PENZION RZEHACZEK - Dolní Lomná

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Dvoupodlažní roubený penzion s podkrovím nabízí ubytování v šesti apartmánech s kuchyňkou s kapacitou 28 lůžek. Najdete jej v obci Dolní Lomná, překrásném koutu slezských Beskyd.

Penzion nabízí:
- ubytování v apartmánech (obývací ložnice, plně vybavená kuchyňka, sociální zařízení)
- jeden apartmán pro tělesně postižené
- bezbariérový přístup do penzionu i restaurace
- parkování přímo u penzionu
- posezení v útulné restauraci s domácí kuchyní
- zahradní posezení
- dětský koutek
- připojení na internet zdarma
- wellness (sauna + vířivá vana)
- 150m k vleku lyžařského areálu Armáda

Penzion Rzehaczek v Dolní Lomné je vhodný pro:
- rodiny s dětmi
- letní i zimní soustředění sportovců
- různá školení a firemní akce
- rodinné oslavy
- třídní srazy

Penzion Rzehaczek je postaven tradiční metodou využívanou po staletí beskydskými horaly. Každý trám rohové vazby je ztesaný a spojován takzvaně „ na rybinu“, jedná se o spojení dvou trámů v jedné rovině pomocí lichoběžníkového plátu, jež je zapuštěn do plochy druhého trámu. Právě onen ztesaný lichoběžník připomíná ocas ryby, proto rybinový spoj. Z důvodů sesychání stavba musela projít roční technologickou přestávkou. Celá stavba má velmi příjemné a zdravé vnitřní klima, přirozeně dýchá, materiál domu vyrovnává rozdíly mezi vlhkostí vzduchu uvnitř a vně stavby a proto je mimořádně vhodná pro astmatiky a alergiky.

PENZION RZEHACZEK ubytování v pensionu

Penzion nabízí ubytování v

Apartmán I
- 4lůžkový apartmán s kuchyňkou, jídelním koutem, koupelnou a ložnicí

Apartmán II
- 4lůžkový bezbariérový apartmán s kuchyňkou, jídelním koutem, koupelnou a ložnicí

Apartmán III
- 5lůžkový apartmán s kuchyňkou, jídelním koutem, koupelnou, ložnicí a podkrovní ložnicí

Apartmán IV
- 5lůžkový apartmán s kuchyňkou, koupelnou, jídelním koutem s ložnicí a podkrovní ložnicí

Apartmán V
- 5lůžkový apartmán s kuchyňkou, koupelnou, jídelním koutem s ložnicí a podkrovní ložnicí

Apartmán VI
- 5lůžkový apartmán s kuchyňkou, jídelním koutem, koupelnou, ložnicí a podkrovní ložnicí

Recepce

8:00 -22:00

Gastronomie

Kuchyň
Přiďte ochutnat místní speciality jako stryki, brynzové halušky, kyslé zemiaky, lejoky a jiné

Pivo

Čepujeme vzduchem Plzeňský Prazdroj, legendární světlý ležák vyráběný spodním kvašením. Tradiční technologické parametry kvašení i dokvašování (zrání) piva tím nebyly nijak dotčeny, jak lze snadno dokázat porovnáním údajů o době kvašení a zrání piva z uvařené první várky v roce 1842 a současných technologických parametrů. Pivo Pilsner Urquell (Prazdroj) je dnes možná jediným pivem svého druhu, jehož kvalita a chuťový charakter se za posledních 110 let nezměnily. Pivo Pilsner Urquell bylo a je charakteristické nižším obsahem alkoholu, tj. „jen“ 4, 4 % obj. , což vyplývá z tradičně nižšího prokvašení piva. Extrakt mladiny,
vyjma několika válečných let, vždy byl, a stále je 11, 85 % hmotnosti. Hodnotou skutečného extraktu a obsahem hořkých látek, vyjádřeným v Mezinárodních jednotkách hořkosti, nemá pivo Pilsner Urquell v Čechách i ve světě konkurenci.

Nealko

Čepujeme Kofolu, která patří již několik desetiletí k nejznámějším a současně i nejoblíbenějším tuzemským nealkoholickým nápojům. Tajemství jejího úspěchu je ukryté ve vyjímečné chuti sirupu KOFO®, který je vyráběný podle původní originální receptury. Sirup je složený ze 14 látek přírodního charakteru, směsi bylin a ovocných šťáv okořeněných příchutí lékořice, které dávají nápoji nezaměnitelnou osvěžující chuť a charakteristické aroma. Je jemně sycená, dá se jí vypít hodně a skvěle
tak hasí žízeň. Nejlépe chutná dobře vychlazená.

Káva - GUATEMALA SHB - SAN VICENTE PACAYA
Přímo z pohoří sopky PACAYA, Escuintla v Guatemale a to z 1450 mn. n. m - 1520 m. n. m. ! Sladkost karamelu a vanilky je znatelná od prvního doušku. Společně s podtóny klasické čokolády a nádechem jemné acidity citrusových plodů a dokonalým a to až kýčovitým kakaovým koncem přímo předurčuje klasický guatemalský profil, který se, jako i zde, pyšní dokonalou souhrou všech chutí a vjemů. Dá se říct, že právě komplexita je na této kávě to ojedinělé. Dokonalá souhra chutí, těla, sladkostí, acidity a koncové chuti dělá z této kávy super-kávu.

Okolí pensionu a Dolní Lomná

Zajímavostí a akce v Dolní Lomné a okolí

- SKI areál Armáda – 150 m od penzionu
- výborné výchozí místo pro letní pěší turistiku, cykloturistiku, lyžování i běžky
- v blízkém okolí můžete také vidět i soukromé býčí farmy, kozí farmy, farmy s kanadskými prasaty a malé chovy koní.
- celoroční projížďky koňským spřežením.

VOZATAJSKÉ ZÁVODY (červenec) – centrum obce u muzea
Vozatajský sport má v naší republice bohatou historii. V našem regionu jsme ho doposud až tak neviděli. A proto se zrodil nápad přiblížit toto odvětví v našem kraji.

FESTIVAL NA POMEZÍ - areál Matice Slezské (červenec), folkový festival.

GOROLSKI ŚWIĘTO - Jablunkov - Městský les (srpen). Věhlas folklorních slavností „Gorolski Święto“ dnes sahá daleko za hranice Jablunkova a našeho regionu. Svou specifickou atmosférou a programem se festival stal známým nejenom v celé České republice, Polsku, Slovensku, ale i v celé řadě zemi Evropy.

SLEZSKÉ DNY - Dolní Lomná - areál Matice Slezské (září). Mezinárodní folklórní festival v Národopisném areálu. Vystupují zde soubory z Čech, Moravy a Slezska. Vystoupení cimbálových muzik. Jarmark řemeslné výroby s ukázkami tradičních řemesel.

LOMŇANSKÝ JARMARK - Dolní Lomná (říjen) - centrum obce u muzea. Tradiční lomňanský podzimní jarmark, ukázky řemesel, přehlídka domácích zvířat a další.
PRALES MIONŠÍ - patří k nejznámějším rezervacím v Beskydech a svou rozlohou patří k největším pralesům v České republice.
SKI AREÁL SEVERKA – cca 4km od penzionu - Ski areál provozuje 4 lyžařské vleky a délka sjezdovek je celkem 2 km.
SKI AREÁL PŘELAČ – Horní Lomná - cca 8 km od penzionu - Lyžařské terény jsou situované na severovýchodním svahu v nadmořské výšce 700 až 850 m n. m. . Sjezdové tratě mají délku od 670 do 800 m. Areál je vybaven třemi lyžařskými vleky typu Tatrapoma v délkách 670 m, 400 m a dětským vlekem pro začátečníky v délce 150 m.
SKI AREÁL MOSTY – Mosty u Jablunkova – 9 km od penzionu
letní sezona - bobová dráha, lanové centrum, dětské lanové centrum, bungee trampolíny, dětské trampolíny, dětský zábavní park, sjezd na laně– Gorolszus,
zimní sezona - 3 upravované sjezdovky o celkové délce 2100 m, umělé zasněžování, osvětlení sjezdových tratí, lyžařská škola, 44 km upravovaných běžeckých tratí,
ROZHLEDNA TETŘEV (944 m n. m.) se nachází v turistické oblasti u bývalého hotelu Tetřev a u zrekonstruované Kamenné chaty na hřebenové stezce k vrcholu Velký Polom. Rozhledna byla postavena v roce 1924, V roce 2011 rozhledna prošla kompletní rekonstrukcí. GOLF RESORT ROPICE -

Rezervovat ubytování v PENZION RZEHACZEK - Dolní Lomná

Nejbližší ubytování v Dolní Lomné a okolí

Ubytování Dolní Lomná

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah