PENSION RYCHTA - Železná Ruda

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Penzion Rychta se nachází v poklidné obci Hojsova Stráž v západní části Šumavy. Ubytovat se zde můžete v jednoduše zařízených dvoulůžkových až čtyřlůžkových pokojích. Okolní malebná příroda skýtá mnoho příležitostí k trávení volného času.

Penzion Rychta se nachází v Hojsově Stráži ve výšce 875 metrů nad mořem v západní části Šumavy. Budova v alpském stylu je z třicátých let 20. století, původně sloužila jako obecní mateřská školka. Pro rekreaci byla postupně upravována a dnes se můžete ubytovat v šesti pokojích s vlastním sociálním zařízením. Celková kapacita je 20 lůžek, s možností rozšíření plnohodnotnými přistýlkami. V létě zde najdete mnoho cyklistických i pěších tras, které vás provedou těmi nejhezčími místy Šumavy. V zimě si můžete užít lyžování na zasněžených svazích i v upravených bílých stopách. Vzhledem k výhodné poloze penzionu nedaleko hranic s Německem, můžete poznat během několika dní krásy hned dvou zemí.

PENSION RYCHTA ubytování v pensionu

K dispozici jsou dvoulůžkové, třílůžkové a čtyřlůžkové pokoje. Všechny pokoje mají vlastní sociální zařízení. V případě zájmu si můžete pronajmout i celý objekt, ve kterém naleznete cca 20 míst k přespání, vybavenou kuchyň, společenskou místnost s televizí. Využít můžete rovněž velkou oplocenou zahradu s posezením, ohništěm, houpačkami, stolním tenisem a dalším vybavením.

Gastronomie

Jídlo si můžete připravit ve společné plně vybavené kuchyni. Potraviny je možné nakoupit v 80 metrů vzdáleném obchodě. Nejbližší restaurace se nachází přímo naproti penzionu, další pak do vzdálnosti 350 metrů.

Okolí pensionu a Železná Ruda

V okolí penzionu najdete mnoho příležitostí k trávení volného času. V létě se můžete vydat na pěší výlety po naučné stezce Hojsova Stráž. Pokud chcete zažít úchvatný pohled na krásnou horskou přírodu určitě si udělejte výlet na jednu v místních rozhledem. Za vidění stojí i unikátní ledovcová jezera, jakými jsou například nejbližší Čertovo a Černé jezero. Pro cyklisty jsou v okolí připraveny značené trasy, které vás provedou těmi nejzajímavějšími místy Šumavy. V Železné Rudě najdete lanové centrum a v německém Neuschönau se pak nachází rozsáhlá stezka v korunách stromů, zde se jistě zabaví i vaše děti. V zimě se v okolí objeví mnoho sjezdovek různých délek a obtížností. Pro milovníky bílé stopy je upravováno mnoho desítek kilometrů běžeckých stop, nástup je vzdálen od pensionu cca 300 metrů.

Rezervovat ubytování v PENSION RYCHTA - Železná Ruda

Nejbližší ubytování v Železné Rudě a okolí

Ubytování Železná Ruda

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah