ŽĎÁRSKÝ HOTEL JEHLA - Žďár nad Sázavou

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o hotelu

Popis ubytování

Hotel Jehla - Žďár nad Sázavou - Nacházíme se uprostřed ČR v jedné z nejčistších a nejzdravějších oblastí. Hotel Jehla splní požadavky i náročného návštěvníka.

Hotel Jehla nabízí:

* 86 komfortních pokojů pro ubytování s kapacitou až 200 lůžek s nonstop provozem recepce
* kongresový sál s kapacitou až 200 osob a dalších 10 sálů a salonků s kapacitou až 60 osob
* možnost využití 50m vzdáleného kongresového centra s kapacitou až 1100 osob
* moderní nekuřácká hotelová restaurace s kapacitou 92 míst s českou a mezinárodní kuchyní
* přilehlá letní zahrádka s olabsluhou pro 30 osob
* široká škála služeb masážního salonu, ajurvédské salonní terapie, úschovny kol, kopírovacích služeb, připojení WI-FI ve veřejných prostorech hotelu Jehla
* parkoviště 200 míst + 2 VIP garáže
* žážitkové a teambuildingové programy, doprovodný program během Vaší firemní akce, konference

ŽĎÁRSKÝ HOTEL JEHLA ubytování v hotelu

HOTEL **** - Sociální zařízení, barevná kabelová TV, telefon, část pokojů s lodžií.

Recepce

nonstop

Gastronomie

V naší hotelové restauraci můžete strávit přijemné chvíle při obědě či večeři, společenské nebo obchodní schůzce, pracovním jednání. K dispozici vám je naše restaurace, zahrádka s obsluhou nebo velká pivní zahrádka.

Okolí hotelu a Žďár nad Sázavou

Na horním toku řeky Sázavy, v samém srdci Českomoravské vysočiny, leží v překrásné přírodní scenérii chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy město Žďár nad Sázavou. Původní tržní osada založená na staré zemské stezce je ve svých počátcích úzce spjata se založením zdejšího kláštera řádu cisterciáků v roce 1252. Ovšem teprve roku 1607 bylo městečko povýšeno na město. Současný Žďár nad Sázavou je hostitelem hudebních koncertů (Concentus Moraviae a České sny - mezinárodní hudební projekt pod záštitou Magdaleny Kožené a Václava Havla). Turistům nabízí díky své výhodné poloze celou řadu nejrůznějších druhů aktivního odpočinku s využitím mnoha cykloturistických tras.

Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře

Na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO zapsán v roce 1994.
Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého byl založen počátkem 18. století. Je jedním z nejlepších projektů architekta Jana Blažeje Santiniho-Aichla (1677-1723) a zároveň nejoriginálnějším příkladem takzvané barokní gotiky. Kostel obklopuje ambit, který je s centrální stavbou kompozičně propojen. Celkově nevelký centrální kostel se vymyká jakémukoliv popisu. Jeho tvary dané komplikovanými průniky šesti kružnic ve tvaru pěticípé hvězdy spolu s virtuózní hrou světel a stínů v interiéru, tvarová osobitost a čistota exteriéru, to vše je dostatečným důvodem k jeho návštěvě.

Možná nevíte, že…

Podle legendy se nad tělem Jana Nepomuckého objevila korunka s pěti hvězdičkami, proto také Santini zakomponoval do svého projektu pětkovou symboliku. Základem je pěticípý půdorys, pět vchodů, pět oltářních výklenků, dvakrát pět kaplí kolem centrálního prostoru, pět hvězd a pět andělů na hlavním oltáři. Jedná se o symboliku pěti ran Kristových, ale také pěti písmen v latinském slově "tacui" (mlčel jsem) a především pěti hvězd ve svatozáři mučedníka, které se podle stejné legendy objevily ve Vltavě. V kupoli je vypodobněn světcův jazyk, jako atribut nevyzrazení zpovědního tajemství. Stejný motiv najdeme i ve tvaru lomených oken, který připomíná meč v pochvě, jinak řečeno, jeho jazyk zůstal skryt v ústech právě jako meč v pochvě.

Město dvou tváří, jehož současná podoba se snoubí se Santiniho virtuozitou, dává této části země mystický nádech.

Rezervovat ubytování v ŽĎÁRSKÝ HOTEL JEHLA - Žďár nad Sázavou

Nejbližší ubytování ve Žďáru nad Sázavou a okolí

Ubytování Žďár nad Sázavou

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah