HOTEL BOHEMIA & REGENT - Třeboň

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o hotelu

Popis ubytování

Hotelový komplex Svět a Regent se nachází v okrajové části historického lázeňského města Třeboně v bezprostřední blízkosti rekreačního rybníku Svět a lázeňského domu Aurora.

Hotel Svět je ideálním pro hosty, kteří hledají relaxaci v klidné části města Třeboně. Doménou hotelového komplexu Svět a Regent je jednoznačně jeho poloha – na kraji lázeňského parku, na samém břehu rybníku Svět.
Hotel Svět disponuje 40 pokoji různého hotelového typu. Nabízíme standardní dvoulůžkové pokoj, ale i vícelůžkové apartmány.

Snídaně je zahrnuta v ceně Vašeho ubytování.

Parkujte pohodlně v areálu hotelu.

Cyklisté ocení úschovnu kol, která je v separované části hotelu.

Jako hotelovým hostům je Vám k dispozici, v zadní části areálu, soukromá hotelová pláž s travnatým povrchem a pohodlným vstupem do vody.

HOTEL BOHEMIA & REGENT ubytování v hotelu

HOTEL SVĚT disponuje celkem 40 pokoji, což je kapacita pro 86 lůžek. Pokoje jsou standardně vybaveny s vlastním sociálním zařízením, relaxačním ambientním osvětlením, plochou TV s Wi-Fi.

Recepce

Recepce není otevřena 24 hodin denně.

Gastronomie

Jsme hotel, který poskytuje ubytování se snídaní. Naše snídaně jsou bezkonkurenční formou teplého a studeného bufetu. Lepší snídaně nikde nezažijete!
Snídaně je zahrnuta v ceně ubytování.

Okolí hotelu a Třeboň

Stará Třeboň – historický střed města je unikátem, neboť jako jedno z mála českých historických měst je přístupné z okolí výhradně bránou nebo brankou.
Náměstí v Třeboni – obklopené měšťanskými domy s renesančními a barokními štíty. Uprostřed náměstí se nachází renesanční kamenná kašna, v její blízkosti pak cenný barokní mariánský sloup.
Třeboňský zámek – je jedním z největších zámeckých komplexů v České republice. Na jeho místě původně stál panský dvorec, změněný na tvrz a později kamenný hrádek, zmiňovaný roku 1374. Zámek je obklopen nádherným parkem a hradbami.
Hrobka Schwarzenbergů - je jednou z architektonicky nejpozoruhodnějších památkových staveb jižních Čech. Nachází se v parku při jihovýchodní straně rybníka Svět. Byla postavena v druhé polovině 19. Století v novogotickém stylu. V hrobce je pohřbeno nebo připomínáno 27 příslušníků schwarzenberského rodu. Jednou ze zvláštností je, že vlastní hrobka se nachází pod úrovní terénu i hladiny rybníka Svět.
Divadlo Josefa Kajetána Tyla – bylo vybudováno v roce 1832 v prostorách někdejší sladovny městského pivovaru. V hledišti je zavěšen dřevěný zlacený lustr. Malířská výzdoba stropu a stěny nad jevištěm jsou dílem malíře V. Skály.
Děkanský kostel Panny Marie Královny a sv. Jiljí – a bývalý augustiniánský klášter se nachází v blízkosti hlavního náměstí. Zvláštností kostela je dvoulodí, které zde bylo provedeno poprvé v českých zemích. Z doby kolem roku 1400 pochází i opuková socha Madony s děckem, která se jediná dodnes nachází v kostele.
Třeboňský pivovar – vaření piva je v Třeboni tradicí, sahající do roku 1379. Nynější pivovar vznikl přestavbou z původní rožmberské zbrojnice na panský schwarzenberský pivovar počátkem 18. stol.
Expozice Třeboňsko – krajina a lidé – poutavou formou přibližuje všechny důležité atributy Třeboňska. Je kombinací trojrozměrných dioramat a historických figurín, včetně plošných exponátů – map, fotografií a kreseb.

Rezervovat ubytování v HOTEL BOHEMIA & REGENT - Třeboň

Nejbližší ubytování v Třeboni a okolí

Ubytování Třeboň

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah