HOTEL HOFMAN KLADNO

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o hotelu

Popis ubytování

Hotel Hoffmann se nachází v památkově chráněné budově v centru Kladna. Budova hotelu byla navržena významným secesním architektem Josefem Hoffmannem a svým hostům nabízí prostorné a vkusně zařízené jednolůžkové, dvoulůžkové pokoje a apartmány, snídaně formou bufetu, konferenční místnost a salonky, restauraci, bar, venkovní terasy a rozlehlou zahradu.

Hotel Hoffmann se nachází v prostorách chráněné historické budovy navržené významným secesním architektem Josefem Hoffmannem.

K jeho stavbě dal podnět generální ředitel Pražské železářské společnosti a zakladatel Poldiny Hutě v Kladně, Karl Wittgenstein. Ta byla pojmenována podle zdrobněliny jména jeho manželky Leopoldine (Poldi). Sice už v roce 1898 složil své funkce, ale dál podporoval umělce z okruhu Vídeňské secese. Ředitelem Poldi se po něm stal Alexander Pazzani, příbuzný proslulých vídeňských rodin Hochstätterů a Wittgensteinů, pro něž již Hoffmann pracoval. A tak se stalo, že se tento velký architekt dostal v roce 1902 do Kladna a postavil budovu s příznačným názvem Dům hostů huti Poldi nebo jen Dům hostů.

Patrový dům s obdélníkovým půdorysem dodnes připomíná venkovskou vilu se zahradou. Původně byly stěny bez ornamentálních ozdob, fasádu kryla hrubá omítka a cihly ze železárenské strusky. Jedinou ozdobou se stal vystupující vchod se stříškou podepřenou sloupy. Ačkoli dům vznikal v období vrcholu Vídeňské secese, téměř ji nepřipomíná a svou strohostí tehdejší veřejnost spíše šokoval.

V roce 1999 prošla budova kompletní rekonstrukcí, jíž se ujal talentovaný malíř a architekt Orest Skop. Dodnes je zachována secesní podoba vstupní haly a chodeb, s prosklenými prolamovanými dveřmi v bílé barvě, dekorativním umělecky řešeným kovovým černým zábradlím a s podlahami se vzorem šachovnice. Mnoho prvků interiéru bylo objednáno přímo z Vídně a efektně podtrhují dobovou atmosféru.

Dům hostůi dnes nepřestává sloužit svému původnímu účelu. Hotel, který se nyní nachází v jeho prostorách, jemně zrekonstruoval krásu Hoffmannova díla a nabízí svým hostům jedinečnou možnost spojit svůj pobyt s nezapomenutelným uměleckým zážitkem.

Josef Hoffmann

Josef Hoffmann se během svého života stal uznávaným českým a rakouským architektem a designérem. Navrhoval látky, nábytek, stříbrné a kovové předměty, šperky, sklo a keramiku. V roce 1897 založil spolu s Ottou Wagnerem, Gustavem Klimtem, Josephem Mariou Olbrichem a Kolomanem Moserem Sdružení výtvarných umělců Rakouska – Secession.

Zpočátku Josefa Hoffmanna očarovala francouzská a belgická secese a chtěl kráčet v jejích stopách, ale posléze dal přednost anglické jednoduchosti a geometričnosti. K nejznámějším stavbám tohoto druhu, které se vyznačovaly čistou linií, patřilo především Sanatorium Westend v Purkersdorfu u Vídně, postavené v roce 1904.

Životním dílem Josefa Hoffmanna se stal Palais Stoclet, jehož stavba byla objednána v roce 1905 bankéřem a sběratelem umění Adolphem Stocletem. Dům a zahrada byly dokončeny v roce 1911 a jejich strohá geometrie představovala obrat v secesi, předcházející stylu art deco a modernímu hnutí v architektuře. Palác Stoclet je jednou z nejdokonalejších a nejhomogennějších staveb vídeňské secese a nabízí díla Kolomana Mosera a Gustava Klimta, kteří ztělesňují ambici vytvořit tzv. celkové umělecké dílo (Gesamtkunstwerk)

Vedle těchto větších projektů se však především zabýval rodinným bydlením. Říkával, že každý dům má svou duši, a proto mu nezáleželo jen na holé stavbě, ale i na interiérech. Vily pak zařizoval předměty, jejichž podobu sám navrhl. Pro jejich tvorbu založil dokonce tzv. Wiener Werkstätte (Vídeňské dílny), kde se zpracovávaly kovy, vázaly knihy a vytvářel i nábytek. Případně zval na doplnění vybavení svých projektů Josef Hoffmann i jiné umělce.

HOTEL HOFMAN KLADNO ubytování v hotelu

Hotel Hoffmann nabízí svým hostům tři druhy pokojů s bezplatným připojením na internet a bohatou snídani formou bufetu. Pokoje jsou vkusně a účelně zařízené, k e standardnímu vybavení patří satelitní TV, v každém je vlastní koupelna s toaletními potřebami a fénem.

Recepce

Ubytování je možné v den příjezdu od 14:00, recepce je non-stop. Předčasný příjezd je možný od 10:00 na základě předchozího písemného potvrzení hotelu a je zpoplatněn 200, - Kč / pokoj. Pokoj je nutné uvolnit v den odjezdu do 12:00. Pozdější odjezd je možný po domluvě dle možností hotelu, je zpoplatněn 100, - Kč za každou započatou hodinu. Při odjezdu pozdějším než v 16 hodin je automaticky účtována další noc v plné ceně.

Gastronomie

Čas snídaně: Po-Pá: 07:00 – 09:00, So-Ne: 08:00. -10:00.

Rezervovat ubytování v HOTEL HOFMAN KLADNO

Nejbližší ubytování v Kladně a okolí

Ubytování Kladno

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah