CHALUPA LUCIE - ZNOJMO - Bezkov

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o chalupě

Popis ubytování

Naše chalupa se nachází na návsi v malebné vesničce Suchohrdly které jsou okrajovou částí Znojma. Její poloha ve známé vinařské oblasti je více než strategická, nachází se totiž mimo rušné centrum města zahlcené automobily, avšak historické centrum královského města Znojma je v bezprostřední blízkosti. Od Česko-rakouského hraničního přechodu Hatě je pak vzdálena patnáct kilometrů a je tak ideálním místem pro vaše ubytování ve Znojmě s rodinou nebo přáteli.

4 dvoulůžkové pokoje vybavené Tv Venkovní krb Plně vybavená společná kuchyňka Plynový sporák Lednice Sociální zařízení (wc, vana)

Okolí chalupy a Bezkov

Znojemské historické podzemí
Znojemské podzemí je labyrint navzájem se proplétajících podzemních chodeb, místy až čtyřmi patry nad sebou, o celkovém rozsahu cca 25 km. Do tajemna můžete nahlédnout na nové prohlídkové trase s pohádkovým až hororovým laděním
Městská plovárna Louka
Městskou plovárnu Louka najdete v atraktivním prostředí v blízkosti Louckého kláštera v jižní části města Znojma. Kapacita plovárny je 2450 návštěvníků. Plovárna nabízí i noční koupání!
Termální lázně Laa
Termální lázně Laa (Therme Laa Hotel & Spa) jsou vzdáleny pouhých 30 minut od Brna a nabízíme celoroční koupání a vyžití pro děti i dospělé za přijatelné ceny.
Therme Laa nabízí vnitřní i venkovní termální bazén s vířivkami, vodopády o teplotě 34 °C, venkovní termální bazén se slanou vodou o teplotě 36 °C a venkovní bazén pro aktivní s chladnější vodou.
V termálních lázních Laa si na své přijdou i děti. Pro ně je zde vnitřní i venkovní brouzdaliště, velké pískoviště i dětský koutek a v létě i skákací hrad.
Therme Laa nabízí také 90 metrový nerezový tobogán, relaxační místnosti a saunový svět.
Turistika
Rotunda Sv. Kateřiny ve Znojmě, znojemský hrad a muzeum se stálými expozicemi, Loucký kláštěr, znojemské podzemí, kostel Sv. Mikuláše s vyhlídkami na údolí řeky Dyje a Kraví horu, Národní park Podyjí, světoznámá vinice Šobes, malovaný sklípek v Šatově, hraniční pevnost Zahrádka v Šatově, zbytky železné opony v Čížově, malý hrádek Lampelberg, Nový hrádek v NP Podyjí, Hardegg a Hardeggská vyhlídka, vinné sklípky, muzeum Prokopa Diviše a Křížový sklep ve Znojmě - Příměticích, poutní místo Hluboké Mašůvky, cyklistické muzeum a větrný mlýn v Retzu, muzeum motorizmu ve Znojmě u řeky Dyje, divadlo ve Znojmě, barokní vodní mlýn ve Slupi, největší rybník na jižní Moravě v Jaroslavicích a tamní zámek kde byl točen seriál Černí baroni, Vranovský zámek a přehradu, hrad Bítov, zříceninu hradu Cornštein, Jevišovice a Jevišovickou přehradu - nejstarší ve střední Evropě, Lednicko-valtický areál s minaretem a zámeckým parkem, zámek Jaroměřice nad Rokytnou, Telč (UNESCO), turistický vláček projíždí Znojmem a Vranovem nad Dyjí, Seausfieldův Kámen - Popice, keltská památka Svatý kámen u Hnánic na rakouské straně, ledové sluje v NP, obchodní a zábavní centra na Hatích a velké množství dalších cílů.
Znojemské historické vinobraní
Každoročně se ve Znojmě druhý týden v září koná největší znojemská kulturní událost, kterou je Znojemské historické vinobraní. Tato akce je největší událostí svého druhu v České republice a možná i v celé střední Evropě. Kdo nezažil vinobraní ve Znojmě, jako by ve Znojmě ani nebyl. To je jedním z hlavních důvodů, proč jsou po celá desetiletí veškeré ubytovací kapacity ve Znojmě a okolí zcela obsazeny, a to i několik měsíců před samotnou akcí. Doporučujeme vám zajistit si ubytování ve Znojmě či okolí s dostatečným předstihem. Penzion Ham-Ham Znojmo - Havraníky v době vinobraní zajištuje za poplatek i dopravu do centra a zpět. Vyhnete se tak problémům s parkováním, riziku poškození vašeho vozu a přemrštěným cenám taxislužeb. Uděláme pro vaši spokojenost vše, co je v našich silách.
Zámek Vranov nad Dyjí
K nejpozoruhodnějším světským stavbám středoevropského baroka patří zámek Vranov nad Dyjí. Vznikl přestavbou ze zeměpanského románskogotického hradu, který je poprvé připomínaný k roku 1100. Dnes je zámek národní kulturní památkou situovanou v západní části Národního parku Podyjí.
K dispozici jsou návštěvníkům čtyři prohlídkové okruhy. Instalované interiéry zámku představují především monumentální sál předků rodu Althannů z konce 17. století, patřící do klenotnice evropského barokního stavitelství. Bohatě zařízené interiéry přibližující v náznaku vytříbenou kulturu šlechtického bydlení zámku Vranov nad Dyjí z konce 18. a z celého 19. století. Ukázky kameniny pocházejí z produkce proslulé místní manufaktury.
Víno a Vinařství
... stopy tisícileté tradice pěstování vinné révy jsou na Znojemsku patrné doslova na každém kroku, zejména pak ve sklípcích a malebných sklepních uličkách, které si dosud uchovali svůj původní ráz...
> Posezení ve vinném sklípku s degustací vín a sektů, stálá vinařská galerie
> Prohlídka Louckého kláštera ve Znojmě, krypta, vinařské muzeum, vinný sklípek
> Návštěva Moravského sklípku, archivních boxů a unikátního Malovaného sklípku v Šatově
> Putování za vínem, malebnými sklípky a nejkrásnějšími vinicemi, ochutnávka na lodi
> Okružní jízda turistickým vyhlídkovým vláčkem za krásami historického Znojma, ochutnávka vína i cofee break na vyhlídce nad údolím
Více zde:

Rezervovat ubytování v CHALUPA LUCIE - ZNOJMO - Bezkov

Nejbližší ubytování v Bezkově a okolí

 


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah