HOTEL ŽIŽKOVY LÁZNĚ TÁBOR

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o hotelu

Popis ubytování

Nově zrekonstruovaný luxusní Romantik hotel Eleonora leží na břehu řeky Lužnice v místní části města Tábor, Čelkovicích. Roku 1268 zde byly založeny lázně, ve kterých se prý léčil i husitský vojevůdce Ondřej Prokop, zvaný "Holý". Původní „Městské lázně“ byly později zrekonstruovány do dnešní podoby hotelu.

Hotel se nachází v klidné části města a z restaurace a většiny pokojů se nabízí překrásný pohled na pokojně plynoucí řeku a mlýn ze šestnáctého století s funkčním mlýnským kolem. Siluetu dotváří historické centrum Tábora a jeho starodávné hradby, především Kotnovská věž.

S historickým centrem vzdáleným od hotelu pouhých patnáct minut pěší chůzí (mimo jiné po městských hradbách) jsou Žižkovy lázně oázou klidu pro ty, kteří hledají únik od každodenního ruchu města.

Vedení hotelu a personál hotelu vás zve k pobytu na klidném, romantickém místě, kde se vám dostane nadstandardní péče, luxusní a komfortní ubytování a s tím spojený nezapomenutelný zážitek.

HOTEL ŽIŽKOVY LÁZNĚ TÁBOR ubytování v hotelu

Romantik hotel Eleonora disponuje celkem čtrnácti luxusními pokoji, z nichž deset je dvoulůžkových, jeden je apartmán se 2ložnicemi a tři jsou čtyřlůžkové apartmány (některé s možností pevných přistýlek). V ceně je zahrnuta snídaně formou rautu, v ceně nejsou zahrnuty turistické poplatky za pokoj/noc (nebo osobu/noc).

Všechny pokoje jsou komfortně, plně vybaveny vanou (popřípadě sprchovým koutem), televizí, telefonem, trezorem, minibarem a na všech je WiFi připojení zdarma. Ve většině pokojů je balkón, z nějž se naskýtá překrásný pohled na řeku Lužnici a město Tábor. Hotel je vybaven výtahem.

Ceny se mohou měnit dle sezóny.

Recepce

14:00 - 17:30

Gastronomie

V hotelu se nachází lobby bar, vybaven billiardem, nástěnnou TV.
V hotelu je zimní zahrada, nabízíme zde služby kavárny a restaurace. Otevírací doba: PÁ 16:00 - 22:00 SO 11:00 - 22:00 NE 11:00 - 15:00

Okolí hotelu a Tábor

Město Tábor se v 15. století stalo centrem husitského hnutí a kromě vlastních hradeb se nám z této doby dochovala především věž Kotnov, pozůstatek původního hradu. Blízko věže je také možné si v prostorách renesanční sladovny prohlédnout stálou expozici Táborský poklad – mince z jagellonského období.

Při prohlídce města nesmíte zapomenout na Husitské muzeum, odkud lze sestoupit do sítě středověkých podzemních chodeb linoucích se pod celým historickým centrem města. Malebné křivolaké uličky Starého města mohou návštěvníky zavést také do Muzea čokolády a marcipánu, které se pyšní marcipánovým modelem města. Významná je rovněž vodní nádrž Jordán, nejstarší vodní nádrž ve střední Evropě, založená roku 1492 jako zásobárna pitné vody.

Za vidění zcela jistě stojí i nedaleký poutní chrám Klokoty založený kolem roku 1700, který v současné době snese srovnání s největšími skvosty evropského baroka.

Tábor je rovněž vhodným výchozím bodem pro návštěvy jihočeských zámků (zejména Červené Lhoty, Hluboké nad Vltavou a Orlíku) a výletů do okolí (Chýnovská jeskyně, zřícenina hradu Choustník, Kozí hrádek, Zoologická zahrada Tábor-Větrovy).

Jižní Čechy jsou se svými rybníky a lesy vhodné pro koupání, rybaření a houbaření.

Rezervovat ubytování v HOTEL ŽIŽKOVY LÁZNĚ TÁBOR

Nejbližší ubytování v Táboře a okolí

Ubytování Tábor

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah