200. Kuchyně německá kvalitní se spotřebiči Beko, prostorná lednice s mrazákem, myčka, varná deska s horkovzdušnou troubou a konvicí, kompletní vybavení kuchyně. Koupelna rohový sprchový kout, závěsný záchod, elektrický žebřík, ručníky a osušky. Sklepní kóje s terasou, terasa se žaluzií a venkovním sezením v blízkosti dětské hřiště, sklepní kóje pro uložení kol a lyží.

Okolí apartmánu a Stožec

Stožec vznikl jako dřevařská osada a přesný rok jeho založení není znám, první písemná zmínka je z roku 1769. Obec byla založena na místě původního dřevařského osíd­lení z 16. století. Později významné středisko dřevařské výroby z rezonančního smrkového dřeva, jehož byly okolní lesy vždy bohatým zdrojem. Poměrně zajímavou událostí v dějinách obce byla největší pytlácká bitva v Evropě, která se udála v únoru 1850, kdy bavorští pytláci zaútočili na lesníky, kteří se stačili opevnit v místním hotelu Pstruh.

Můžete zde navštívit např:

Stožecká kaple - 4,5 km dřevěná poutní kaple /1791/ chráněná kulturní památka Schwarzenberský plavební kanál - 10 km kanál sloužil k plavení dříví od roku 1793, celková délka 44 km Medvědí stezka - 9 km dlouhá 14 km s medvědím kamenem - poslední střelený medvěd Soumarské rašelinište - 8 km naučná stezka šumavskými rašeliništi /zastávka Soumarský most/ Plešné jezero - 12 km leží 1090 m. n. m. Boubínský prales s rozhlednou - 20 km třetí nejstarší národní přírodní rezervace od r. 1858, vrch Boubín Boletice - rozhledna 19 km rozhledna na Knížecím Stolci ve vojenském prostoru Boletice Chalupská slať - 24 km rašeliniště s naučnou stezkou dlouhou 260m, přírodní památka Vodní nádrž Lipno - 25-60 km největší vodní plocha na území ČR s největší přehradní nárží Volary -12 km část centra památkovou rezrvací díky roubeným domům

Největší český Národní park Šumava byl vyhlášen nařízením Vlády ČR v roce 1991 uvnitř dosavadní Chráněné krajinné oblasti Šumava (CHKO Šumava). CHKO Šumava tak plní funkci ochranné zóny Národního parku a zároveň spravuje i další nejcennější partie Šumavy – jako je Královský hvozd a Boubín. Primárním předmětem ochrany Národního parku tvoří unikátní nerušeně se vyvíjející biologická společenstva horských smrčin, pralesních porostů, rašelinišť, slatí či karových jezer. Jedná se o jeden z největších souvislých lesních komplexů ve střední Evropě, který je domovem mnoha ohrožených druhů rostlin a živočichů, mezi kterými k nejznámějším patří rys ostrovid, los evropský a tetřev hlušec.

Rezervovat ubytování v APARTMÁNY STOŽEC - NELLA

Nejbližší ubytování v Stožci a okolí

Ubytování Stožec

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah