ZÁMEK ŠILHEŘOVICE

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o apartmánu

Popis ubytování

V roce 2008 Zámek Šilheřovice změnil svého majitele a byla zahájena jeho rozsáhlá rekonstrukce, a to nejen exteriéru, ale také interiéru. V současné době je zámek částečně přístupný veřejnosti pro konání komerčních akcí, hostin, svateb, recepcí, plesů apod. .

Historie zámku se datuje od konce 18. století, kdy rod Eichendorffů nechal na místě dřívější renesanční tvrze postavit Zámek Šilheřovice. Původně se jednalo o klasicistní zámek, který byl později pseudobarokně přestavěn. Od roku 1844 do roku 1945 bylo panství v majetku rodiny Rotschildů. Zámek obklopuje rozsáhlý anglický park se vzácnými dřevinami z celého světa a jedno z nejrozsáhlejších 18-ti jamkových golfových hřišť v ČR. V zámeckém parku se nachází také Lovecký zámeček, který slouží veřejnosti jako restaurace.

Budova zámku je trojkřídlá, jednopatrová s mansardovou nástavbou. Při dvorní straně je u každého křídla vedlejší, stejně vysoká budova s bohatě zdobenou fasádou. Celý objekt tak navozuje tvar písmene E s nádvořím, které slouží hostům jako parkoviště.

Vlastní budova zámku byla po roce 1945 využívána jako domov mládeže, hornické učiliště, později jako učňovské středisko a zámek byl do roku 2008 veřejnosti téměř nepřístupný.

ZÁMEK ŠILHEŘOVICE ubytování v apartmánu

Využít můžete ubytování v nedalekém hotelu GOLF Šilheřovice, který nabízí ubytování ve 20 pokojích a jednom apartmánu. Všechny pokoje jsou dvoulůžkové, některé s možností přistýlky nebo dětské postýlky. Apartmán má dvě místnosti. Celková kapacita hotelu je 42 osob. Všechny pokoje i apartmán jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením (WC a sprchový kout), televizí se satelitním příjmem a videem. V celém hotelu je bezdrátové připojení na internet, které je zahrnuto v ceně ubytování. U hotelu je k dispozici parkoviště. Více informací naleznete na

Rezervovat ubytování v ZÁMEK ŠILHEŘOVICE

Nejbližší ubytování v Šilheřovicích a okolí

Ubytování Šilheřovice

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah