HOTEL KRISTIN HRÁDEK - Děčín

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o hotelu

Popis ubytování

Kristin Hrádek, lovecký zámeček s bohatou historií psanou od roku 1735. Těsně u německých hranic, nedaleko Děčína a Tiských skal.

Hotel téměř na konci světa, dále vedou už jen turistické stezky. Místo, kde budete mít signál, ale jen pokud budete chtít.

Kristin Hrádek (německy Christianenburg) je malé lovecké sídlo z 18. století, nacházející se na hranici Čech a Saska nedaleko Děčína a Vysokého (Děčínského) Sněžníku. V minulosti sloužil mnoha různým účelům, od letního sídla knížecí rodiny přes lovecký zámeček využívající okolní bohaté honitby až po hotýlek a restauraci provozované do počátku 21. století. V několika posledních letech byl již objekt mimo provoz a pomalu začínal chátrat. V roce 2009 odkoupila od posledního majitele Lesů ČR celý areál společnost Kristin Hrádek s. r. o. , která se pustila do komplexní rekonstrukce areálu s cílem obnovit pro Vás hotelový provoz a restauraci. V současné době je pro Vás otevřeno 13 apartmánů od dvou do čtyř lůžek. Celková kapacita hotelu je 34 lůžek (mimo přistýlek).

HOTEL KRISTIN HRÁDEK ubytování v hotelu

Kristin hrádek nabízí 13 stylově zařízených apartmánů s 34 lůžky. V ceně ubytování je zahrnuta snídaně formou výběru z teplého a studeného bufetového stolu. Každý apartmán má vlastní koupelnu a WC. Koupelny jsou vybaveny sprchovým koutem, umývadlem, velké apartmány i vanou. K dispozici jsou samozřejmně veškeré toaletní potřeby a ručníky. V každém apartmánu je i fén na vlasy. Dvoulůžkové apartmány jsou situovány do jedné prostorné místnosti. Apartmány čtyřlůžkové jsou s další samostatnou ložnicí se dvěma lůžky. Kristin, Hubertův, Botanický, Geografický a Astrologický apartmán má malou ledničku, satelitní televizi, připojení k internetu WiFi. Bezdrátový internet je k dispozici ve všech prostorech hotelu.

Recepce

Recepce hotelu je pro Vás otevřena od deváté hodiny až do devatenácté hodiny.

Gastronomie

Hotelová restaurace má za cíl předkládat Vám kvalitní českou kuchyni se zaměřením na zvěřinu a původní recepturu nabízených pokrmů v kombinaci s moderním pojetím a servisem. Velký důraz klademe na pečlivý výběr čerstvých surovin. Osobitost a domácí charakter umocňují vybrané staročeské speciality vhodně doplněné i o několik jídel světové kuchyně.

V teplých měsících je také otevřena zastřešená terasa. Víkendy jsou zpestřeny tématickými akcemi typu grilování selete divočáka či jehněte, staročeskou zabíjačkou, ochutnávkou rybích specialit z grilu apod.

Okolí hotelu a Děčín

Hotel leží v chráněné krajinné oblasti v České republice nejnovějšího a v pořadí čtvrtého Národního parku České Švýcarsko je součástí širší oblasti Labských pískovců, nazývané již po dvě staletí Českým a Saským Švýcarskem.

V blízkém okolí najdete pískovcový masív Tiské stěny na okraji chráněné krajinné oblasti Labské pískovce. Pravčická brána je největší přirozená skalní brána na našem kontinentu, národní přírodní památka. Je považována za nejkrásnější přírodní útvar Českého Švýcarska a tvoří symbol celé oblasti. Rozhledna Děčínský Sněžník patří k těm nejkrásnějším rozhlednám v Česku. Naleznete ji v oblasti Tisá, ve stejnojménné obci Sněžník.

Jenom 10 km vzdálený Děčín nabízí další možnosti na výlety. Útulná zoologická zahrada se může řadit k jedné z nejkrásnějších v republice. Děčínský zámek na skalnatém ostrohu nad soutokem Labe s Ploučnicí patří mezi nejvýznamnější památky v severních Čechách. Romantická vyhlídka Pastýřská stěna, majestátně se tyčící nad městem Děčín, na levém břehu řeky Labe přímo naproti děčínskému zámku určitě stojí za návštěvu.

Blízkost hranic s Německem umožňuje návštěvu obce Rosenthal-Bielatal, která je tradičním, idylickým, prázdninovým místem s rozmanitou, kouzelnou krajinou nacházející se na levém břehu Labe v poklidné části Saského Švýcarska. Obě části obce představují naprostý lezecký a turistický ráj obklopený rozsáhlými lesy a bizarními skalními útvary, které nabízejí řadu možností pro mnohostranné sportovní a odpočinkové aktivity (skalní lezení, cyklistické a pěší túry, ale i jízdy kočárem). Ze zajímavých turistických cílů stojí za zmínku kamenný vyhlídkový altán v údolí plném skalních věží u Rosenthalu.

Rezervovat ubytování v HOTEL KRISTIN HRÁDEK - Děčín

Nejbližší ubytování v Děčíně a okolí

Ubytování Děčín

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah