PENZION NA PLUSKOVCI - Velké Karlovice

  • 3. foto
  • 4. foto
  • 5. foto
  • 6. foto
  • 7. foto
  • 8. foto

Více o pensionu

Popis ubytování

Penzion se nachází v Beskydech, ve Velkých Karlovicích, uprostřed skiareálu Kyčerka. Nabízí ubytování, stravování, krytý bazén, vířivku, saunový svět s finskou, parní a infra saunou, osvětlený tenisový kurt, Wifi. Vhodný pro letní a zimní rodinnou rekreaci. Vynikající podmínky pro cykloturistiku.

VOLNÝ VSTUP DO VNITŘNÍHO BAZÉNU V CENĚ UBYTOVÁNÍ!

Penzion Na Pluskovci nabízí ubytování, stravování a možnost využití relaxačního centra s vnitřním vyhřívaným bazénem, vířivkou whirlpool s hydromasáží a perličkovou lázní a také saunový svět s finskou saunou, parní saunou a infra saunou. Všechny pokoje jsou vybaveny samostatným sociálním zařízením, TV, lednicí a balkónem. Součástí penzionu je také depandance s pěti apartmány a tři samostatné chatky. Interiéry jsou stylově zařízeny moderním nábytkem, dřevěným a kamenným obložením stěn. K vybavení penzionu patří restaurace se dvěma jídelnama a barem, dále společenská místnost s televizí, kulečníkem a stolním fotbalem. V letních měsících je hostům k příjemnému posezení k dispozici terasa nebo posezení v okrasném parku s jezírkem. V zahradě se nachází i altán s krbem, který mohou hosté využít ke grilovaní. Sportovně ladění hosté mohou využít tenisový kurt s umělým povrchem a osvětlením, hřiště na malou kopanou a volejbal, ruské kuželky, stolní tenis. V areálu se nachází také ohniště. V penzionu je bezplatné Wifi připojení. Samozřejmostí je pak u nás bezplatné parkoviště.

PENZION NA PLUSKOVCI ubytování v pensionu

Hosté mají možnost výběru ubytování mezi pokoji v hlavní budově, chatkách nebo v apartmánech depandance penzionu.
Všechny prostory penzionu jsou vyhrazeny jako nekuřácké.

V hlavní budově penzionu jsou 4 dvoulůžkové pokoje a 5 mezonetových pokojů. Mezonetové pokoje jsou řešeny atypicky - nadúrovňově. V dolní části pokoje se nachází jedno lůžko, v podkroví pak tři lůžka. Všechny pokoje jsou vybaveny koupelnou se sprchou, umyvadlem, WC, TV a lednicí. Tyto pokoje jsou obsazovány buď jako samostatný dvoulůžkový pokoj nebo jako samostatný rodinný pokoj. Všechny pokoje v penzionu mají navíc balkón.

Tři samostatné chatky se nachází v bezprostřední blízkosti penzionu. Kapacita chatky je 3-4 osoby. Chatky jsou vybaveny plynovým vytápěním. Samostanou koupelnou se sprchou a WC, TV a lednicí. Jak penzion, tak chatky, jsou provedeny stylově ve dřevěném obložení stěn.

Depandance penzionu se nachází ve vzdálenosti cca 30 m od hlavní budovy. Je součástí okrasného parku s jezírkem, který slouží hostům k relaxaci. Depandance prošla v roce 2009 rozsáhlou rekostrukcí. Všechny apartmány depandance jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením, TV a lednicí. Z vybraných pokojů je možný vstup na terasu.

Gastronomie

Penzion nabízí možnost stravování v útulné restauraci s krbem, která je vyhrazena pouze ubytovaným hostům. V restauraci je podávána jednotná domácí strava.

K základní jednotné snídani (např. hemenex, obložený talíř, zapékané párky se sýrem aj.) je snídaně doplněná o minibufet sestávající zpravidla z medu, džemu, taveného sýru, másla, domácích buchet či závinů, cornflakes, čokokuliček, müslli, mléka, kávy, čaje, ovocného džusu.

Večeře sestává ze tří chodů:
- předkrmu nebo polévky
- hlavního chodu
- dezertu

Standardně jsou pobyty nabízeny se snídaní nebo s polopenzí. Při skupinových akcích, pobytech dětí, seminářích, školeních, aj. je možné objednat také plnou penzi, odpolední, či dopolení svačinku, večerní rauty, obložené mísy či grilované speciality.

Po dohodě, možno připravit vegerariánskou stravu, stravu neobsahující lepek, či jiné dietní pokrmy.

Při individuálních objednávkách skupin se snažíme, co možná nejvíce vyhovět požadavkům a přáním zákazníků.

Okolí pensionu a Velké Karlovice

Velké Karlovice jsou známy jako rekreační a turistická oblast. Nacházejí se východně od okresního města Vsetín, od kterého jsou vzdáleny asi 25 km. Průměrná nadmořská výška je 512 m. Obec je pohraniční. Z jedné strany je ohraničena Javorníky a z druhé Beskydy. Nejvyšší hora na území Velkých Karlovic je Vysoká – 1024m. Pod kótou Trojačka pramení řeka Horní, nebo také Vsetínská Bečva. Velké Karlovice s rozlohou 82km2 patří mezi největší obce v České republice. Velké Karlovice se dělí na několik údolí: Bzové, Jezerné, Pluskovec, Miloňov, Leskové, Podťaté, Tísňavy a další menší údolíčka.

Karlovský kostel
Nejznámější typickou valašskou stavbou je karlovský kostel pany Marie Sněžné spolu s roubenou farou z roku 1754. Kostel je postaven ve stylu lidového baroka ve tvaru kříže. Stavěl jej Jan Žák z Hažovic spolu s karlovskými občany. O kostelu se také traduje, že na něm nebylo použito jediného hřebíku. Tradicí od dob vysvěcení kostela je známá karlovská pouť, která se koná vždy v neděli, která připadne po 5. srpnu.

Fojtství
Další významnou kulturní památkou je karlovské fojství ve Bzovém. Fojství bylo postaveno roku 1793. Do obdelníku obestavěný dvůr s hospodářskými staveními, obrovskou lípou a potokem tvoří v krásném prostředí dokonalý harmonický celek. V Rožnovském skanzenu můžeme nalézt budovu s názvem fojství z Velkých Karlovic, jedná se však pouze o jeho kopii. Fojství je známo také z filmu. Natáčely se zde Stíny horkého léta režiséra Františka Vláčila, Polévka ze sekyry a další.

Muzeum
Karlovice mají i své vlastní muzeum v bývalém kupeckém domě, který byl postaven roku 1813. Budova je napůl dřevěná, napůl zděná. Součástí budovy býval také obchod, v tom je dnes ono muzeum umístěno. Dnes je tento objekt památkově chráněný. Kromě stále expozice, která poskytuje výmluvný a charakteristický obraz života lidí v tomto koutu Valašska jsou zde také pořádány výstavy a vernisáže známých umělců.

Prales Razula
V katastru obce se nachází prales Razula (23, 50 ha), který patří mezi nejstarší přírodní rezervace na Moravě. V roce 1924 byl prales prohlášen za přírodní rezervaci. Stáří stromů se odhaduje na 300 let a více. V Razule rostou vzácné rostliny a také zde hnízdí několik druhů chráněných ptáků.

Karlovské jezero
Nachází se v údolí Jezerné. O jezeře napsal pohádku Karel Jaromír Erben.

Rozhledna Sůkenická
nachází se v nadmořské výšce 952 m. Rozhledna nabízí překrásné výhledy na hřebeny Beskyd, Javorníků a slovenských hor.

Soláň (860m)
Patří k nejoblíbenějším pěším výletům. Je bájnou horou valašska. Někdy je nazývaná také jako „odraziště bohů“, jelikož zde působili známí malíři a umělci Alois Schneiderka, Karel Hofman a další. Nachází se zde informační centrum Zvonice Soláň, která zároveň slouží k pořádání společenských a kulturních akcí.

Město Karolinka
Sklářské město, se stálou expozicí skla.
V tomto městě je také možno navštívit ateliér a galerii akademického malíře Ilji Hartingera, popřípadě i koupit obrazy převážně s valašskou krajinou a tématikou.
Pro pěší a cyklo turistiku se nabízí údolní nádrž Stanovnice za městem Karolinka.

Javorníky
Nejvyšším vrcholem je Velký Javorník s 1071 metry. Větší část Javorníků leží na slovenské straně. Mezi hlavní turistcké cíle patří Kasárna, Portáš, Kohůtka.

Pokud máte zájem o celodenní výlet do okolí, můžeme doporučit např. 22 km vzdálený Rožnov pod Radhoštěm, kde se nachází známý skanzen. Můžete zde obdivovat např. valašskou vesničku s typickými valašskými dřevěnicemi a vůbec vše co k Valašsku patří. Dále v tomto duchu můžete pokračovat výletem na Pustevny až k známé soše Radegast, kde je možné vyjet částečně i lanovkou z Trojanovic. Na Pustevnách také najdete stylové restaurace s typickými valašskými pochoutkami.

Pokud hodláte navštívit okolí do 60 km, stojí za shlédnutí např. města Frenštát, Kopřivnice s automobilovým muzeem TATRA, zoologocká zahrada v Lešné, zámek ve Vizovicích a Vsetíně nebo lázeňské město Luhačovice. Na slovenské straně je to pak Žilina, Rajecké Teplice, Vrátná dolina a Sulov.

Rezervovat ubytování v PENZION NA PLUSKOVCI - Velké Karlovice

Nejbližší ubytování ve Velkých Karlovicích a okolí

Ubytování Velké Karlovice


Zajímavé weby: dárkové poukazy

Copyright © 2013 - 2024 Ber Ubytování.CZ All Rights Reserved. Obsah