PENZION AMÁTKA - Hradec Králové

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Penzion Amátka se nachází v samém historickém srdci Hradce Králové, na Malém náměstí. Nalezneme jej v domě s bohatou historií. V roce 1842 si zde čtyři místnosti pronajal Václav František Červený, který tu zřídil výrobu hudebních nástrojů. Jediná tovární výroba, která již od samého počátku prosperovala a v krátké době si získala světovou pověst, probíhala právě v továrně V. F. Červeného a zaměřila se na dechové hudební nástroje. Vnukem Václava Františka Červeného byl právník a zakladatel slavného kabaretu Červená sedma Jiří Červený. Světových úspěchů dosáhla po V. F. Červeném i jeho pravnučka, operní pěvkyně Soňa Červená, čestná občanka města Hradce Králové.

PENZION AMÁTKA ubytování v pensionu

Naše pokoje jsou vybaveny jednoduše, avšak účelně a navíc s garancí dokonalé čistoty. Věříme, že u nás naleznete pohodlné ubytování. Hosté mají na výběr z ubytování v jednolůžkových, dvoulůžkových a třílůžkových pokojích.

Gastronomie

V našem penzionu Vám bohužel nemůžeme nabídnout stravování, rádi Vám však doporučíme dobré restaurace v našem okolí.

Okolí pensionu a Hradec Králové

Téměř sto tisíc obyvatel a výhodná stokilometrová poloha východně od Prahy, významná historie i bohatým životem pulzující současnost, okouzlující příroda na soutoku Labe a Orlice - to je Hradec Králové, jedna z nejkrásnějších metropolí České republiky. Historie tohoto města sahá velmi hluboko, první písemná zmínka pochází z roku 1225, a díky tomu je Hradec jedním z nejstarších měst v Čechách. Během svého dlouhého vývoje získal mnoho tváří, býval věnným městem českých královen i baštou husitského odboje, sídlem církevní protireformace i významným kulturním střediskem doby obrození. Jeho stoleté působení v roli vojenské pevnosti skončilo bitvou u Chlumu v roce 1866. Počátkem minulého století městu vtiskli novou tvář architekti evropského formátu - Jan Kotěra a Josef Gočár. Možná právě díky nim se Hradec Králové mohl pyšnit přídomkem "salón republiky", což pramenilo z nádhery, originality a rozmanitosti staveb z období secese a funkcionalismu.
Hradec Králové s nevšední elegancí snoubí gotiku s renesancí, barokem i moderní architekturou a památky z jednotlivých období by mohly být dokonalou učebnicí vývoje architektury. Vždyť u nás tvořili stavitelé světového formátu, nejen zmiňovaní Kotěra a Gočár, ale z dřívějších dob například i Giovanni Santini čiCarlo Lurago. Jedinečnou tvář města pak tvoří takové dominanty, jako jsou například katedrála sv. Ducha, Bílá věž spolu s kaplí sv. Klimenta, areál biskupství, či snad Muzeum východních Čech nebo jedinečný školský komplex v Lipkách.
Královéhradecké muzeum, samo o sobě mimořádná stavební památka, schraňuje odkaz minulosti města, Galerie moderního umění se pak může pochlubit rozsáhlou sbírkou českého umění 19. a 20. století. Světově proslulé loutkové Divadlo Drak, vynikající činohra Klicperova divadla aFilharmonie Hradec Králové, to jsou pilíře místního kulturního života. Město má rovněž pověst metropole sborového zpěvu, a to díky sborům Boni Pueri a Jitro.
Kongresová centra, jako jsou Aldis a Nové Adalbertinum, hostí mezinárodní sympozia a výstavy. Sportoviště, fitcentra, koupaliště s autokempem, krytý plavecký bazén i mnohá obchodní střediska, butiky a stylové hospůdky společně s odpovídající hotelovou infrastrukturou uspokojí zájmy skutečně všech generací.

Rezervovat ubytování v PENZION AMÁTKA - Hradec Králové

Nejbližší ubytování v Hradci Králové a okolí

Ubytování Hradec Králové


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah